لیگ برتر فوتبال؛
پرش مخاطبان مازنی از محدودیتهای جشنواره فیلم فجر
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - ساری- ایرنا- اکران آثار سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر شب گذشته در حالی پایان یافت که آمارها نشان میدهد این رویداد در مازندران با وجود محدودیتهای اعمال شده در سالجاری با افزایش استقبال مخاطبان نسبت به سال گذشته همراه بوده است.
تبسم مهر - ساری- ایرنا- اکران آثار سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر شب گذشته در حالی پایان یافت که آمارها نشان میدهد این رویداد در مازندران با وجود محدودیتهای اعمال شده در سالجاری با افزایش استقبال مخاطبان نسبت به سال گذشته همراه بوده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، با پایان یافتن اکران 13 فیلم سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در سینما سپهر ساری که از 12 بهمن آغاز شده بود و تا 18 بهمن در 28 نوبت روی پرده رفت، آمارها از رشد حدود پنج درصدی استقبال مخاطبان این جشنواره در مازندران خبر میدهند.
علاوه بر 13 فیلم بخش سودای سیمرغ، پنج فیلم بخش ' سیمرغ پروانهها ' نیز از 13 تا 17 بهمن هر روز صبح برای دانش آموزان اکران شد که در هر پنج نوبت اکران ، سالن سینما به طور کامل پر شد.
اگر چه پارسال حدود 20 هزار نفر به تماشای فیلمهای جشنواره فیلم فجر در مازندران نشستند. اما با این حال 17 هزار نفر امسال با توجه به تغییراتی که در تعداد سالن و روزهای اکران فیلمها رخ داد، رشد استقبال را نشان میدهد.
اکران فیلمهای جشنواره فجر در مازندران نسبت به سال گذشته 2 تفاوت عمده از نظر کمیت داشت؛ نخست این که امسال بر خلاف سال گذشته که فیلمها علاوه بر سینما سپهر ساری، در سینما شقایق نوشهر نیز روی پرده میرفت، فقط سینما سپهر ساری میزبان فیلمهای فجر بود.
تفاوت دیگر هم کم شدن تعداد روزهای اکران فیلمهای فجر در مازندران نسبت به سالهای گذشته بود. با توجه به تصمیم ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر نسبت به تعطیلی اکران جشنواره در روزهای جمعه و شنبه ، 19 و 20 بهمن و از سرگیری جشنواره در روزهای 21 و 22 بهمن، در بسیاری از مراکز استانها تصمیم بر این شد که 18 بهمن روز پایانی اکران فیلمها باشد.
با این که انتظار میرفت به خاطر این تغییرات تعداد مخاطبان جشنواره در مازندران، در فرآیندی طبیعی نسبت به سال گذشته کاهش یابد، اما آمارهای مسئولان برگزاری جشنواره نشان میدهد که حتی با وجود کم شدن تعداد روزهای اکران فیلمها و تعداد شهرهای محل اکران در مازندران، مخاطبان بیشتری نسبت به سال گذشته وارد سینما شدند.
مسئول انجمن سینمای جوانان مازندران در گفت و گو با ایرنا با بیان این که میل به تماشای فیلمهای خوب سینما در مازندران رو به افزایش است، گفت: طی هفت روز برگزاری جشنواره در سینما سپهر و روی پرده رفتن 13 فیلم بخش سودای سیمرغ در 28 سئانس و پنج فیلم سیمرغ پروانهها در پنج نوبت، در مجموع 16 هزار و 932 نفر در سینما سپهر به تماشای این فیلمها نشستند.
آذر محمودی افزود: برای فیلمهای بخش سیمرغ پروانهها که از 13 تا 17 بهمن در سینما سپهر روی پرده رفتند، با هماهنگی اداره کل آموزش و پرورش، دانش آموزانی از مدارس شهرستانهای ساری، قائمشهر و جویبار به سینما سپهر آمدند و در مجموع در اکرانهای صبح ' سیمرغ پروانهها ' حدود 6 هزار نفر به تماشای فیلمها نشستند. اکران فیلمهای این بخش برای دانش آموزان رایگان بود.
وی با بیان این که میانگین کلی حضور مخاطبان در سینما سپهر برای 33 نوبت اکران صبح و عصر 513 نفر برای هر فیلم است، افزود: در اکرانهای نوبت عصر که هر روز چهار فیلم روی پرده میرفت، در مجموع 10 هزار و 902 نفر به تماشای فیلمها نشستند. یعنی به طور میانگین در هر نوبت اکران فیلمهای سودای سیمرغ، 390 نفر به تماشای فیلمها نشستند. البته برخی فیلمها مخاطبان بیشتری داشتند و بعضی فیلمها هم با استقبال کمتری مواجه شدند.
** پرمخاطبترین ها
مدیر اجرایی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در مازندران گفت: از 13 فیلمی که در مازندران روی پرده رفت ، 6 فیلم سه نوبت اکران داشتند، سه فیلم دو بار روی پرده سینما سپهر اکران شدند و چهار فیلم هم یک بار اکران داشتند. طبیعتا تعدد اکرانها روی مجموع تعداد مخاطبان هر فیلم تاثیرگذار است.
مسئول انجمن سینمای جوانان مازندران در باره پرمخاطبترین فیلمهای فجر در مازندران اظهار داشت: فیلمهای ' سرخپوست ' به کارگردانی نیما جاویدی، ' طلا ' ساخته پرویز شهبازی، ' ماجرای نیمروز2؛ رد خون ' اثر محمدحسین مهدویان، ' جاندار ' به کارگردانی مشترک حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری و ' شبی که ماه کامل شد ' اثر نرگس آبیار، به ترتیب بیشترین مخاطبان را در سینما سپهر داشتند.
مدیر اجرایی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در مازندران گفت: روزهای سه شنبه و چهارشنبه 16 و 17 بهمن پرترافیکترین روزهای جشنواره بود. ضمن این که در برخی سئانسها با توجه به نوع فیلم یا ساعت اکران، سالن سینما پر میشد.
** مقررات پذیری مخاطبان
محمودی با اشاره به همکاری تماشاگران در رعایت مقررات اکران فیلمها در سینما افزود: یکی از نکات قابل توجه در روزهای برگزاری جشنواره، همکاری مخاطبان با عوامل اجرایی در پرهیز از عکاسی و فیلمبرداری از پرده سینما بود.
وی توضیح داد: پارسال 12 مورد تخلف در این زمینه در سینما سپهر داشتیم که همکاران ما ناچار به توقیف گوشی و پاک کردن فیلمهای ضبط شده از روی پرده شدند، اما امسال این تعداد به 2 مورد رسید که نشان میدهد تقریبا صد در صد مخاطبان آگاه و همراه هستند که این همراهی مردم قابل تقدیر است.
فیلمهای ' سرخ پوست ' به کارگردانی نیما جاویدی، ' ایده اصلی ' اثر آزیتا موگویی، ' مدیترانه ' ساخته رشید حاتمند، ' جان دار ' به کارگردانی مشترک حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری، ' سمفونی نهم ' به کارگردانی محمدرضا هنرمند، ' بنفشه آفریقایی ' اثر مونا زند حقیقی، ' ناگهان درخت ' ساخته صفی یزدانیان، ' طلا ' به کارگردانی پرویز شهبازی، ' ماجرای نیمروز 2 ؛ رد خون ' به کارگردانی محمدحسین مهدویان فیلمساز مازندرانی، ' شبی که ماه کامل شد ' اثر نرگس آبیار، ' 23 نفر ' اثر مهدی جعفری، ' جمشیدیه ' به کارگردانی یلدا جبلی و 'غلامرضا تختی ' به کارگردانی بهرام توکلی 13 فیلم بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر هستند که با تعداد اکرانهای مختلف روی پرده رفتند.
9927/1654
انتهای پیام /*