توسط پژوهشگاه بیوتکنولوژی؛
2 رقم جدید پنبه مقاوم به بیماری و شوری رونمایی شد
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - دو رقم موتانت پنبه جدید متحمل به بیماری و شوری، همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، توسط پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی رونمایی شد.
تبسم مهر - دو رقم موتانت پنبه جدید متحمل به بیماری و شوری، همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، توسط پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، رونمایی از دو رقم موتانت (باکتری تغییر ژن یافته) پنبه جدید و امضای 8 قرارداد انتقال دانش فنی در جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد.
در این مراسم مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با بیان اینکه بیوتکنولوژی میتواند تهدیدها را به فرصت تبدیل کند، با تقدیر از دستاورد محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در کشت گیاه شورپسند سالیکورنیا در اراضی شور و لم یزرع کشور از این طرح به عنوان نمونه ای شاخص از توانایی فناوریهای زیستی در تبدیل تهدیدها به فرصت یاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: کار زیست فناوری این است که با کمک دانشمندان، بهره وری را افزایش داده و هزینه معیشت مردم را کاهش دهد. ستاد توسعه زیست فناوری هم آمادگی دارد از چنین پروژه هایی که هم به معیشت مردم کمک میکند و هم ارزآوری دارند حمایت کند.
قانعی اظهار داشت: در مخلوقات خداوند چیزی به عنوان آفت و انگل وجود ندارد و همه مصنوعات خدا، احسن و به نوبه خود باارزش هستند. اگر موجوداتی به عنوان آفت مطرح هستند، به دلیل نقص علمی ما است که نتوانسته ایم گیاه را در مقابل آنها مقاوم کنیم.
وی با اشاره به رونمایی از دو رقم جدید پنبه متحمل به بیماری و شوری در این مراسم گفت: محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در اراضی شور و با آب شور، گیاهی پرورش داده اند که از گندم گران قیمتتر است و خود شاهد بودم که در 50 هکتار از اراضی شور خوزستان با بدترین آب شور، چنین محصول اقتصادی وجود دارد. علت آن توجه به پیوست اقتصادی طرحهای پژوهشی است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی خاطرنشان کرد: با بدنه علمی و تحقیقاتی که در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد میتوان بسیاری از تهدیدها را با فناوریهای زیستی به فرصت تبدیل کرد.
قانعی با اشاره به هشدار یکی از دانشمندان غربی که پیش بینی کرده در صورت ناتوانی دانشگاهها در رفع مشکلات مردم، تا سال 2050 شاهد جنبشی عمومی علیه دانشگاهها خواهیم بود، بر ضرورت سوگیری مراکز پژوهشی به رفع نیازها و کمک به معیشت مردم تاکید کرد.