چهره روز: بیژن زنگنه؛
فایننشال تایمز:نشست لهستان نماد توهم سیاست ضد ایرانی ترامپ است
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - لندن – ایرنا – روزنامه فایننشال تایمز روز چهارشنبه در گزارشی برگزاری نشست صلح خاورمیانه در ورشو پایتخت لهستان را در بهترین حالت اتلاف وقت و در بدترین حالت تحریکآمیز توصیف کرد که ایران را به سمت بازنگری در تعهدش به توافق هستهای، سوق میدهد.
تبسم مهر - لندن – ایرنا – روزنامه فایننشال تایمز روز چهارشنبه در گزارشی برگزاری نشست صلح خاورمیانه در ورشو پایتخت لهستان را در بهترین حالت اتلاف وقت و در بدترین حالت تحریکآمیز توصیف کرد که ایران را به سمت بازنگری در تعهدش به توافق هستهای، سوق میدهد.
به گزارش ایرنا؛ این نشریه انگلیسی زبان چاپ لندن در یادداشتی به قلم «رولا خلف» نوشت: برگزاری این کنفرانس (13 فوریه -24 بهمن ماه) یکی از وحشتناکترین سیاستهای خارجی دولت ترامپ به شمار میرود، که در میان انبوهی از سیاستهای واشنگتن، اقدامی بیهوده به شمار میرود.
وی افزود: هدف این نشست که در رویای «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا، به نام صلح خاورمیانه خوانده شده، بهرغم انکار واشنگتن، ایجاد ائتلافی ضدایرانی و وانمود کردن این مطلب است که دنیا در حمایت از رویکرد تندروانه دونالد ترامپ (رئیس جمهوری آمریکا) علیه جمهوری اسلامی، صفکشیده است.
این در حالیست که به نظر این نویسنده انگلیسی، ترامپ از هنگام روی کار آمدن، مخالف صلح و امنیت خاورمیانه عمل کرده است. "هر اقدام او تاکنون - از خروج از توافق هستهای ایران گرفته تا حمایت از عربستان سعودی – تنها یک لایه جدید بیثباتی به اوضاع خاورمیانه اضافه کرده است، افزون بر اینکه تضعیف توافق هستهای، عملاً آمریکا را منزوی کرده و هیچکس از واشنگتن تبعیت نمیکند."
خلف در ادامه این یادداشت، با معرفی رئیسجمهوری آمریکا به عنوان فردی لجباز که تمایل دارد سیاست خارجی خود را بهطرف مقابل تحمیل کند، افزود: هرچند در عنوان کنفرانس ورشو، به ایران اشاره نشده و مقامهای آمریکایی نیز تلاش کردهاند اینطور وانمود کنند که مووضع این نشست روی ایران متمرکز نیست، اما واقعیت این است که هدف از برگزاری آن، ائتلافسازی علیه تهران است و دهها کشور به جز ایران به آن دعوتشدهاند.
خانم خلف در ادامه نوشته است: در حالی که هیچکس نمیتواند رئیسجمهوری آمریکا را به تناقض در سیاستهایش علیه ایران متهم کند، اما ترامپ برخلاف شواهد موجود، اصرار دارد که تهران توافق برجام را نقض کرده است و او به همین خاطر در ماه «مه» سال گذشته (2018) از آن خارج شد.
خلف در ادامه، با اشاره به فشارهای آمریکا، برجام را بند به یک تار مو توصیف کرد و افزود که در چنین شرایطی هیچ کشور اروپایی حاضر به برگزاری نشستی ضد ایرانی نبود، اما دولت راستگرای ورشو در تلاش است تا با چنین اقداماتی، رضایت واشنگتن را جلب کرده و خود را به آن نزدیکتر کند. "هرچند دولت لهستان اصرار دارد که در رابطه با برجام، با اروپا همعقیده است اما آمریکا با برگزاری کنفرانس ورشو میتواند وانمود کند که در موضع اروپا، شکاف ایجاد شده است."
خلف با توصیف دیگر اهداف این نشست به عنوان در کنارهم قرار دادن مقامهای رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی خلیج فارس در یک مجمع عمومی، افزود: هر چند تماسهای روز افزون 2 طرف در سالهای اخیر بیشتر پنهانی بوده است، اما ایالاتمتحده مایل است که این وضعیت تغییر کند.
خلف با اینحال عنوان کرد که هنوز مشخص نیست چه کشورهایی در این نشست شرکت خواهند کرد. "روسیه شرکت نخواهد کرد و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خود را کنار کشیده است؛ هرچند قرار است نمایندگانی از تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) در آن حضور یابند. لذا این کنفرانس در بدترین حالت، اقدامی تحریکآمیز است که ایران را به سمت بازنگری در تعهدش نسبت به توافق هستهای سوق میدهد.
این نویسنده انگلیسی در پایان، با توصیف برگزاری نشست ورشو به عنوان نماد سیاست مسخره بینالمللی در قبال ایران، مدعی شد که اگر آمریکا در برجام باقی مانده بود، میتوانست اروپا را با خود علیه اقدامها و فعالیتهای منطقهای تهران همراه کند. در حالی که واشنگتن سرگرم ایجاد یک ائتلاف توهمی ضد ایرانیست، اروپا بین زنده نگهداشتن توافق هستهای و چشمپوشی نکردن از رفتارهای تهران، گرفتارشده است.
اروپام**هـ ن**1486**
انتهای پیام /*