چهره روز: بیژن زنگنه؛
کیت تشخیص بیماری یون گاوی در استان مرکزی ساخته شد
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - اراک - ایرنا - رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه منطقه مرکزی گفت: کیت الایزای جذبی تشخیص بیماری یون گاوی و کیت الایزای تشخیص بروسلوز در گاو برای نخستین بار در این استان ساخته و در همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رونمایی شد.
تبسم مهر - اراک - ایرنا - رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه منطقه مرکزی گفت: کیت الایزای جذبی تشخیص بیماری یون گاوی و کیت الایزای تشخیص بروسلوز در گاو برای نخستین بار در این استان ساخته و در همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رونمایی شد.
دکتر «شمس الدین قائم مقامی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کیتهای تشخیص دامپزشکی نخستین بار در شعبه منطقه مرکزی موسسه رازی ساخته شده و این شعبه تنها تولیدکننده این کیتها در کشور است.
وی ادامه داد: با تولید و دستیابی به دانش کیت الایزای جذبی یون در گاو، ایران در ردیف سه کشور تولید کننده این کیتها شامل فرانسه، سوئیس و آمریکا قرار گرفته است.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه منطقه مرکزی خاطرنشان کرد: قیمت تمام شده کیت الایزای جذبی یون در گاو حدود 30 درصد نمونه خارجی آن است و بومی سازی این کیتها علاوه بر صرفه اقتصادی از خروج ارز نیز جلوگیری میکند.
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه منطقه مرکزی (اراک) مجهز به بخشهای اداری،آموزشی، اتاقهای کارشناسی، سالن اجتماعات و هشت آزمایشگاه مجهز تحقیقاتی شامل آزمایشگاه مولکولی، میکروبشناسی،کشت سلولی، ویروسشناسی، بیوشیمی، سلولوژیک، انگلشناسی و تولید خون دفیبرینه و سالنهای تولید نیز شامل محلولسازی،کوتین، فیلینگ، پکینگ، تولید،کنترل، شستشو، استریلیزاسیون و تولید آب است.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گلها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
1955/6013/
انتهای پیام /*