آخرین مطالب

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

علوم مربوط به سلول‌های بنیادی در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است/ ایران چهارمین کشور برتر در زمینه علم نانو سیاسی

علوم مربوط به سلول‌های بنیادی در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است/ ایران چهارمین کشور برتر در زمینه علم نانو

  بزرگنمایی:
تبسم مهر -

تبسم مهر -


علوم مربوط به سلول‌های بنیادی در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشتندبرنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب با موضوع پیشرفت در علوم نانو و سلول‌های بنیادی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری امشب (چهار شنبه 17 بهمن ماه) با موضوع پیشرفت در علوم نانو و سلول‌های بنیادی برگزار شد.
در ابتدای این برنامه امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت فناوری ریاست جمهوری با اشاره به رشد سلول‌های بنیادی در کشور گفت: طی سالیان اخیر شاهد رشد قابل توجه علوم مربوط به سلول‌های بنیادی در کشور بودیم ارتباط بسیار خوبی را میان دانشگاه‌های کشور در این زمینه شاهد هستیم.
حمیدیه با بیان اینکه هر روز تعداد جدیدی از سلول‌های بنیادی در کشور کشف می‌شود گفت: سلول‌های بنیادی به شاخه‌ها و انواع گوناگونی تقسیم می‌شود؛ خوشبختانه امروز توانستیم پا به پای کشور‌های پیشرفته دنیا در فناوری سلول‌های بنیادی حرکت کنیم.
سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو کشور هم در این برنامه با تبریک چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در علم نانو برنامه‌ریزی خوبی داشته ایم. از مرحله سفر در این زمینه شروع به کار کردیم، اما خوشبختانه شروع فعالیت ما همزمان با شروع حرکت در عرصه نانو بود. نسبت به کشور‌های پیشرفته‌ای همچون آمریکا و ژاپن، شاید تنها با اختلافی 2 تا 3 ساله توسعه در علم نانو را شروع کردیم.
سرکار در تشریح چگونگی پیشرفت کشور در عرصه نانو گفت: ما ابتدا اقدام به ظرفیت سازی و تربیت نیروی انسانی کردیم؛ به دلیل اینکه در ابتدای حرکت شاید تنها 10 نفر آشنا به حوزه نانو در کشور وجود داشتند. پس از توسعه نیروی انسانی توسعه علمی و توسعه فناوری اتفاق افتاد و در نهایت به سمت تجاری‌سازی رفتیم.
ایران چهارمین کشور برتر در زمینه علم نانو وی با بیان اینکه سال گذشته از نظر کمیت و کیفیت محصولات به رتبه چهارم دنیا رسیدیم اظهار کرد: بعد از چین، آمریکا و هند که سه کشور پرجمعیت دنیا هستند ما چهارمین کشور برتر در زمینه علم نانو هستیم. رقابت بسیار سختی با کشور‌های پرجمعیت دنیا داریم که مبالغ زیادی هم در زمینه علم نانو هزینه می‌کنند. این در حالی است که اگر ما بنیه علمی خوبی نداشته بودیم رشد مناسبی هم در علم نانو نداشتیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو افزود: بنیاد علوم آمریکا تحقیقاتی را در خصوص پیشرفت‌ها در علوم نانو انجام داد. این تحقیقات که تا سال 2015 انجام می‌شد نشان داد از نظر کمی و کیفی کشور چین، آمریکا را پشت سر گذاشته است. بعد از آمریکا، کره جنوبی مقام سوم را داشت و پس از کره، هند چهارمین کشور فعال در عرصه نانو بود. این تحقیقات نشان می‌داد که با کمال تعجب ایران مقام پنجم را کسب کرده است. خوشبختانه ما مدتی بعد از انتشار این تحقیقات توانستیم کره را هم پشت سر بگذاریم.
حمیدیه در تشریح چگونگی رشد علوم سلول‌های بنیادی در کشور گفت: بر خلاف علم نانو که سابقه بیشتری دارد بیشتر اقدامات انجام شده در زمینه سلول‌های بنیادی ناشی از فعالیت‌های پژوهشی بود؛ اما به تدریج بازار آن هم شکل گرفت. پیش بینی می‌شود در سال 2020 سلول‌های بنیادی حدود 20 میلیارد دلار در جهان سودآوری داشته باشد. همچنین پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد این رقم در سال 2030، 170 میلیارد دلار و در سال 2050، 30 میلیارد دلار باشد. البته به نظر می‌رسد میزان سود فعالیت‌ها در سلول‌های بنیادی بیش از پیش بینی‌های گفته شده باشد.
وی گفت: همانطور که در سال 2018 هم سود حاصل از فعالیت‌های انجام شده در سلول‌های بنیادی از مرز 22 میلیارد دلار عبور کرد و برخی پیش‌بینی می‌کنند شاید در سال 2020 این میزان به رقم 60 میلیارد دلار هم برسد.
دبیر ستاد توسعه و فناوری‌های سلول‌های بنیادی افزود: ما تا چند سال گذشته صرفا در حوزه پژوهشی فعال بودیم. پژوهشکده رویان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی و تربیت مدرس مقالات خوبی ارائه می‌دادند، ولی در حوزه فناوری اقدامات زیادی نداشتیم؛ در چهار سال گذشته تعداد شرکت‌های دانش بنیان افزایش یافت و از تعداد انگشتان یک دست به بیش از 80 شرکت فعال در این زمینه رسیدیم.
شرکت‌های دانش بنیان در زمینه نانو و سلول‌های بنیادی کاملا پیشتاز و نوآور هستند حمیدیه با بیان اینکه خوشبختانه در علم سلول‌های بنیادی همانند نانو کپی کار نیستیم گفت: بر خلاف صنایعی، چون داروسازی یا خودرو سازی شرکت‌های دانش بنیان در زمینه نانو و سلول‌های بنیادی کاملا پیشتاز و نوآور هستند.
دبیر ستاد توسعه و فناوری‌های سلول‌های بنیادی با اشاره به اینکه محصولات در سلول‌های بنیادی به دو دسته تقسیم می‌شوند گفت: یک دسته از محصولات مربوط به تهیه سلول و ظرف کشت سلول است. محصول دیگر ما ارائه خدمات بالینی نوین می‌باشد. 27 سال است که در زمینه تولید سلول‌های بنیادی خون‌ساز فعال هستیم.
حمیدیه با بیان اینکه 18 مرکز پیوند سلول‌های بنیادی خونساز در کشور وجود دارد گفت: 15 مرکز پذیره نویسی در سراسر ایران داریم. 1100 بیمار ایرانی و غیر ایرانی تحت مداوا قرار گرفتند؛ این در حالی است که تا چند سال قبل تنها پنج مرکز در زمینه پیوند سلول‌های بنیادی خون فعال بودند.
وی با اشاره به اینکه امروز توسعه سلول‌های بنیادی تنها به خون و سرطان محصور نمی‌شود گفت: در درمان بیماری‌های پوستی و رفع چین و چروک صورت اقدامات خوبی صورت گرفته است؛ امروز تلاش بسیاری از پژوهشگران در کشور ما علاوه بر درمان بیماری‌ها افزایش طول عمر افراد است.
سرکار هم با بیان اینکه هیچ صنعتی را نمیتوان پیدا کرد که نانو نتواند کیفیت آن را افزایش دهد گفت: در صنعت سلامت، داروسازی، آب و محیط زیست، خوراک و پوشاک و ساختمان نانو وارد شده و ما امروز بیش از گذشته در عرصه نانو فعال هستیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه 203 شرکت دانش بنیان در عرصه نانو فعال هستند گفت: این تعداد علاوه بر استارتاپ‌هایی است که به تازگی در علم نانو فعالیت خود را آغاز کردند. 517 محصول تایید شده در بازار داریم. ماهی 10 محصول جدید مبتنی بر فناوری نانو به بازار می‌آید و در سال جاری هم تاکنون 120 محصول جدید داشته ایم.
سرکار با بیان اینکه فروش محصولات نانو در سال جاری 1400 میلیارد تومان بوده است گفت: 62 میلیون دلار صادرات محصولات نانو به بیش از 45 کشور دنیا داشتیم؛ این درحالی است که بسیاری از این کشور‌ها از جمله کشور‌های پیشرفته جهان هستند علت صادرات به کشور‌های پیشرفته کیفیت محصولات نانو در ایران است که بسیار بالاست.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو افزود: طبق برنامه‌ریزی‌ها فروش امسال شرکت‌های فعال در علم نانو از مرز 3 هزار میلیارد تومان و رقم صادرات آن‌ها از 110 میلیون دلار هم عبور می‌کند.
سرکار با بیان اینکه موفق به تصویب علامت نانو شده ایم گفت: از این پس بر روی محصولاتی که از نانو در آن‌ها استفاده شده است، همانند برچسب سیب سلامت وزارت بهداشت، یک برچسب علامت نانو زده می‌شود تا مشتریان در هنگام خرید اجناس ساخته شده از طریق علم نانو مطمئن شوند که جنس مدنظرشان اصلی است.
وی با بیان اینکه قصد داریم صادرات خود را به یک میلیارد دلار برسانیم گفت: برنامه‌ریزی کردیم تا سه سال آینده بتوانیم روزی یک محصول جدید نانو را ارائه بدهیم. ما در بحث علمی این توانایی را به اثبات رساندیم. در حالی که در سال 2001 تنها 10 مقاله در زمینه نانو داشتیم، سال جاری در تعداد مقالات منتشر شده در زمینه نانو از 10 هزار مقاله هم عبور کردیم.
در حوزه نانو تکنولوژی صاحب صنعت شده‌ایم دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به اینکه صنعت موجودی زنده و پویا است به طوری که در آن کشش فناوری وجود دارد گفت: در کشور به ندرت صنعت داریم، بطوری که کارخانه جایگزین صنعت شده است؛ کارخانه موجودی ایستا است، ولی صنعت تعریف خاص خود را دارد. در حوزه صنعت باید طراح باشیم و به آن تکنولوژی بدهیم بنابراین، در حوزه نانو تکنولوژی صاحب صنعت شده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه در کشور 40 ماشین آلات صنعتی تولید شده است که به کشور‌های دیگر از جمله کره جنوبی صادر می‌شود خاطرنشان کرد: ما به چین ماشین آلات صنعتی در حوزه نانو صادر می‌کنیم. باید رقابت پذیری را در بازار افزایش و توسعه داد به طوری که رابطه تنگاتنگی میان این دو وجود دارد و باید به دنبال صاحبان صنایع و معرفی فناوری به آن‌ها باشیم.
سرکار با بیان اینکه تکنولوژی نانو رقابت پذیری را بالا می‌برد و منجر به افزایش کیفیت می‌شود ادامه داد: باید به دنبال صاحبان صنایع و معرفی فناوری به آن‌ها باشیم تا بین حوزه‌های مختلف صنعت رقابت به وجود آید.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به اینکه با اتکا به ظرفیت‌های داخلی و در سایه تحریم توانستیم به پیشرفت‌های خوبی دست یابیم اظهار کرد: شبکه آزمایشگاهی نانو را در سراسر کشور راه‌اندازی کرده‌ایم و لذا، 50 شرکت در حوزه طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی نانو تکنولوژی فعال هستند. ما می‌توانیم اراده کنیم و پیچیده‌ترین محصولات در کشور بسازیم.
وی با اشاره به اینکه تحریم‌ها مشکل ایجاد می‌کند و نمی‌توان آن را انکار کرد افزود: رشد و پیشرفت تحت فشار اتفاق می‌افتد لذا، تحریم‌ها عامل محرک ما هستند. ما می‌توانیم پیچیده‌ترین محصولات را با اتکا به ظرفیت‌های داخلی کشور و با تکیه بر اراده و ایمان در داخل کشور بسازیم.
امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه طی سالیان اخیر شاهد رشد در حوزه سلول‌های بنیادی در کشور بودیم افزود: امروزه توانستیم پا به پای کشور‌های پیشرفته دنیا در فناوری سلول‌های بنیادی حرکت کنیم. تعدادی از بیمارستان‌های خصوصی برای اخذ مجوز پروانه بهره برداری و ساخت بخش‌های مربوط به سلول‌های درمانی اقدامات لازم را انجام داده اند.
وی با بیان اینکه هشتاد شرکت دانش بنیان داریم که بیش از 70 مورد آن‌ها از دل بخش‌های خصوصی بیرون آمده‌اند عنوان کرد: در حوزه بیمارستان‌ها تا دو سه ماه پیش آیین نامه در این حوزه نداشتیم، اما با همت معاونت درمان وزارت بهداشت این کار انجام شد، سه سال پیش نمی‌توانستیم از کلمه سلول درمانی را در وزارت بهداشت استفاده کنیم به طوری که قوانین آن وجود نداشت. بعد از دو سال رفت و آمد توانستیم آیین‌نامه‌ای را در حوزه سلول درمانی به امضای وزیر وقت برسانیم.
حمیدیه در پایان گفت: کشش بازار بین مردم بسیار وجود دارد و این آیین نامه‌ها بسیار مهم بود به طوری که الان این زنجیره کامل شده است و در حوزه تولید محصولات و ارائه خدمات درمانی بخش خصوصی را در آینده به صورت فعال خواهیم داشت.
انتهای پیام/


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند