سفیر ایران در برزیل:
ایران گامهای بلندی برای تحکیم مردم سالاری برداشته است
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- سید علی سقائیان سفیر ایران در برزیل تاکید کرد: ایران در ۴۰سال گذشته با اتکاء به رای مستقیم مردم به صورت برگزاری انتخاباتهای مختلف گامهای بلندی برای تحکیم مردم سالاری برداشته و و در پرتو حمایتهای مردمی و دستاوردهای مهمی را به ثبت رسانده است.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- سید علی سقائیان سفیر ایران در برزیل تاکید کرد: ایران در 40سال گذشته با اتکاء به رای مستقیم مردم به صورت برگزاری انتخاباتهای مختلف گامهای بلندی برای تحکیم مردم سالاری برداشته و و در پرتو حمایتهای مردمی و دستاوردهای مهمی را به ثبت رسانده است.
به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا، سقائیان به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در گفت وگو با خبرنگار روزنامه اوستادو و در پاسخ به این پرسش که «انقلاب اسلامی ایران چهل ساله میشود. انقلاب، چگونه ایران را تغییر داد و چه چیزی میتوانست بهتر باشد؟» گفت: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ ماهیت کاملا مردمی انقلاب اسلامی، از بدو تشکیل، هدف خود را حفظ استقلال در زمینههای مختلف قرارداده و با بهره گیری از ظرفیتها و استعدادهای داخلی، در زمینههای مختلف به پیشرفتهای بسیار مهمی نائل آمده است.
وی افزود: در عین حال، گسست رشتههای وابستگی و پافشاری بر استقلال، با پرداخت بهای زیادی هم همراه بوده است. تلاش ایالات متحده آمریکا برای ایجاد اختلافات قومی و مذهبی، طراحی کودتاهای مختلف، تحمیل جنگ هشت ساله و در نهایت تحریمهای ظالمانه همه در راستای مقابله با استقلال ایران انجام شده است.
سفیر ایران در برزیل ادامه داد: ایران با قانون اساسی جدید، در چهل سال گذشته با اتکاء به رای مستقیم مردم به صورت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و شوراهای شهر و و روستا،گامهای بلندی برای تحکیم مردم سالاری برداشته و در پرتو حمایتهای مردمی و استعداد و توان جوانان ایرانی، دستاوردهای مهمی را به ثبت رسانده که در ادامه به نمونه هایی از آنها اشاره میشود.
سقائیان گفت: از جمله این دستاوردها میتوان به «رتبه دوم در حوزه سلولهای بنیادین، رتبه دهم صنعت گردشگری از نظر جاذبههای باستانی و تاریخی، جزو 5 قدرت سایبری جهان، جزو کشورهای برتر جهان در دقت موشکی، سریعترین کشور جهان در تولید علم، دومین کشور سازنده داروی درمان دیابت نوع 2، دارنده رکورد سریعترین اژدر در دنیا ( با سرعت 100 متر بر ثانیه)، جزء 15 قدرت برتر نظامی جهان، جزء 7 کشور سازنده ناوشکن جهان و سازنده بزرگترین ناو شکن غرب آسیا، پنجمین کشور سازنده روبات انسان نما، جزو 10 کشور نخست جهان در حوزه تلفن همراه، دومین سازنده هلی کوپتر با مواد کامپوزیت، یکی از سازندگان روبات جراح، کاشف ژن نابینایی، دومین تولید کننده داروهای نانو، اولین کشور تولید کننده داروهای گیاهی برای درمان ایدز و هشتمین کشور دارای فناوری انرژی هسته ای صلح آمیز» اشاره کرد.
وی تصریح کرد: دستاورهای مذکور با وجود جنگ تحمیلی 8 ساله عراق علیه ایران و تحریمهای ظالمانه آمریکا کسب شده است و در صوتی که مشکلات و موانع مذکور وجود نمیداشت، قطعا ایران به دستاوردهای مهمتری دست مییافت.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه «آیا پس از تصمیم آمریکا برای خروج از برجام موج جدیدی از انزوا علیه ایران شکل گرفته است؟» گفت: توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایان پروژه ایران هراسی و الگوئی برای حل و فصل منازعات بین المللی بود که صداقت ایران را در دنبال کردن برنامه صلح آمیز هسته ای نشان داد اما ایالات متحده آمریکا با خروج یکجانبه از این توافق بین المللی همانند سایر توافقهای بین المللی، ناسازگاری خود با جامعه بین المللی و رویکرد یکجانبه گرایی خود را برای چندمین بار نشان داد.
او ادامه داد: به قول محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان آیا موردی مانده است که آمریکا از آن خارج نشده باشد؟ شاید از سیاره زمین! برنامه موشکی ایران دارای ماهیت تدافعی است و پرتاب ماهواره بر فضایی و یا آزمایش موشکی توسط ایران، ناقض قطعنامه2231 نیست. این برنامه با توجه به سابقه حملات موشکی «صدام حسین» به شهرهای ایران و بی دفاع بودن مردم ایران بخاطر نداشتن چنین ابزارهای دفاعی از یکسو و تبدیل شدن منطقه به انبار باروت بخاطر فروش سلاحهای آمریکایی، فرانسوی و انگلیسی به کشورهای منطقه و لزوم حفظ قدرت دفاعی ایران تنظیم شده است.
سفیر ایران در برزیل همچنین در پاسخ به این پرسش که «بعد از انقلاب ایرانیان زیادی کشور را ترک کرده اند. حرف حکومت با آنها چیست؟» گفت: ایران همانند بقیه کشورهای جهان دارای قانون اساسی و دیگر قوانین و مقررات مدون است که به روشهای دموکراتیک از قبیل مراجعه به آرا عمومی مردم و از طریق نمایندگان منتخب آنها در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و اساس اداره امور کشور بر پایه آنها نهاده شده است. همچنین کشورها در بعد داخلی از حاکمیت ملی برخوردار هستند که حقوق بین الملل و از جمله منشور سازمان ملل و اسناد متعدد مجمع عمومی آن سازمان بر لزوم احترام به حاکمیت ملی کشورها تاکید دارد.
سقائیان افزود: مردم کشورها از سوی دیگر در انتخاب محل زندگی خود آزاد میباشند چه آنکه مثلا چینیها و هندیها بزرگترین جمعیت ساکن خارج از کشور را دارند. در برزیل اعراب لبنانی بسیاری زندگی میکنند. ایرانیهای مقیم خارج از کشور عموما قشر تحصیل کرده و نخبگانی هستند که جذب نظام آموزشی و تحقیقاتی کشورهای دیگر از جمله ایالات متحده شده اند که جمهوری اسلامی همواره آغوش خود را بروی آنها گشوده نگه داشته است که همواره بخشی از ایرانیان پس از تکمیل تحصیلات و کسب تخصصهای بیشتر به ایران بازگشته اند.
وی تصریح کرد: البته ممکن است ایرانیانی باشند که به عنوان جاسوس از طریق سرویسهای امنیتی خارجی بکار گرفته شده باشند که تکلیف این دسته از افراد که علیه امنیت ملی کشور خود اقدام میکنند در قوانین داخلی همه کشورها مشخص است.
سقائیان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه «روابط با برزیل از انقلاب سلامی چگونه پیش رفته است؟» گفت: کشورها در تنظیم تجارت خارجی خود آزاد هستند لذا ممکن است روابط اقتصادی و تجاری دو کشور در مقاطع مختلف دچار فراز و نشیب باشد.
سفیر ایران در برزیل افزود: همچنین حکومتها در کشورها تغییر میکنند اما دولتها که مرکب از سه عنصر حاکمیت ملی، جمعیت و قلمرو سرزمینی میباشد به حیات خود ادامه میدهند لذا شما باید روابط کشورها را از منظر دولت ببینید و نه حکومت.
سقائیان ادامه داد: روابط با جمهوری فدراتیو برزیل که اکنون مصادف با 116 (یکصد و شانزدهمین) سال از سرگیری آن میباشد، از اولویتهای سیاسی، اقتصادی - تجاری و فرهنگی ما میباشد. سفر ظریف به برازیلیا در فروردین ماه سالجاری (ماه مارس 2018) در راس یک هیات تجاری و اقتصادی بزرگ نشان از اراده جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط با برزیل میباشد. حجم روابط تجاری فیمابین در این سال بالغ بر 2 میلیارد و 300 میلیون دلار بود و امیدواریم در سال جاری نیز با همکاری دولت جدید برزیل و در راستای منافع متقابل دو ملت، آن را تقویت نمائیم.
سفیر ایران در برزیل همچنین در پاسخ به این پرسش که «نگاه ایران به نزدیکی بولسنارو و اسرائیل چیست؟» گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس قطعنامههای سازمان ملل متحد رژیم صهیونیستی را یک رژیم اشغالگر میشناسد که سرزمینهای فلسطینیان را غصب کرده است و متاسفانه 61 قطعنامه علیه این رژیم در سازمان ملل توسط کشورهای غربی و بویژه آمریکا وتو شده است اما با این وجود تنظیم روابط خارجی کشورها از جمله حقوق و اختیارات آنهاست و روابط برزیل با اسرائیل ارتباطی به جمهوری اسلامی ایران ندارد.
سقائیان تصریح کرد: موضع برزیل نیز درخصوص اسرائیل بر اساس آنچه رسماً اعلام شده شناسائی دو دولت است و قطعنامههای سازمان ملل اذعان دارد که بیت المقدس هویتی اسلامی، مسیحی و یهودی دارد لذا شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت یهودی خلاف قوانین بین الملل است.
وی افزود: انتظار میرود جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو برزیل روابط دو جانبه را به دور از هرگونه تاثیر پذیری از برخی شیطنتهای خارجی که خواستار تخریب آن هستند با دقت و براساس منافع ملی خود صیانت نمایند.
سقائیان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه « آیا روابط بسیار نزدیکی میان ایران و دولتهای حزب کارگران بوده است؟» گفت: روابط دوستانه جمهوری اسلامی ایران با برزیل محدود به 13 سال مد نظر شما نبوده و بیش از یک قرن قدمت دارد.
سفیر ایران در برزیل افزود: روابط ایران با کشورهای دیگر از جمله برزیل بر اساس اصول احترام متقابل و منافع برابر و احترام به حاکمیت ملی یکدیگر و عدم مداخله در امور دیگر کشورها و نفی یکجانبه گرایی در صحنه بین المللی است لذا ما برای رای مردم برزیل برای انتخاب رئیس جمهوری، نمایندگان کنگره و نمایندگان مجالس ایالتی احترام قائل هستیم و خواهان حفظ و توسعه روابط دوجانبه بر اساس اصول مذکور میباشیم.
سقائیان در پایان و در پاسخ به این پرسش که «چرا ایران با توجه به افزایش انزوای ونزوئلا در منطقه، از دولت نیکولاس مادورو اعلام حمایت کرده است؟» گفت: احترام به حاکمیت ملی کشورها یکی از ارکان حقوق بین الملل میباشد و مشروعیت داخلی کشورها نیز از رای مردم آن کشور نشات میگیرد.
وی افزود: تلاش کشورها برای منزوی کردن یک کشور دیگر مبنای صلب مشروعیت داخلی از آن کشور نیست بلکه از نظر حقوق بین الملل مداخله در امور داخلی کشورها محسوب میشود که مردود است و رویه شدن چنین امری به ضرر بقیه کشور است و قابلیت تسری به همه کشورهای مستقل را دارد.
سفیر ایران در برزیل گفت: در ونزوئلا انتخابات آزادی از طریق سیستم رای گیری الکترونیکی انجام شده و دولت مادورو پیروز این انتخابات است و جمهوری اسلامی ایران از نتیجه انتخابات دموکراتیک حمایت کرده و آن را به رسمیت میشناسد.
سقائیان تصریح کرد: توجه داشته باشید که نتیجه مداخله خارجی در کشورهای افغانستان، عراق، لیبی و سوریه به جزء ویران شدن آن کشور چیز دیگری نبوده است.
شبد**1953**
انتهای پیام /*