افزایش وسعت حرم حضرت علی علیه السلام به 220 هزار متر
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس بازسازی عتبات عالیات گفت: در طرح توسعه حرم امام علی علیه السلام وسعت حرم از ۱۱ هزار متر به ۲۲۰ هزار متر افزایش یافته است.
تبسم مهر - رئیس بازسازی عتبات عالیات گفت: در طرح توسعه حرم امام علی علیه السلام وسعت حرم از 11 هزار متر به 220 هزار متر افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ، حسن پلارک رئیس بازسازی عتبات عالیات اظهار با بیان اینکه علاوه بر هزاران دستاورد سیاسی اجتماعی فرهنگی بازسازی عتبات عالیات، بحث اعتقادی مردم برای باز شدن راه کربلا مطرح بود، اظهار کرد: آرزوی رفتن به کربلا همیشه در دل مردم ایران بوده است و در زمان قبل از انقلاب غیر قانونی رفتن به کربلا به قیمت جان مردم تمام میشد.
پلارک گفت: قبل از اعزام نیروها برای بازسازی عتبات تصور ما از حرم امام اول شیعیان و حرم حضرت سیدالشهدا حرمی مانند حضرت علی بن موسی الرضا بود، اما بعد از ورود به کشور عراق واقعیت این امر برعکس تصور ما شد.
وی با بیان این که قریب به دو دهه در عتبات عالیات مشغول فعالیت هستیم، ادامه داد: در تلاشیم تا حرم امامان شیعه را در عتبات عالیات مانند حرم علی بن موسی الرضا بازسازی کنیم.
رئیس بازسازی عتبات عالیات گفت: برای بازسازی حرم حضرت علی علیه السلام در شهر نجف دیدگاههای مردم را سرلوحه کار خود قرار دادیم و از فرمایشات رهبر معظم انقلاب استفاده کردیم.
وی با بیان اینکه عملکرد سازمان بازسازی عتبات عالیات مردمی است، افزود: در این زمینه دستگاههای نظارتی را دخیل کردیم که شفافیت بیشتر در کار باشد.
پلارک گفت: در شورای سیاستگذاری سازمان بازسازی عتبات عالیات اعضای نظام هم حضور دارند.
وی با بیان اینکه در بدو ورود به اتحاد مقدس تصور ما این بود که اجازه بازسازی و عملیات عمرانی را نمیدهند، افزود: هشت سال جنگ و سی سال تبلیغات سوء صدام ممکن بود ما را در رسیدن به اهداف خود ناکام گذارد، اما این امر با لطف الهی و ائمه و به کمک رسانی مردم محقق شد.
رئیس بازسازی عتبات عالیات تشریح کرد: ما اول به عنوان کمک رسانی به مردم عراق وارد شدیم و در این زمینه هم اقدامات خوبی انجام شد و در ادامه به بازسازی پرداختیم.
وی با بیان اینکه این اقدام ابتکار و تدبیر حاج قاسم سلیمانی بود، افزود: در رسیدن به این امر از حمایت و تقویت ایشان بهرهمند شدیم.
پلارک گفت: عملیات با بازسازی حرم حضرت علی شروع شد چرا که در آن جا با مشکل آب و وسعت روبه رو بودیم.
وی با بیان اینکه مساحت کل حرم حضرت علی علیه السلام 11 هزار متر بود و جوابگوی زوار را نمیداد، بیان کرد: در فاز اول عملیات بازسازی را شروع کردیم و فورا در سه مرحله به توسعه حرم پرداختیم.
رئیس بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: در دو، سه سال اول درگیر بازسازی اعتاب مقدس بودیم و مردم عراق نیز استقبال خوبی کردند.
وی با بیان اینکه در اولین اقدامات رواق ابوطالب و حسینیه حیدری توسط مردم تبریز ساخته شد، افزود: طرح اولیه توسعه در دانشگاهها طراحی شد و ما توانستیم با وسعت نظر حرم را بیسابقه توسعه دهیم.
پلارک افزود: توسعه حرم حضرت علی به 220 هزار متر تبدیل شد.
وی با بیان اینکه صحن حضرت زهرا در ابتدا به اسم امام سجاد (ع) نامگذاری شده بود، تاکید کرد: در ابتدای امضای تفاهم نامه برای ساخت این صحن با شیعیان هندی رقیب بودیم، اما توانستیم با توسل به حضرت زهرا ساخت این حرم را برعهده بگیریم و به همین دلیل این صحن را به نام حضرت زهرا نامگذاری کردیم.
رئیس بازسازی عتبات عالیات گفت: در اول کار بدون هیچ پولی شروع کردیم اما با کمک مردم و اطلاع رسانی بیشتر توانستیم بدون هیچ مشکل مالی صحن را بسازیم.
وی با بیان اینکه 220 هزار متر از حرم حضرت علی علیه السلام در کمتر از 5 سال ساخته شد، ادامه داد: قیمت تمام شده برای هر متر به چهار میلیون تومان هم نرسیده است.
رئیس بازسازی عتبات عالیات بیان کرد: از برکت ساخت حضرت زهرا در نجف با ساخت صحن حضرت زینب در کربلا را شروع کردیم.
وی با بیان اینکه هم زمان مسابقه بین المللی برای طرح توسعه حرم امام حسین و حضرت عباس طراحی شد، ادامه داد: در این مسابقه ما برنده شدیم و بعد از یک سال و نیم با وجود بهانههای مختلف برای ندادن پروژه به ایرانیان، ساخت این پروژه را تحویل گرفتیم.
پلارک گفت: 35 درصد از ساخت این سازه پیشرفت داشته است و داریم با برکت حضرت زهرا این اتفاق نیز در کربلا بیفتد.
وی با بیان اینکه در سال آینده اطلاع رسانی را برای خرید صحن حضرت زینب (س) انجام خواهیم داد، افزود: ساخت صحن حضرت زینب پروژه 6 ساله بوده است که ما دو سال و نیم از این پروژه پشت سر گذاشته ایم.
رئیس بازسازی عتبات عالیات ادامه داد: هر زمان به مرحله استفاده بخشی ازصحن برسیم از آن استفاده میکنیم چرا که ضرورت استفاده ایجاب میکند از هر امکاناتی در زمان اربعین استفاده شود.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری و آیت الله سیستانی در این امر مشوق ما بودند، تاکید کرد: در نامگذاری صحن حضرت زهرا سلام الله آیت الله سیستانی یکی از نام گذاران اصلی بود و به اسم ایشان این صحن از نام امام سجاد (ع) به حضرت زهرا (س) تغییر کرد.
انتهای پیام/