ضرغامی در نشست جمعیت جانبازان:
تا انقلاب زنده است ناخالصیها قابل زدودن است/ افزایش 400 برابری زنان نویسنده در دوران انقلاب
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: تعداد نویسندگان زن قبل از انقلاب کمتر از ۱۰ نفر بوده که اکنون به حدود ۴۰۰۰ نفر رسیده است.
تبسم مهر - عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: تعداد نویسندگان زن قبل از انقلاب کمتر از 10 نفر بوده که اکنون به حدود 4000 نفر رسیده است.
به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس اعضای شورای مرکزی جمعیت جانبازان در آخرین جلسه رسمی خود عزت الله ضرغامی، را به عنوان میهمان ویژه در جمع خود پذیرا شدند.
در این جلسه ضمن مرور حوادث مهم بین المللی، منطقه ای و داخلی، گزارش دو کار گروه سیاسی اقتصادی و جوانان مورد بحث قرار گرفت و نسبت به برخورد فرودستانه دستگاه دیپلماسی در مقابل گستاخیهای عامرانه سه کشور اروپایی تذکر داده شد و تکرار بد عهدی و کینه ورزیهای آمریکا در برجام اینبار توسط طرف اروپایی عبرت نیاموختن از تاریخ و تن دادن به خسارتهای افزونتر از گذشته برای ملت است. دیپلماسی اقتدار و ابتکار حتما بهتر از دیپلماسی فرودستانه و انکار واقعیت است.
مجتبی شاکری، دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در این جلسه، با تاکید بر اینکه جمعیت به دنبال استفاده از تجربیات گرانبهای چهره هایی است که سیر انقلاب را درک کرده و فراز و فرود حوادث را پشت سر گذاشته اند، خاطرنشان کرد: در این سلسلسه جلسات دیدار با شخصیتهای انقلابی به دنبال تبیین روند انقلاب از گذشته تا امروز و نیز لوازم و ابزار مورد نیاز برای ترسیم آینده روشن آن و نقش آفرینی در این زمینه هستیم.
عزت الله ضرغامی نیز از تعبیر قرآنی «ستارگانی که برای هدایت بشر آفریده شده اند» به منظور توصیف جانبازان و ایثارگران انقلاب اسلامی استفاده کرد و گفت: هر کس در مسیر انقلاب راه گم کند یا جای حق و باطل و منکر و معروف تحت تاثیر شانتاژ دشمن در نظرش تغییر کند، با مشاهده جانبازان که از عزیزترین داشته خود برای زنده نگه داشتن راه حق گذشتند، به راه باز خواهد گشت. بنابراین اثر حضور جانبازان در جامعه کنونی اگر از دوران جنگ بیشتر نباشد، کمتر نیست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی، این سوال از سوی برخی انقلابیون مطرح میشود که چگونه باید از کارنامه انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن دفاع کنیم، افزود: پاسخ این است که انقلاب نیازی به دفاع ندارد، چراکه در این40 سال هر چه که بوده، برجستگی و افتخار بوده است. آنچه اکنون بر عهده ماست، تبیین نقاط قوت برای نسل هایی است که تمام دوران انقلاب و پیش از آن را درک نکرده اند. انقلاب اسلامی ایران به منزله انسان مقتدر و قدرتمندی است که البته زخم برداشته، اما چون زنده است، قدرت ترمیم خود را دارد. در حقیقت تا زمانی که انقلاب زنده است، ناخالصیها و آسیبها قابل زدودن و اصلاح است.
این عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه آمار دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف به هیچ وجه با گذشته قابل قیاس نیست، افزود: در حوزه هایی همچون فعالیتهای عمرانی و توسعه زیرساخت ها، انقلاب اسلامی در همان یک دهه اول توانست چند برابر تمام دوران حاکمیت پهلوی در کشور به پیش برود. به عنوان مثال در حدود 10 سال، شبکه معابر کشور متحول و دسترسی به عمده روستاها از طریق راه سازی میسر شد.
ضرغامی با بیان اینکه پس از انقلاب ظرف مدت حدود 15 سال یا قدری کمتر و بیشتر، جشن برق رسانی به تمام روستاها صورت گرفت، افزود: در حوزههای آبرسانی، گازرسانی، آموزش و بهداشت نیز سرعت پیشرفت بسیار زیاد بود. بنابراین در این حوزهها عملکرد انقلاب اصلا با عملکرد پهلوی قابل مقایسه نیست.
وی ادامه داد: در مقطع کنونی باید در همان زمینی که دشمن بازی میکند، ورود کنیم و حقایق انقلاب در این حوزهها بازگو شود تا پاسخ قیاس مع الفارق انقلاب با دوره پهلوی که این روزها در فضای مجازی باب شده و جوانان و بعضا حتی رجال سیاسی را به تردید میاندازد، به روشنی بیان کنیم.
ضرغامی با اشاره به اینکه در حال حاضر با توجه به دستاوردهای گوناگون انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف، دشمن صرفا در دو حوزه متمرکز شده تا از این طریق انقلاب را مورد هجمه قرار دهد، گفت: یکی از این حوزهها بحث زن و آزادیهای اجتماعی وی پس از انقلاب و دیگری موضوع زنده نگه داشتن زبان و فرهنگ فارسی است؛ کمااینکه دشمن در سالهای اخیر به شدت به دنبال ایجاد دو قطبی عرب و عجم بوده و مدام تاکید میکند که حضور روحانیون در حاکمیت ایران سبب شده فرهنگ ایرانی قربانی شود و مدعی هستند که در نظر حاکمیت زبان عربی اهمیت بیشتری از زبان فارسی دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به بیان برخی از آمارهای مربوط به حضور موفق زنان در عرصههای اجتماعی پس از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: پیش از انقلاب سهم زنان از کرسی استادی دانشگاه 1.4 درصد بود که این رقم اکنون به 20 درصد رسیده است.
تعداد فارغ التحصیلان زن دانشگاهی در سال 55 حدود 6 درصد از کل آنها بوده است در حالی که اکنون 44 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی را زنان تشکیل میدهند. همچنین تعداد پزشکان زن قبل از انقلاب اسلامی 3 هزار و 500 نفر بوده که در سال 95 به حدود 60 هزارنفر رسیده است. آمار پزشکان متخصص زن نیز از 597 نفر قبل از انقلاب با افزایش 50 برابری به 30 هزار نفر در حال حاضر رسیده است.
وی یادآور شد: قبل از انقلاب تنها 5 سازمان مردم نهاد در حوزه زنان فعال بود که این تعداد نیز عمدتا به خانواده سلطنتی متصل بودند، اما اکنون 2000 سمن در حوزه زنان در کشور فعال است. تعداد نویسندگان زن قبل از انقلاب کمتر از 10 نفر بوده که اکنون به حدود 4000 نفر رسیده است. تا 40 سال قبل اصلا ناشر زن در کشور وجود نداشت در حالی اکه اکنون بیش از 700 ناشر زن فعالیت میکنند.
ضرغامی به حضور موثر زنان در عرصههای ورزشی نیز اشاره کرد و گفت: در سالهای قبل از انقلاب که حضور بی حجاب زنان اجباری بود، تعداد حضور زنان در مسابقات خارجی 6 مورد بود اما اکنون این میزان به 12 هزار مورد رسیده است. کل مدال آوری زنان قبل از انقلاب نیز 5 مورد و عمدتا آسیایی بوده است، اما پس از انقلاب 160 مدال که بسیاری از آنها جهانی است توسط زنان کسب شده است. امید به زندگی زنان در سالهای قبل از انقلاب نیز 54 سال بوده که اکنون به 78 سال افزایش یافته است.
ضرغامی سپس با یادآوری برخی از اتهامات واهی علیه انقلاب اسلامی در حوزه اهمیت به زبان فارسی، گفت: زبان فارسی با پدیده انقلاب اسلامی در سطح جهانی مطرح شد و همین که امروز 130 شبکه ماهواره ای فارسی زبان ضد انقلاب اسلامی تشکیل شده، نشان دهنده سطح اهمیت این زبان در جهان است.
وی با بیان اینکه امروز گویشهای دیگر زبان فارسی با گویش رایج ایرانیان سعدی و حافظ میخوانند، گفت: جایگاه ویژه ایران در سطح منطقه ای و بین المللی سبب شده بسیاری از چهرههای سیاسی در جهان به یادگیری این زبان رغبت نشان دهند، کمااینکه بسیاری از سران گروههای مبارز فلسطینی و جبهه مقاومت منطقه و فراتر از آن، زبان فارسی را به طور کامل آموخته اند تا بتوانند با ما ارتباط موثر برقرار کنند.
ضرغامی با یادآوری اینکه رهبر انقلاب اسلامی پرچم دار حفظ و صیانت از زبان فارسی است و بارها دراین حوزه رهنمودهایی داشته است، گفت: انقلاب اسلامی زبان فارسی را نجات داد و آن را به عنوان یک زبان مهم در سطح دنیا مطرح کرد، طوری که امروز تعداد قابل توجهی از دانشجویان از اقصی نقاط جهان، در دانشگاههای ما زبان فارسی میآموزند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگر سخنانش به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سینما اشاره کرد و گفت: سینما در سال 56 با انفعال در مقابل ابتذال به کلی نابود شده بود و این موضوعی است که حتی مرحوم فردین نیز به آن اعتراف کرده و از آن گلایه مند بود.
وی افزود: فیلم فارسی به حدی همه گیر شده بود که یک کارگردان در طول یک سال چهار فیلم با یک قصه و فقط با بازیگران متفاوت را همزمان ساخته و کارگردانی میکرد و آن را به جشنوارههای سالانه کشور عرضه میکرد. علاوه بر این ابتذال، شرایط اقتصادی و معیشتی مردم به گونه ای بود که با گران شدن بلیت دیگر کسی رغبتی به سینما نشان نمیداد و به این ترتیب سینماها به سمت نمایش فیلمهای خارجی و البته فیلمهای رزمی با کیفیت نازل روی آوردند تا سر پا باقی بمانند. معدود تولیدات با کیفیت سینمایی در آن دوران از سوی چهره هایی همچون مهرجویی، کیارستمی، تقوایی و کیمیایی نیز در حدی نبود که اصل سینما را احیا کند. اما انقلاب اسلامی سینمای ایران را نجات داد، طوری که امروز یک چهره منتقد همچون رضا کیانیان، معترف است که در دنیا فقط دو سینما وجود دارد، هالیوود و سینمای ایران و بقیه کشورها از این دو سبک و سینما پیروی میکنند.
به گفته وی، تعداد فیلمهای تولیدی سینمای ایران در یک سال بعضا از 150 فیلم فراتر میرود و بی شک ایران یکی از 10 کشور بزرگ تولید فیلم در دنیا است؛ ضمن اینکه به لحاظ محتوا، سینمای بعد از انقلاب به هیچ وجه با قبل ازا نقلاب قابل قیاس نیست.
ضرغامی خاطرنشان کرد: با وجود تمام سیاستهای غلطی که دولت فعلی در حوزه فرهنگ دارد و به تولید آثار بسیار بی کیفیت و بی مضمون در سینما منجر شده است، اما یک کارگردان مججبه زن مثل نرگس آبیار، فیلمی ساخته که به لحاظ تولید، با آثار هالیوودی قابل مقایسه است. این در حالی است که در هالیوود اصلا کارگردان مطرح زن در سطوح بالا وجود ندارد. در حوزه تعداد نشریات سینمایی و کیفیت نقد نیز وضع کنونی با قبل از انقلاب به هیچ روی قابل مقایسه نیست.
این عضو شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت، همین حالا روی پرده سینماها بسیاری از مضامین ارزشی به راحتی مورد نقد و در برخی فیلمها حتی مورد هجو قرار میگیرد، در حالی که قبل از انقلاب تعداد فیلمهای منتقد شرایط به عدد انگشتان دو دست نبود و نیز آمار پربینندهترین فیلم کشور به «عقاب ها» تعلق دارد که به بهای امروز بلیت سینما، فروش آن از 150 میلیارد تومان میگذرد.
وی خاطرنشان کرد: حتی سینماگران منتقد نیز با فیلم ساختن در این کشور خود را در جشنوارههای اروپایی مطرح میکنند. کما اینکه امیر نادری در ایران فیلم «دونده» را ساخت و مطرح شد. اما هنگامی که با همین نگاه منتقدانه در امریکا فیلم «منهتن» را ساخت، حتی در حد ممیزی اولیه هیات داوران جشنوارههای مطرح اروپایی نیز به آن اعتنا نشد. آن گونه که مرحوم کیارستمی نقل کرده بود، هیات داوران صراحتا گفته بود اگر این فیلم اجتماعی درباره ایران بود، اقبال به آن قطعا متفاوت بود.
وی بر ضرورت یادگیری ادبیات موثر برای اثرگذار ی در فضای مجازی تاکید کرد و گفت: انقلاب اسلامی نیازی به دفاع ندارد و فقط کافی است دستاوردهای آن در حوزههای گوناگون برای جوانان تبیین شود. اما زبان بسیاری از مسوولان امر در این زمینه الکن است.
جمعیت جانبازان در تقدیر از میهمان ویژه مجلدی از نهج البلاغه حضرت امیرالمومنین علی (ع) را تقدیم ایشان کرد و بحث در خصوص دیگر پرسشهای فرهنگی سیاسی و انتخاباتی را به فرصت آتی موکول کرد.
انتهای پیام/