حاشیههای بازی سپیدرود و سایپا؛
جمهوری اسلامی در زمینه درمان نازایی به ارزآوری رسید
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تبریز- ایرنا - معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گفت: تا چند سال قبل شاهد خروج ارز از کشور برای درمان نازایی بودیم اما امروز نه تنها ارزی در این رابطه خارج نمیشود بلکه ارز زیادی در حوزه درمان نازایی وارد کشور میشود.
تبسم مهر - تبریز- ایرنا - معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گفت: تا چند سال قبل شاهد خروج ارز از کشور برای درمان نازایی بودیم اما امروز نه تنها ارزی در این رابطه خارج نمیشود بلکه ارز زیادی در حوزه درمان نازایی وارد کشور میشود.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی، محمدرضا پورعابدی روز سه شنبه در آیین افتتاحیه بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنینی قبل از لانه گزینی در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه از بروزترین تکنیکهای درمان نازایی در کشور استفاده میشود، گفت: جهاد دانشگاهی 9 مرکز درمان ناباروری در سطح کشور دارد و سالانه 10 هزار سیکل درمان ناباروری انجام میشود.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی دارای سه پژوهشگاه، 23 پژوهشکده، 145 گروه پژوهشی، 127 مرکز خدمات تخصصی، سه پارک علم و فناوری و 25 مرکز رشد در زمینههای مختلف بوده و سال گذشته مجوز راهاندازی اولین پارک علم و فناوری نرم و هویتساز کشور را گرفته است.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری طی 38 سال فعالیت خود، حدود 13 هزار پروژه انجام داده است، گفت: با توجه به اینکه بیشتر فعالیتهای جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش، کاربردی و توسعهای هستند، از این رو بیشتر این طرح ها تقاضامحور هستند.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی از زمان تشکیل تاکنون، بیش از یک هزار و 73 کتاب در خروجی پژوهشهایش تالیف کرده و هفت هزار و 113 مقاله به تحریر درآورده است، گفت: این نهاد، 498 اختراع و پتنت به ثبت رسانده و بیش از هفت هزار کارگاه و سمینار و بیش از یکهزار همایش در حوزه پژوهش و فناوری برگزار کرده است.
وی با تاکید بر اینکه فعالیتهای جهاد دانشگاهی در حوزه پزشکی روبه رشد است، گفت: در عین اینکه پژوهشهای این مجموعه کاربردی و توسعهای هستند، اما در حوزه پزشکی، پژوهشهایی در مرز دانش هم انجام می شود که نماد عینی آن پژوهشگاه رویان است.
پورعابدی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی بیش از یک دهه قبل پارادایمی در حوزه پزشکی شناسایی کرد که استفاده از سلولهای بنیادی بود، افزود: در این پارادایم به جای دارو درمانی به سمت سلول درمانی حرکت کرده و به زبان سادهتر، در این روش، ساخت قطعات یدکی برای انسانها پیگیری میشود.
وی در ادامه به روشهای شبیهسازی و کولونی اشاره کرد و گفت: تعدادی از گونههای حیوانی در معرض انقراض نیز وجود دارند که میتوان با استفاده از روشهای شبیهسازی، از انقراض نجات داد و همچنین برخی از گونههای مهم حیوانی را که ارزش غذایی یا دارویی دارند، باید تکثیر کنیم که در بحث کلونی از این موارد استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: با دست ورزی ژنتیک در برخی حیوانات نوعی داروی خاص را در شیرشان میتوان تولید و از این طریق میتوان حیوانات را به کارخانجات داروسازی خاص، تبدیل کرد .
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی کشور در ادامه به فعالیتهای جهاددانشگاهی در حوزه پیشگیری و درمان سرطان اشاره کرد و افزود: کارهای زیادی هم در بحث سبک زندگی و هم در حوزه درمان در جهاددانشگاهی انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه سرطان سینه نیز در جهاد دانشگاهی کارهای خوبی انجام شده و پژوهشکدهای سالیان سال است که این مبحث را پیگیری میکند، گفت: امید است در پایان سال نتایج بالینی این اقدامات را ارائه کنیم.
وی در ادامه به فعالیتهای جهاد دانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود: امروزه مصرف گیاهان دارویی و ارگانیک در دنیا اقبال بسیاری داشته و مصرف داروهای شیمیایی در حال کاهش است، جهاددانشگاهی نیز در این رابطه فعالیتهای خوبی انجام داده و سال گذشته از داروی گیاهی کبد چرپ و دیابت و همچنین آلزایمر رونمایی کرده است.
پورعابدی به راهاندازی بخش PGS در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی در تبریز اشاره کرد و گفت: در بحث لانه گزینی نیز هشت دستگاه در کشور وجود دارد که پنج دستگاه در تهران مستقر بوده و سه دستگاه بعدی نیز به ترتیب در شیراز، اهواز و تبریز مستقر هستند.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی کشور با تاکید بر اینکه بخش PGS راهاندازی شده در تبریز میتواند به شمال غرب کشور خدمات ارائه دهد، افزود: امید است جهاد دانشگاهی بتواند در دستیابی به اهداف خود که یکی از آن، کاربردی کردن پژوهشها و مطالعات پزشکی است، بیش از پیش موفق باشد.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان آذربایجان شرقی هم گفت: بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی، یکی از دستاوردهای جهاد دانشگاهی استان است که همزمان با 40 سالگی انقلاب اسلامی، در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی افتتاح میشود.
جعفر محسنی با بیان اینکه ناباروری یکی از چالشهای اساسی جامعه بوده و ضرورت دارد که راههای درمان آن مورد توجه قرار گیرد، افزود: در روشهای درمان ناباروری، ضرورت دارد که جنینها قبل از انتقال مورد بررسی ژنتیکی قرار گیرند که این بررسی، نیازمند تجهیزات پیشرفته و مدرن است.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی استان تلاش کرد تا این سیستم و بخش را در مرکز درمان ناباروری خود راهاندازی کند، گفت: با راهاندازی این بخش قادر خواهیم بود تا برای بررسی ژنتیک، کل ژنومهای جنین را بررسی کنیم، در حالی که در تکنیکهای قبلی، این امکان وجود نداشت.
وی با بیان اینکه با استفاده از دستگاه NGS که در این مرکز مستقر شده است، جنینهایی که از حیث کروموزوم سالم هستند به مادر منتقل میشوند، خاطرنشان کرد: ناهنجاریهایی که در روشهای دیگر قابل تشخیص نبود از طریق این دستگاه تشخیص داده میشود.
محسنی با بیان اینکه بخش غربالگری بارداری مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی نیز از حیث تجهیرات کامل بوده و خدمات خود را در اختیار مردم قرار میدهد، تاکید کرد: با راهاندازی این سیستم در استان، پاسخگوی متقاضیان در شمالغرب کشور خواهیم بود.
وی تاکید کرد: تشخیص و غربالگری ژنتیکی قبل از لانه گزینی با گزینش جنینهای سالم از لحاظ ژنتیکی، به انتخاب جنینهای مناسبتر و در نهایت به افزایش شانس موفقیت IVF منجر میشود که نتیجه آن افزایش امید افراد نابارور و کاهش هزینههای نهایی درمان خواهد بود.
مسئول فنی بخش بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنینی قبل از لانه گزینی جهاددانشگاه استان نیز در این مراسم گفت: تشخیص قبل از بارداری اهمیت بسیاری داشته و راهاندازی دستگاه NGS گام موثری در این رابطه است که توسط جهاد دانشگاهی استان راهاندازی شد.
صدیقه عبداللهی فرد افزود: در این بخش هفت نفر از متخصصان زنان که فلوشیب نازایی دارند و بهترینهای این رشته هستند، فعالیت دارند و جلسات علمی مختلفی برگزار میکنیم تا با بهترین پروتکلهای درمانی، جوابگوی متقاضیان از شمالغرب کشور و حتی کشورهای همجوار باشیم.
بر اساس این گزارش، مزایای تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی ( PGS) به روش NGS شامل، افزایش نرخ لانهگزینی، کاهش سقط خودبه خودی، افزایش نرخ حاملگی، امکان انتقال جنین و کاهش تعداد حاملگیهای چند قلویی و پرخطر بوده و بطور کلی شانس موفقیت لانه گزینی و باروری با روشهای مبتنی بر آنالیز هر 24 کروموزوم، در مقایسه با انتقال بدون غربالگری ژنتیکی و تنها بر اساس مورفولوژی، افزایش یافته است.
6120/3071
انتهای پیام /*