آخرین مطالب

چهره روز: بیژن زنگنه؛

عدالت فرهنگی، رهاورد چهل سال حیات انقلاب اسلامی فرهنگی و هنری

عدالت فرهنگی، رهاورد چهل سال حیات انقلاب اسلامی

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - زنجان - ایرنا - تحقق عدالت فرهنگی به معنای تامین و توزیع ابزارها، امکانات و زیرساخت‌ها در مناطق مختلف و دسترسی همگان به خدمات فرهنگی را می‌توان بر اساس داده‌های مقایسه ای، دستاورد برجسته انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگ و هنر برشمرد.

تبسم مهر - زنجان - ایرنا - تحقق عدالت فرهنگی به معنای تامین و توزیع ابزارها، امکانات و زیرساخت‌ها در مناطق مختلف و دسترسی همگان به خدمات فرهنگی را می‌توان بر اساس داده‌های مقایسه ای، دستاورد برجسته انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگ و هنر برشمرد.

به گزارش ایرنا، اکنون که چهل سال از استقرار نظام جمهوری اسلامی می‌گذرد، در همه ابعاد و زمینه‌ها تحولات متعددی رخ داده است که شاخص‌ها و آمارها حاکی از سرعت و شتاب پیشرفت‌های قابل ملاحظه و انکارناپذیر است.
تحت تاثیر ماهیت فرهنگی انقلاب اسلامی، عرصه فرهنگ و هنر دستخوش تحولات زیادی شد و جهت گیری فعالیت‌ها در این حوزه به سمت تولید و تقویت مضمون‌های والای الهی و اخلاقی پیش رفت. در کنار تحولات محتوایی در عرصه فرهنگ و هنر، از نظر سخت افزاری و تامین زیرساخت‌های فرهنگی وهنری نیز اقدامات برجسته ای طی چهار دهه گذشته انجام شده به طوری که اکنون در سطح وسیعی از مناطق از شهرها و روستاهای کشور نیز دسترسی به خدمات فرهنگی و هنری برای همگان به راحتی میسر است.
خبرگزاری ایرنا مرکز زنجان برای تبیین خدمات انقلاب اسلامی، در میزگردی با حضور فاطمه کرباسی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، امیرعلی نیکبخش، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان، امیرنعمتی، سرپرست حوزه هنری انقلاب اسلامی استان، ابراهیم قاسمی، معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و محمود علیمحمدی، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، به بررسی دستاوردها چهل ساله انقلاب در حوزه فرهنگ و هنر در زنجان پرداخت.
** تلاش بر رفع تبعیض‌ها ویژگی عمده برنامه‌ها در حوزه فرهنگ وهنر
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه حوزه فرهنگ به مفهوم ارزش ها، باورها و اعتقاداتی است که بر اساس آن سبک زندگی انسان شکل می‌گیرد، گفت: چهل سال پیش مردم ایران با اعلام انزجار و رویگردانی از جریان سوسیالیسم و سرمایه داری به شیوه آمریکا و جهان غرب، یک روش و شیوه جدیدی را به جهان تحمیل کردند.
فاطمه کرباسی افزود: تمایل و توجه مردم به دین اسلام در بطن زندگی و حکومت، در عرصه فرهنگ بیشتر خودش را نشان داد و از همین رو آنچه در دهه اول انقلاب در حوزه فرهنگ شاهد آن بودیم، بیشتر تقویت مبانی اعتقادی بود.
وی ادامه داد: تلاش بر اجرای عدالت برای رفع تبعیض‌ها ویژگی عمده در حوزه فرهنگ وهنر از ابتدای انقلاب بوده است، از همین رو توزیع امکانات هم دراین همین راستا شکل گرفت که واحدهای سیار نمایش فیلم در روستاها مصداقی از نمونه‌های قابل ذکر در دهه اول انقلاب است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: در دهه دوم انقلاب که از سال 68 تا 77 را درنظر می‌گیریم، ساخت مجتمع‌های فرهنگی و هنری در دستور کار قرار گرفت، به طوری که اکنون در چهل سالگی انقلاب، همه شهرستان‌های کشور دارای فرهنگسرا و مجتمع فرهنگی هستند.
وی افزود: شکل گیری جشنواره‌های تئاتر استانی، حمایت از تعزیه، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در رشته‌های مختلف فرهنگی و هنری و توسعه فضای کتابخانه ای، راه اندازی انجمن‌های فرهنگی و هنری، برگزاری نمایشگاه‌های کتاب و گسترش اعطای مجوز به مطبوعات محلی از دیگر اقدامات مهم درجهت توزیع عدالت فرهنگی در مناطق مختلف بود که در دهه دوم انقلاب آغاز شد.
کرباسی اظهار داشت: در دهه سوم انقلاب از سال 78 تا 88، برای دریافت نقطه نظرات دستگاه‌های اجرایی و صاحب نظران غیر دولتی شورای فرهنگ عمومی در کشور و به تبع آن استان‌ها و شهرستان‌ها شکل گرفت.
وی افزود: سیاست گذاری، هدایت و نظارت بر همه فعالیتهای مرتبط با فرهنگ عمومی با این شورای فرهنگ عمومی است که در قالب آن نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصتهای حوزه فرهنگ رصد شده و برمبنای رصدها، به فراخور ویژگی هر منطقه تصمیم هایی گرفته می‌شود.
کرباسی گفت: اتقاق خوب و مهم دیگر بعد از انقلاب در حوزه هنر، ساخت فیلم‌های فاخر است به گونه ای که اکنون این آثار در صحنه‌های مختلف حرف برای گفتن دارند.
وی به نمایش همزمان آثار جشنواره فیلم فجر همزمان با مرکز در استان‌ها در چند سال خیر اشاره کرد و گفت: جشنواره فیلم فجر یکی از مهمترین رویدادها برای نشان دادن پیشرفت کشور در حوزه هنر است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان حمایت از ناشران و نویسندگان استانی در قالب خرید آثار، توسعه و نظارت بر چاپخانه‌ها را از دیگر برجستگی‌های دهه سوم انقلاب در این استان برشمرد و اظهار داشت: برگزاری جشنواره رضوی با ابعاد گسترده آن یکی دیگر رویدادهای مهم فرهنگی وهنری است که زنجان از سال گذشته موضوع داستان نویسی به زبان ترکی از مجموع برنامه‌های این جشنواره را میزبانی می‌کند.
وی ادامه داد: در دهه چهارم انقلاب که از سال 88 تا کنون را شامل می‌شود، شاهد اتفاقات تخصصی در حوزه فرهنگ وهنر در استان هستیم که از جمله آنها می‌توان به آفرینواره فیلم محرم، آیین‌های بزرگداشت موسیقی آشیقی، برگزاری جشنواره موسیقی آوای امید، برگزاری جشنواره تئاتر استانی و برگزاری جشنواره مطبوعات در زنجان اشاره کرد.
کرباسی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون سه هزار و 778 عنوان کتاب در زنجان به چاپ رسیده است، گفت: هم اکنون 40 ناشر در این استان فعالیت دارند که قبل از انقلاب هیچگونه فعالیتی در این زمینه در زنجان وجود نداشت.
وی از فعالیت 64 موسسه فرهنگی و هنری بخش خصوصی در زنجان خبر داد و افزود: هم اکنون 73 رسانه نیز در این استان مجوز فعالیت دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان از برگزاری 480 نمایشگاه کتاب استانی طی چهار دهه گذشته در زنجان خبر داد و اظهار داشت: 9 نمایشگاه سراسری کتاب نیز با حضور ناشران برجسته کشور طی این مدت در زنجان برگزار شده است.
** افزایش 32 برابری کتابخانه‌های عمومی استان پس از انقلاب اسلامی
مدیرکل کتابخانه عمومی استان زنجان با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بود، گفت: از دستاوردهای مهم انقلاب می‌توان به همان شعار "نه شرقی نه غربی" اشاره کرد که اکنون به واسطه استقلال کشور درابعاد مختلف، محقق شده است.
امیرعلی نیکبخش با بیان اینکه وجود نقد و آزادی بیان در جامعه، از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است، افزود: عدالت طلبی و مطالبه گری حقوق شهروندی نیز از برکات استقرار نظام جمهوری اسلامی است.
وی به دستاوردهای حاصل شده در حوزه کتابخانه‌ها اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب فقط سه باب کتابخانه دراستان زنجان وجود داشت که آن هم به صورت استیجاری بود و سرجمع این کتابخانه‌ها 10 هزار نسخه کتاب داشتند.
نیکبخش ادامه داد: امروز به واسطه خدمات انقلاب اسلامی، در استان زنجان 96 باب کتابخانه عمومی وجود دارد که شمار منابع آنها بیش از یک میلیون و 350 هزار نسخه کتاب است.
وی با بیان اینکه شاهد افزایش 32 برابری کتابخانه‌ها در استان زنجان بعد از انقلاب هستیم، گفت: قبل از انقلاب یک هزا رو 50 نفر عضو کتابخانه‌های عمومی در استان بودند در حالی که شمار اعضا در زمان حاضر به بیش از 82 هزار و 500 نفر رسیده است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان با بیان اینکه بر اساس پژوهش انجام شده توسط شورای فرهنگ عمومی کشور در سال‌های 91 و 92، این استان از حیث میزان سرانه مطالعه، رتبه دوم کشور را از آن خود کرده است، افزود: راه اندازی بیش از 100 ایستگاه مطالعه در سطح استان از دیگر اقدامات انجام شده طی چند سال اخیر برای توسعه کتابخوانی در زنجان بوده است.
وی به مشارکت خیرین در حوزه کتابخانه سازی در استان زنجان اشاره کرد و گفت: اکنون هشت باب کتابخانه خیر ساز در استان وجود دارد و حتی بزرگ‌ترین کتابخانه خیر ساز کشور نیز در زنجان واقع است.
نیکبخش به فعالیت کتابخانه تخصصی ویژه روشندلان در زنجان اشاره کرد و افزود: در این کتابخانه که به عنوان تنها کتابخانه مستقل ویژه روشندلان در کشور مطرح است، کتابها از طریق پست به صورت رایگان به متقاضیان در مناطق دور دست ارسال می‌شود.
وی به برگزاری هشت دوره جشنواره اهدای کتاب در استان اشاره کرد و اظهار داشت: تا کنون بیش از 400 هزار نسخه کتاب از سوی شهروندان به کتابخانه عمومی زنجان اهدا شده است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان زنجان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اکنون ایران اسلامی به واسطه جایگاه و تاثیرگذاری اش در ابعاد منطقه ای و جهانی در صدر اخبار رسانه‌ها قرار دارد، گفت: با وجود تمام نقاط مثبت، ما در انتقال دستاوردها به نسل‌های امروز نتوانسته ایم، چنان که لازم است، مطلوب و موفق عمل کنیم.
** شکل گیری هنر متعهد و مردمی دستاورد مهم انقلاب بود
سرپرست حوزه هنری انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: آنچه به عنوان دستاوردهای فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی می‌توان به آن اشاره کرد این است که ما شاهد هنر خود جوش و برآمده از روح انقلابی بودیم که تحت تاثیر انقلاب شکل گرفت و آن هویت یابی انقلابی در محتوای فرهنگ و هنر ما بروز و ظهور کرد.
امیر نعمتی با بیان اینکه شکل گیری هنر متعهد و مردمی بهترین دستاورد انقلاب بود، افزود: پس از انقلاب ما شاهد شکل گیری هنر برای مردم بودیم و هنر به نوعی وارد حیطه اخلاق شد و نگاه ارزشمدارانه ای به آن کرد.
وی افزود: هنر بعد از انقلاب در مقابل تمام رویدادها و اتفاقاتی که درجامعه می‌افتد خودش را مسئول می‌داند،
نعمتی با بیان اینکه مهمترین رسالت حوزه هنری انقلاب اسلامی، ابلاغ پیام‌های انقلاب با زبان هنر است،، اظهار داشت: در این زمینه حوزه هنری در پی شناسایی، کشف و جذب و پرورش استعدادهای جوان است.
وی با بیان اینکه در رشته‌های مختلف هنری تا کنون موفقیت‌های خیلی خوبی را کسب کرده ایم، گفت: مهمترین برنامه در زمان حاضر در حوزه هنری استان موضوع ادبیات جنگ و ادبیات پایداری و مقاومت است که در این زمینه در جهت ضبط و ثبت تاریخ شفاهی و خاطرات جنگ آثار بسیار خوب و ماندگاری تولید شده است.
نعمتی به رویکرد تولید محور بودن آثار در حوزه هنری اشاره کرد و افزود: برای برجسته کردن ارزش‌های انقلابی، جشنواره‌های متعدد از قبیل جشنواره فیلم رویش، جشنواره تئاتر سوره و جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد سالانه در کشور برگزار می‌شود که بستری برای ارائه آثار ارزشمندی هستند.
وی با بیان اینکه دستیابی به یک سینمای معنا گرا حاصل تحول فرهنگی بعد از انقلاب اسلامی است،ادامه داد: اکنون سینمای ایران با وجود هنرمندان دغدغه مند و متعهد، مفاهیم ارزشمندی را به مخاطب ارائه می‌دهد.
سرپرست حوزه هنری انقلاب اسلامی به ضرورت تلاش برای اثرگذاری هنر انقلابی در جامعه تاکید کرد و گفت: کم توجهی به فرهنگ و هنر، مانعی برای بهره گیری از ظرفیت آن در انتقال ارزش‌ها است.
** مشارکت بخش خصوصی عمل شکوفایی فعالیت‌های فرهنگی و هنری
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان واگذاری امور به بخش خصوصی و جلب این بخش برای نقش آفرینی در حوزه فرهنگ و هنر از راهبردهای توسعه فعالیت‌ها عنوان کرد و گفت: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده، قرار است گام‌های بیشتری در این زمینه در استان برداشته شود.
ابراهیم قاسمی افزود: مشارکت دادن بخش خصوصی و انجمن‌های فرهنگی و هنری، قدم مهمی در شکوفایی فعالیت‌های فرهنگی و هنری است.
وی به تاسیس صندوق هنر برای حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر اشاره کرد و افزود: در دولت تدبیر و امید اقدامات و برنامه‌های متعددی از قبیل گسترش پوشش بیمه ای و ارائه تسهیلات برای حمایت از اصحاب فرهنگ و تامین نیازهای آنان انجام شده است.
قاسمی با بیان اینکه ساحت فرهنگ از گستردگی و تنوع زیادی برخوردار است، گفت: چند دهه قبل یک حافظ قرآن در زنجان سراغ نداشتیم، ولی اکنون به برکت انقلاب اسلامی و گسترش فعالیت‌های قرآنی، افراد زیادی به این حوزه ورود کرده اند.
** دانش آموختگی 36 هزار زنجانی در رشته‌های هنری در چهار دهه گذشته
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان بالا رفتن سرانه فصای هنری در کشور را از دستاوردهای مهم انقلاب برشمرد و گفت: اکنون با افزایش قابل توجه مراکز آموزش عالی و تخصصی هنر، شماره دانش آموختگان هنر به سه میلیون نفر طی چهار دهه می‌رسد که این میزان در استان زنجان 36 هزار نفراست.
محمود علیمحمدی از فعالیت 36 آموزشگاه آزاد هنر در استان زنجان خبر داد و افزود: از این تعداد 15 آموزشگاه در حوزه موسیقی، 2 آموزشگاه در حوزره هنرهای نمایشی و 19 آموزشگاه در زمینه هنرهای تجمسمی فعالیت دارند.
وی ادامه داد: در زمان حاضر سالانه بیش از 2 هزار نفر هنرجو در دوره‌ها و کلاس‌های این آموزشگاه‌ها شرکت می‌کنند.
علیمحمدی اظهار داشت: در شرایط حاضر گسترش هنر موسیقی برخلاف آنچه در اذهان عمومی است، بسیار خوب پیش می‌ورد.
وی با بیان اینکه سالانه شاهد برگزاری 250 رویداد هنری در کشور هستیم، افزود: این آمار نشان می‌دهد که نگاه نظام به حوزه هنر بعد از انقلاب بسیار ویژه بوده است.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان به لزوم حرکت به سمت صنایع فرهنگی و هنری خلاق اشاره کرد و افزود: این صنایع حامل ایجاد اشتغال‌های مختلف خواهد بود و لازم است از ظرفیت آنها بهره برداری بیشتری را در شرایط حاضر داشته باشیم.
3088/6085
انتهای پیام /*


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند