در گفت وگو با شبکه الجزیره در دوحه؛
نقش مردم فسا در پیروزی انقلاب اسلامی ایران
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - شیراز -ایرنا - مردم فسا از توابع استان فارس مانند همه مردم کشورعلاقه وافری که به اسلام وامام و انقلاب داشتند بطور علنی ازسال ۵۷ همراه با ملت ایران در راهپیماییها شرکت میکردند و نفرت و انزجار خود را به حکومت سرسپرده شاه اعلام کردند.
تبسم مهر - شیراز -ایرنا - مردم فسا از توابع استان فارس مانند همه مردم کشورعلاقه وافری که به اسلام وامام و انقلاب داشتند بطور علنی ازسال 57 همراه با ملت ایران در راهپیماییها شرکت میکردند و نفرت و انزجار خود را به حکومت سرسپرده شاه اعلام کردند.
زیبا جرجانی 57 ساله و باز نشسته آموزش و پرورش و از فعالان انقلابی فسا در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد: زمستان 57 ، راهپیمایی باحضور همه اقشار مردم اعم از دانش آموز، دانشجو و بازاری در شهر و بخشها و روستاهای فسا به صورت گسترده که با تعطیلی مدارس توام شد صورت گرفت.
وی ادامه داد: مردم فسا شبها بالای بامها بانگ الله اکبر سر میدادند و همچنین مردم را از شهرستانهای همجوار دعوت میکردند تا در راهپیماییهای فسا شرکت کنند و خودشان نیز در برنامههای شهرستانهای دیگر شرکت میکردند.
جرجانی اضافه کرد: تظاهرات و راهپیمایی در ماه محرم به اوج خود رسید که مردم شب و روز در خیابانها بودند و در یکی از این شبها بود که یوسف خضری بدست نیروی شهربانی به شهادت رسید.
وی با بیان اینکه من آن زمان 17ساله بودم و مثل همه مردم در راهپیماییها شرکت داشتم گفت: قبل از انقلاب، من و تعدادی دیگر از جوانان نوارهای سخنرانی و اعلامیه امام خمینی را تهیه و بین مردم پخش میکردیم.
جرجانی گفت: البته در برابر همه مردم و انقلابیونی که برای پیروزی انقلاب سالها مبارزه کردند ودر زندانهای ساواک شکنجه شدند در طی انقلاب جانفشانی کردند من هیچ کاری انجام ندادم که قابل ذکر باشد.
زینب درگاه نژاد فعال انقلابی گفت: با اعلام خبر شهادت فرزند امام خمینی (مصطفی) مردم شهرستان فسا فعالیتهای انقلابی خود را تشدید کردند و در مسجد جامع فسا مجلس ختمی برگزار کردند و مرحوم آیت الله ارسنجانی سخنرانی کردند.
وی ادامه داد: بعد از آن، بیرون مسجد تا سر بازار، مردم شعار دادند و نیروهای امنیتی برای پراکنده کردن مردم اقدام به تیراندازی کردند.
این فعال انقلابی فسا به ایرنا گفت: اوج فعالیتها دو تا سه ماه قبل از پیروزی انقلاب بود و قیام هایی که به خون خواهی مردم قم وشهرهای دیگر در فسا برگزار میشد.
درگاه نژاد اضافه کرد: در شهرستان فسا تظاهرات به هدایت و راهنمایی روحانیون از جمله مرحوم آیت الله ارسنجانی از مسجد شروع شد و به پیروزی رسید.
این مبارز 55 ساله که دبیر بازنشسته آموزش وپرورش است میگوید: آن زمان در کلاس اول دبیرستان مدرسه زینبیه قدیم تحصیل میکردم و صبح زود قبل از اینکه کادر مدرسه بیایند به مدرسه میرفتیم و عکس شاه را پاره میکردیم و آتش میزدیم و در بین بچهها در مورد سخنرانی امام خمینی صحبت میکردیم و مجالس سخنرانی حضرت امام را تبلیغ میکردیم.
سجاد طاهری انقلابی دیگری از مردم فسا است که میگوید: از همان ابتدای شروع انقلاب (بویژه پس از قیام و فاجعه 17 شهریور تهران) حرکت انقلابی مردم فسا سیر صعودی به خود گرفت.
این دبیر بازنشسته که هم اکنون 57 سال سن دارد به ایرنا گفت: عمده فعالیت هایم شرکت در تظاهرات بود و در بهمن 57 در فعالیتهای کمیتههای امنیت مردمی، جمع آوری کمکهای مردمی، اعتصاب کارمندان و...فعالیت داشتم.
طاهری گفت: آن زمان 17 ساله بودم و با نگهبانی شبانه و انتظامات کمیتههای مردمی بهمن ماه در زمینه کمک به انقلاب اسلامی تلاش کردم.
مردم فسا شهیدان هدایت الله طاهری، کرامت الله صادقی و محمد یوسف خضری را در دوران انقلاب اسلامی، تقدیم کشور کردند.
شهرستان فسا در 130 کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.
9653 /1876
انتهای پیام /*