در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
ایران در میان 9 کشور صاحب دانش فضایی/ پاسخی به چرایی پرتاب نافرجام «پیام»
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - منطقی با اشاره به دستاوردهای ایران در حوزه دانش فضایی گفت: ایران نهمین کشوری بود که امکان حضور در فضا را پیدا کرد.
تبسم مهر - منطقی با اشاره به دستاوردهای ایران در حوزه دانش فضایی گفت: ایران نهمین کشوری بود که امکان حضور در فضا را پیدا کرد.
منوچهر منطقی دبیر ستاد فناوری فضایی و توسعه حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه فن آوری های نوین گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره جایگاه ایران در حوزه فناوری فضایی و دستاوردهای این علم در دوران قبل و بعد از انقلاب اظهار کرد: بزرگترین دستاورد کشور در چهار دهه اخیر حضور در میان 10 کشور برتر دنیا از لحاظ دارا بودن دانش فضایی است و این نکته بسیار مثبتی تلقی میشود و نیازمند توسعه بیشتر است.
وی ادامه داد: ایران از لحاظ ورود به فضا رتبه نهم را در میان کشورهای صاحب این دانش دارد، اما برای حفظ و حتی توسعه این جایگاه باید تلاش بیشتری داشته باشیم.
منطقی با اشاره توانمندی بالای علمی در حوزه دانش فضایی تصریح کرد: برای توسعه این دانش باید کارهای عملیاتی در دستور کار قرار گیرد علاوه بر آن کارهای علمی در برنامه ریزیها گنجانده شود و تاسیس آزمایشگاه فضایی دانش آموزان به توسعه کیفی این دانش کمک بسزایی میکند.
توسعه جامعه هدف برای دستیابی به دانش فضایی دبیر ستاد فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری گفت: با توسعه دانش فضایی میان دانش آموزان طیف مخاطب را افزایش میدهیم و این دانش را فقط محدود به دانشجویان نمیکنیم و در این مسیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیتهای علمی از نجوم گرفته تا کاربرد ماهوارهها در فضا و کسب و کارهای مربوط به این زمینهها را برای قشر دانش آموزی تدارک دیده است.
وی درباره چشم انداز علم فضایی در کشور با توجه به مسیر طی شده بیان کرد:کار را از حد صفر آغاز کردیم و از دهه دهه 70، 80 توجه به دانش فضایی رونق بیشتری پیدا کرد و در مقایسه با دنیا پیشرفت خوبی داشتیم، اما باید از حالا به بعد طراحی کار به گونهای باشد که روی یک نقطه ثابت نمیمانیم.
علل موفق نبودن پرتاب پیام در مدار هدف منطقی درباره پرتاب ماهوارههای تولید داخل و برنامه ریزی برای پرتاب این ماهواره گفت: برنامه ریزی و اقدامات علمی برای پرتاب ماهوارهها انجام شده است و در این حوزههای فعالیتهای قابل توجهی داشتیم.
دبیر ستاد فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری درباره پرتاب ماهواره پیام و قرار نگرفتن آن در مدار هدف بیان کرد: برای حصول به نتیجه قطعی پرتاب چندین باره و به طور معمول 10 باره یک ماهواره دور از تصور نیست و درباره ماهواره پیام هم پرتاب به گونه ای بود که ماهواره یک مدار پایینتر از مدار هدف قرار گرفت بنابراین پرتاب پیام مشکل چندانی از نظر علمی یا عملیاتی نداشت و با ید به این موضوع توجه کنیم در مسائل فضایی موضوعات ناشناخته بسیاری داریم.
تعامل با دانشگاهها برای توسعه دانش فضایی وی درباره آمادگی زیر ساخت علمی پرتاب ماهواره دوستی ( شریف ست ) اظهار کرد: در هر تست فناوری مختلفی بررسی میشود و شریف ست قرار است دقت تصویر برداری را ارتقا ببخشد بنابراین با هر پرتاب فناوری خود را مرحله به مرحله بهبود میبخشیم.
منطقی درباره برنامههای جدید در حوزه توسعه دانش فضایی اظهار کرد: در حوزه تصویربرداری اقدامات خوبی داشتیم و با دانشگاههای علم و صنعت، شریف، امیرکبیر، خواجه نصیر و مالک اشتر وارد کار شدیم و این دانشگاه در حوزههای فضایی قوی ظاهر شدند.
دبیر ستاد فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری با اشاره به اینکه چندین طرح فضایی همزمان با هم کلیدمیخورد، گفت: این طرحها معمولا حدود سه سال بعد به مرحله اجرا میرسند و اکنون هم دانشگاه علم و صنعت طرحهای خوبی در حوزه فضایی آغاز کرده است.
انتهای پیام/