یک مقام مسئول تشریح کرد؛
دستاورد انتخاب ایران به ریاست «گروه 77» کمیته فضایی سازمان ملل
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مدیر همکاریهای بین المللی سازمان فضایی ایران، تاثیر انتخاب کشورمان را به عنوان رئیس موضوعات فضایی گروه ۷۷ در کمیته استفاده صلح آمیز از فضا در سازمان ملل متحد، تشریح کرد.
تبسم مهر - مدیر همکاریهای بین المللی سازمان فضایی ایران، تاثیر انتخاب کشورمان را به عنوان رئیس موضوعات فضایی گروه 77 در کمیته استفاده صلح آمیز از فضا در سازمان ملل متحد، تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان فضایی ایران، آرمان پیشینی گفت: جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان هماهنگ کننده موضوعات فضایی گروه 77 در کمیته استفادههای صلح آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (کوپوس)، به مدت یک سال انتخاب شده است.
مدیر مرکز روابط و همکاریهای بین المللی سازمان فضایی ایران اظهار داشت: این اتفاق مهم، نتیجه کنشگری وزارت امور خارجه و تیمهای اعزامی سازمان فضایی ایران در چند سال اخیر است.
پیشینی افزود: گروه 77 بزرگترین ائتلاف در سازمان ملل متحد و به تبع آن، کمیته استفادههای صلح آمیز از فضای ماورای جو است.
وی با بیان اینکه تعداد اعضای گروه 77 هم اکنون به بیش از 130 کشور رسیده است، خاطرنشان کرد: هم اکنون 86 کشور نیز در کوپوس عضو هستند که بیش از 50 کشور عضو آن در گروه 77 عضویت دارند.
مدیر مرکز روابط و همکاریهای بین المللی سازمان فضایی ایران تصریح کرد: چین به عنوان کشوری مستقل اما همسو با گروه 77 بیانیههای مشترک متعددی را در حوزه فضایی ارائه کرده است.
پیشینی با اشاره به اینکه فلسفه وجودی و ماهیت «گروه 77» ارتقاء و تسریع روند توسعه در کشورهای عضو است، گفت: یکی از اصلیترین محورهای توسعه برای کشورها فضا است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان هماهنگ کننده موضوعات فضایی گروه 77 در کوپوس میتواند نقشی محوری را در این راستا ایفا کند.
مدیر مرکز روابط و همکاریهای بین المللی سازمان فضایی ایران با بیان اینکه این گروه با هدف انسجام در کشورهای درحال توسعه، کاهش رقابت درونی، اختلافهای این کشورها و ایجاد هماهنگی میان اهداف شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: عدم انسجام این گروه در برخی موارد، موجب عدم کارایی آن در موضع گیریهای بین المللی شده است.
پیشینی تاکید کرد: سازمان فضایی ایران در همکاری با وزارت امورخارجه تلاش خواهد کرد که کارایی این گروه در کوپوس را افزایش داده و به علاوه انسجامی در موارد و موضع گیریها ایجاد کند. در همین حال ایران به عنوان هماهنگ کننده موضوعات فضایی گروه 77 در کوپوس، در سال جاری تلاش میکند با مذاکرات دو و چندجانبه کارایی این گروه را ارتقا دهد.
وی گفت: ارائه بیانیههای مشترک، مقالههای کاری مشترک، ارائههای علمی و رویدادهای مشترک و حضور فعالانهتر در گروههای کاری علمی- فنی و حقوقی از برنامههای کشور در ذیل کوپوس در سال 2019 خواهد بود.