آشپزخانه سلامت؛
شربتی خونساز برای زنان باردار/ با مصرف «شربت اسفناج» از سکتههای قلبی پیشگیری کنید
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در افزایش گلبولهای قرمز خون، رفع کمخونی و پیشگیری از سکتههای قلبی موثر دانست.
تبسم مهر - یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در افزایش گلبولهای قرمز خون، رفع کمخونی و پیشگیری از سکتههای قلبی موثر دانست.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان ، شربت اسفناج (اسفناج+یونجه+مرزه+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن ، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، روی (زینک)، فسفر، مس، فیبر، فلاونوئیدها، کارتنوئیدها، زاگزانتین، کلروفیل، اسیدچرب امگا 3 ، آنتی اکسیدان کائمفرلول و ... است.
برای بررسی خواص شربت اسفناج و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت اسفناج حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره مهمترین خواص شربت اسفناج گفت: این شربت غنی از آهن و اسیدفولیک است و موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
وی افزود: شربت اسفناج تاثیر چشمگیری در تقویت سیستم قلبی عروقی دارد، همچنین از سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: تاثیر چشمگیر در کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت معده و دستگاه گوارش از دیگر خواص این نوشیدنی خوشمزه است.
بیشتر بخوانید : درمان سرماخوردگی با یک نوشیدنی خوشمزه/ شربت پرتقال سلامتی چشمانتان را تضمین میکند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت به دلیل داشتن کلسیم، منیزیم و ویتامین K، تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
وی بیان کرد: این شربت به علت داشتن روی (زینک)، منیزیم و امگا 3، آرامبخش و نشاطآور است و از استرس و اضطراب پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت اسفناج دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است و موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود، همچنین از پیری زودرس پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: این شربت به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها میشود.
بیشتر بخوانید : نوشیدنی خوشرنگ برای رفع خارش و اگزمای پوستی/ با مصرف این شربت خوش اخلاق شوید
وی گفت: فیبر موجود در این شربت موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست میشود و برای افراد مبتلا به بواسیر و هماروئید مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف شربت اسفناج باعث پاکسازی ریه میشود و از بروز سرطان در افرادی که از قلیان و سیگار استفاده میکنند پیشگیری میکند.
وی اظهار کرد: مصرف شربت اسفناج باعث تقویت بینایی میشود و از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری میکند.
عظمایی گفت: این شربت دارای پروتئین است و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن میشود، لذا برای ورزشکاران، سالمندان و کودکان در حال رشد مفید است.
منع مصرف شربت اسفناج عظمایی گفت: افراد مبتلا به سنگ کلیه و کیست نباید در مصرف این شربت افراط کرده و آن را زیر نظر پزشک استفاده کنند.
مواد لازم شربت اسفناج -اسفناج خشک 100 گرم
-عرق یونجه یک لیتر
-عرق مرزه یک لیتر
-عسل نیم کیلو
طرز تهیه شربت اسفناج (2 لیتر) -برای تهیه این شربت ابتدا عرق یونجه و عرق مرزه را ترکیب میکنیم.
-اسفناج خشک را نیمکوب میکنیم و درون عرقیجات میریزیم.
-اجازه میدهیم 4-3 ساعت بماند.
-سپس در حرارت ملایم به مدت 5 دقیقه میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل شد، آن را صاف میکنیم.
-عسل را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا قوام بیاید.
-سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
طرز تهیه یک لیوان شربت اسفناج -برای تهیه یک لیوان از این شربت، 4-3 قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال، به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده میکنیم.
انتهای پیام/