اختصاصی /
ریشهها و دستاوردهای انقلاب اسلامی در نشست لندن تبیین شد
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - لندن – ایرنا – در نشستی که شامگاه دوشنبه به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در لندن برگزار شد، کارشناسان درباره ریشهها و دستاوردهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی انقلاب و چشمانداز آینده آن با توجه به تحولات اخیر سخنرانی کردند.
تبسم مهر - لندن – ایرنا – در نشستی که شامگاه دوشنبه به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در لندن برگزار شد، کارشناسان درباره ریشهها و دستاوردهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی انقلاب و چشمانداز آینده آن با توجه به تحولات اخیر سخنرانی کردند.
به گزارش ایرنا، «مارکس پاپادوپلاس» سردبیر مجله سیاسی پلیستیکس فرست، کارشناس سیاسی و متخصص درزمینهٔ تاریخ روسیه، در سخنانی از همزمان شدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با آغاز توطئههای آمریکا برای سرنگونی دولت ونزوئلا بهعنوان طنز یا طعنه تاریخ یاد کرد و به شباهتهای میان این دو کشور از زاویه دید آمریکا اشاره نمود.
به گفته این کارشناس سیاسی هر دو کشور دارای موقعیت استراتژیک مهمی بوده، دارای ذخایرعظیم نفت و از همه مهمتر پایبند به استقلال سیاسی خود هستند.
«پاپادوپلاس» این ویژگیها را عامل اصلی دشمنی آمریکا با این دو کشور برشمرد و افزود از آنجایی که پدرش قبرسی یونانی تبار بوده، از کودکی داستانهای مربوط به ایران و سرزمین پارس را شنیده وهمیشه نسبت به ایران بهعنوان یک تمدن باستانی احترام قائل بوده است.
وی اظهار کرد، همین باعث شد تا در طول سالهای اخیر در برابر تبلیغات مسموم ضد ایرانی رسانههای غربی ایمنی داشته باشد.
این کارشناس سیاسی، ایران را کشور مستقلی خواند که در سازگاری کامل با منشور سازمان ملل متحد، و بسیار سازگارتر از کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس، بهطور مستقل به دنبال منافع ملی خود است.
وی با یادآوری تاریخ نفوذ آمریکا در ایران خاطرنشان کرد که ایرانیها معنی تحت سلطه آمریکا بودن را میدانند و برای همین به استقلال خود اهمیت میدهند.
پاپادوپلاس گفت، زمانی بود که آمریکا با دستباز منابع ایران را تاراج میکرد، اما امروز این منابع در دست دولت ایران و یعنی متعلق به مردم است.
وی ایران را پنجمین کشورغنی دنیا از نظر منابع و چهارمین کشور غنی از نظر سوختهای فسیلی معرفی کرد.
پاپادوپلاس ایرانِ پس از انقلاب را واجد دستاوردهای بیشمار دانست که از دید او مهمترین آن، اول تحصیلات، دوم بهداشت و درمان بوده است. او با اشاره به آمار و ارقام مدعی شد که امید به زندگی در ایران از سال 1357 تاکنون از 58 سال به 76 سال رسیده و این ایران را به دهمین کشور دنیا از نظر افزایش امید به زندگی تبدیل میکند.
این کارشناس سیاسی همچنین تأکید کرد که بر اساس آمار، ایران جزو کشورهایی است که کمترین میزان خودکشی را داراست. وی بر این موضوع بسیار تأکید کرد و افزود که مردم ایران باید نسبت به کم بودن میزان خودکشی که نشاندهنده سلامت روانی نسبی آنهاست بسیار افتخار کنند.
پاپادوپلاس همچنین خاطرنشان کرد که ایران اکنون 30 امین کشور جهان ازنظر کارآمدی سیستم بهداشت و درمان است، حتی بالاتر از آمریکا.
وی در ادامه سخنان خود به این نکته اشاره کرد که خاورمیانه پس از انقلاب ایران به طورکلی تغییر و ایران را دارای نقش مهم در محو کردن تروریسم در خاورمیانه و سوریه معرفی کرد.
وی همچنین پیوستگی سیاست ایران در طول سالهای بعد از انقلاب در پشتیبانی از مردم فلسطین را ستود و در مقابل از دولتهای مرتجع عرب برای تنها گذاشتن مردم فلسطین انتقاد کرد.
اقبال اساریا مشاور و کارشناس مسائل اقتصادی در سخنان خود نیز ریشههای انقلاب اسلامی را در انقلاب مشروطه جستجو کرد.
وی گفت، انقلاب اسلامی محصول انقلاب مشروطه و انقلاب مشروطه محصول یک تحول در فقه شیعی بود.
به گفته وی، بحثی در بین علما وجود داشت که آیا در زمان غیبت، جانشین امام (ع) هم معصوم است یا نه.
اساریا گفت، آیتالله نائینی مطلبی در این مورد نوشت و نتیجه گرفت که در زمان غیبت همه غیر معصوم هستند و ازاینجا بود که نظریه مشروط کردن اراده حاکم به قانون و مجلس که همان ایده مشروطه بود، جنبه شرعی پیدا کرد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه سخنان خود به برخی از دستاوردهای ایران درزمینهٔ توسعه اشاره کرد و افزود، ایران بر اساس معیارهای توسعه انسانی سازمان ملل یکی از پیشروترین کشورهاست.
وی ایران را جزو 10 کشور پیشرو در این مقیاس معرفی کرد و گفت در بین کشورهای اسلامی، ایران و ترکیه همواره پیشتاز هستند و افزود در برخی موارد، منجمله در امید به زندگی و سواد زنان، ایران وضع بهتری دارد.
به گفته اساریا ازنظر میزان مرگومیر، نوزادان که یک معیار مهم در سنجش توسعه انسانی است، ایران در حد استانداردهای کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی است. وی همچنین اظهار کرد که دسترسی ایرانیان به آب آشامیدنی بهداشتی بالای 90 درصد بوده و ازنظر بهداشت و درمان در سطح این کشور (انگلیس) است.
وی گفت، ایران "موفقترین کشور دنیا" درزمینهٔ بازپروری معتادان است و آن را یک دستاورد مهم برای حکومت دینی ایران ارزیابی کرد.
اساریا تصریح کرد که همه این دستاوردها بهرغم بیش از 30 سال تحریم بهدستآمده است.
این کارشناس اقتصادی در مورد برجام گفت اکنون آمریکا دیگر، آن برتری اخلاقی قبل را ندارد. وی بانام بردن از ترامپ، جان بولتون، مایک پمپئو ورودی جولیانی بهعنوان افرادی که در رأس آمریکا قرار دارند، آنها را بیماران روانی تشبیه کرد که دنیا را بهجایی بسیار ترسناک تبدیل کردهاند و بهعنوانمثال میخواهند با سرمایهگذاری روی منافقین، نظام ایران را سرنگون کنند.
اساریا بهعنوان نمونه یادآور شد که چندی پیش جان بولتون اظهار کرد، چنانچه دادگاه بینالمللی حکمی علیه سربازان آمریکایی صادر کند، آمریکا قضات حکم دهنده را "تحریم" خواهد کرد.
وی به مشکل تاریخی آمریکا و غرب با ایران اشاره و عنوان کرد مشکل اصلی اینجاست که ایران برای سایر کشورها به الگو تبدیل میشود. به گفته این سخنران، حتی پس از کودتا و سرنگون شدن دولت ملی دکتر مصدق، تمام کشورهای نفتخیز راه ایران را ادامه داده و همه ذخایر نفت را ملی کردند. درواقع آغازکننده روند ملی شدن ذخایر نفت، ایران بود و اکنون نیز بیم آن میرود که ایران با توجه به دستاوردهایش درزمینهٔ توسعه انسانی، دوباره به الگویی برای استقلالطلبی در برابر آمریکا تبدیل شود.
در این برنامه همچنین «علیرضا ولی زاده» از دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در انگلیس درزمینهٔ دستاوردهای علمی و فنی ایران مطالبی بیان کرد. وی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را وعدههای اصلی انقلاب معرفی کرد و در سخنان خود نشان داد که ایران درزمینهٔ علم، سیاست، فرهنگ و اقتصاد چگونه استقلال خود را به دست آورده است.
ولی زاده به تحریمهای آشکار و پنهان علیه دانشمندان ایرانی و قطع دسترسی آنها به منابع علمی اشارهکرده و توضیح داد که علیرغم این محدودیتها، رشد علم در ایران همواره صعودی داشته است. وی همچنین میزان سوادآموزی در بین بانوان را یکی از دستاوردهای انقلاب معرفی و تأکید کرد که اکنون نزدیک به 60 درصد از دانشجویان ایرانی را بانوان تشکیل میدهند.
اروپام ** هـ ن **شبس**1613
انتهای پیام /*