محمدصادق غلامی
تبعیض و ناشایستهسالاری ؛ بستر ساز ناامنی اجتماعی
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - دوره ارباب و رعیتی و خان بازی و ژن خوب بودن تاریخ انقضاش با پیروزی انقلاب خیلی وقت است که گذشته و انقلاب این امتیازهای بی مبنا و خود ساخته را دور ریخت. اما مشکل اینجاست که برخی هنوز در باورشون این توهمات هست. . البته بایستی به آنها گفت که لازمست آن را دور بریزند.
تبسم مهر - دوره ارباب و رعیتی و خان بازی و ژن خوب بودن تاریخ انقضاش با پیروزی انقلاب خیلی وقت است که گذشته و انقلاب این امتیازهای بی مبنا و خود ساخته را دور ریخت. اما مشکل اینجاست که برخی هنوز در باورشون این توهمات هست. . البته بایستی به آنها گفت که لازمست آن را دور بریزند.
گروه سیاسی خبرگزاری فارس، محمدصادق غلامی در یادداشتی با عنوان «تبعیض و ناشایسته سالاری ؛ بستر ساز ناامنی اجتماعی» نوشت: 1.سال 1359 بعد از انتخاب بنی صدر بعنوان رییس جمهور ، موضوع انتصاب نخست وزیر با توجه به شرایط کشور اهمیت فوق العاده ای پیدا کرد.بنی صدر که شرایط را به نفع خود نمیدید بویژه بعد از تشکیل مجلسی غیر همسو ، پیشنهاد نخست وزیر شدن مرحوم احمد آقا را به حضرت امام(ره) داد.امام( ره) نیز در پاسخ درخواست بنی صدر مرقوم فرمودند: بنا ندارم اشخاص منسوب به من متصدی این امور شود.احمد خدمتگزار ملت است و در این مرحله با آزادی بهتر میتواند خدمت کند(صحیفه امام، ج13،ص 56 )
2. امیرکبیر صدراعظم ایران در زمان ناصرالدین شاه قاجار و داماد وی نیز بود. در تاریخ آمده است که حاکم قم بدلیل رشوه توسط امیر کبیر برکنار میشود ولی ناصرالدین شاه بی توجه به عزل او و بنا به توصیه عمه خود ، وی را مجددا ابقا مینماید.امیر کبیر نیز از این فعل شاه ناراحت و نامه ای برایش مینویسد: (قربانت شوم؛ الساعه که در ایوان منزل با همشیره همایونی به شکستن لبه نان مشغولیم، خبر رسید که شاهزاده موثق الدوله حاکم قم را که به جرم رشا و ارتشا معزول کرده بودم به توصیه عمه خود ابقا فرموده و سخن هزل بر زبان رانده اید،فرستادم او را تحت الحفظ به تهران بیاورند تا اعلیحضرت بدانند که اداره امور مملکت به توصیه عمه و خاله نمیشود.
3. این روزها در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبر امام راحل( ره) هستیم. انقلابی که منبعث از مبانی اسلامی و نهضت حسینی( ع) است و به اذعان دوست و دشمن نظم استعماری حاکم بر دنیا را به چالش کشیده و نظریه پایان تاریخ فوکویاما را منسوخ و به موزههای تاریخ فرستاد. همه آنچه از شرق و غرب در دنیای امروز بر ضد ظلم و ظالم و بی عدالتی شاهد آن هستیم بی تردید از فرهنگ انقلاب اسلامی مردم ایران برگرفته شده است.استقلال آزادی جمهوری اسلامی و عدالت و عدم تبعیض از شعارهای اصلی انقلاب بود.
4. اینکه امروز چقدر در تحقق عدالت و رفع تبعیض موفق بوده ایم ، نیاز به بررسی میدانی دقیق دارد. مردم میگویند ما انقلاب کردیم که شاه نداشته باشیم و امروز بعد از چهل سال هیچ فردی در این سرزمین پذیرای روحیه شاهانه و بیت المال را تبدیل به بیت الحال کردن و تصمیم دورهمی و دوستانه گرفتن برای تصدی گری و حاکمیت نیست.دوره ارباب و رعیتی و خان بازی و ژن خوب بودن تاریخ انقضاش با پیروزی انقلاب خیلی وقت است که گذشته و انقلاب این امتیازهای بی مبنا و خود ساخته را دور ریخت. اما مشکل اینجاست که برخی هنوز در باورشون این توهمات هست. . البته بایستی به آنها گفت که لازمست آن را دور بریزند.
5. در بخشی از افکار عمومی احساس نارضایتی ناشی از تبعیض و ناشایسته سالاری وجود دارد. مصادیق این عدم شایسته سالاری را کم و بیش در رسانهها و در محیط پیرامون خود میبینیم. از انتصابهای فامیلی دامادها و عروسها تا ژنهای خوب و از ویلاسازیهای یقه سفیدها در مناطق خوش آب و هوا تا تحصیل آقازادهها در کشورهای غربی بویژه آمریکا و انگلیس در شمولیت این موضوع قرار میگیرند. در این مجال نمیخواهیم به این مصادیق ورود کرده و چرایی و چگونگی آنها را ارزیابی بکنیم ، آنچه مهم است پیامدهای اجتماعی و بعبارتی ناامنیهای اجتماعی این رخدادهاست که امروز با آن مواجه هستیم. مردم وقتی میبینند یا در رسانهها میشنوند که فرزند فلان رئیس قوه یا فلان وزیر یا نماینده مجلس در آمریکا یا انگلیس تحصیل میکند و از طرفی پدر یا مادر همان فرزند در تریبون هایی که در کشور در اختیار دارد علیه آمریکا یا انگلیس و ... حرف میزند یا اینکه فرزند و یا داماد فلان مسول حوزه سیاسی امنیتی کشور یا بستگان درجه یک نماینده مجلس که با رای مستقیم مردم انتخاب شده ، در فلان نقطه با استفاده از رانت وابسته بودن به منبع قدرت در حال ساختن ویلای آنچنانی است، دچار نوعی دوگانگی در تحلیل این شرایط میشوند و وقتی همسانی در حرف و عمل را نمیبینند اعتماد آنها به آن حاکمیت دچار تزلزل میشود و بی ثباتی در این اعتماد که بزرگترین سرمایه کشور است ، طبیعتا در میان مدت نظام را یا چالش مواجه میکند و بستر ساز توسعه ناامنیهای اجتماعی خواهد بود. هر چند این چالش در صورت عدم مدیریت صحیح و هدفمند ، قطعا در بلندمدت تاثیرات سو خود را در بر روی نسلهای آینده بر جای گذاشته و قابلیت نابودی هویت کشور را دارد.
انتهای پیام/