فارس از دستاوردهای 40 ساله انقلاب گزارش میدهد
«قلب» ایران از 57 تا 97
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رییس بیمارستان قلب شهید رجایی با اشاره به پیشرفتهای ایران در حوزه قلب و عروق گفت: قبل از انقلاب بسیاری از بیماران قلبی برای درمان به خارج از کشور اعزام میشدند اما امروز ۲۰۰۰ متخصص قلب در کشور به بیماران خدمات ارائه میدهند.
تبسم مهر - رییس بیمارستان قلب شهید رجایی با اشاره به پیشرفتهای ایران در حوزه قلب و عروق گفت: قبل از انقلاب بسیاری از بیماران قلبی برای درمان به خارج از کشور اعزام میشدند اما امروز 2000 متخصص قلب در کشور به بیماران خدمات ارائه میدهند.
خبرگزاری فارس، گروه سلامت: شاید در لابهلای خاطرات پدر و مادرهایی که دوران قبل از انقلاب اسلامی را تجربه کرده باشند صحبتهایی از وضعیت نابسامان درمانی کشور در آن دوران را شنیده باشید، از حضور پزشکان خارجی که حتی زبان بیماران را بلد نبودند تا ارجاع بیماران به خارج از کشور برای یک جراحی ساده!
اکنون چهل سال از آن دوران میگذرد. طی این سالها شاهد موفقیتهای بزرگی در زمینه علمی و تکنولوژی، دارویی و کشف و تولید داروهای جدید و نوترکیب و همچنین پیشرفت در حوزه تخصصهای جراحی و ابداع روشهای جدید درمانی و ریشهکن کردن بیماریها و ... بوده ایم. پیشرفتهای حوزه قلب و عروق یکی از مهمترین دستاورد پزشکی در 40 سالگی انقلاب به شمار میآید. چنان که متخصصان قلب و عروق ایران امروز توانستهاند رتبه اول منطقه را به خود اختصاص دهند.
دکتر فریدون نوحی رییس بیمارستان قلب شهید رجایی، از آغاز فعالیتش در بیمارستان قلب شهید رجایی، میگوید: این بیمارستان از سال 1353 آغاز به کار کرد و من هم از سال 1355 به عنوان رزیدنت و دستیار به این بیمارستان آمدم که در آن دوران حدود 300 تخت فعال داشت.
وی در خصوص وضعیت حوره قلب و عروق ایران در آن سالها میافزاید: در آن دوران در زمینه تمام خدمات پزشکی و درمانی مشکلات زیادی وجود داشت، من دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودم و تعداد دانشجویان قلب و عروق از تعداد انگشتان دست تجاوز نمیکرد، سال 1355 که به مرکز فعلی قلب شهید رجایی آمدم حدود 20 متخصص در اینجا فعالیت میکردند.
قبل از انقلاب در برخی استانها یک متخصص قلب داشتیم
نوحی با بیان اینکه در آن دوران تنها دو مرکز در کشور متخصص قلب و عروق تربیت میکردند، توضیح میدهد: بیمارستان امام خمینی (ره) و بیمارستان قلب شهید رجایی از جمله این مراکز بودند، در بسیاری از استانهای ما یک یا دو نفر متخصص قلب وجود داشت، به یاد دارم در سال 1359 که فارغالتحصیل شدم تنها یک متخصص قلب و عروق در استان کرمان وجود داشت اما طی روزهای گذشته با سفری برای تأسیس شاخه انجمن قلب و عروق کشور کرمان داشتم اطلاع یافتم بیش از 70 نفر متخصص قلب و عروق در این منطقه به بیماران خدمات ارایه میکنند.
فعالیت 2000 متخصص قلب و عروق در کشور
رییس بیمارستان قلب شهید رجایی با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در تربیت متخصصان قلب و عروق توضیح میدهد: در حال حاضر حدود 2000 متخصص داخلی قلب در کشور داریم، 180 متخصص قلب و عروق کودکان در کشور حضور دارند در حالی که در آن دوران تعداد متخصصان قلب و عروق کودکان به 10 نفر هم نمیرسید! اکنون حدود 200 جراح قلب در کشور وجود دارد.
قبل از انقلاب بیماران برای جراحی ساده چندین ماه در نوبت میماندند اما امروز تنها در بیمارستان شهید رجایی بیش از 6000 عمل جراحی در سال انجام میشود