اختصاصی /
بهداشت و درمان در دفتر زرین انقلاب
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - بندرعباس - ایرنا - دفتر ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی پر از برگهای زرینی است که نشان از تلاش جهادی و حرکت شتابان در بخشهای مختلف دارد که در این میان بهداشت و درمان با توجه به سیر تحولاتش، همچون نگینی ارزشمند در این دفتر میدرخشد.
تبسم مهر - بندرعباس - ایرنا - دفتر 40 سالگی انقلاب اسلامی پر از برگهای زرینی است که نشان از تلاش جهادی و حرکت شتابان در بخشهای مختلف دارد که در این میان بهداشت و درمان با توجه به سیر تحولاتش، همچون نگینی ارزشمند در این دفتر میدرخشد.
به گزارش ایرنا، یکی از مهمترین شاخصهای توسعه یافتگی در هر جامعه ای، وضعیت بهداشت و درمان و سلامت مردم است که این شاخصها امروز در کشور در مقایسه با سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی رشد بسزایی داشته و به اعتقاد بیشتر مردم در این سالها حرکت قطار بهداشت و درمان بر روی ریل توسعه، بسیار شتابان بوده است.
بر اساس آمارهای موجود رشد شاخصهای بهداشت و درمان در بخشهای مختلف از جمله تربیت پزشکان متخصص و فوق تخصص، سلامت مادر و نوزاد، تجهیزات، دارو، فضاهای درمانی، تحقیق و پژوهشهای پزشکی و دستیابی به فناوریهای نوین بسیار درخشان و چشمگیر است.
** نگاهی به وضعیت بهداشت و درمان در قبل و بعد از پیروزی انقلاب
به اعتقاد بسیاری از مردم، بخش قابل توجهی از شهرها و روستاهای کشور در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی از حداقل امکانات پزشکی و بهداشتی محروم بودند و آمارهای مرگ و میر به ویژه در میان مادران و نوزادان بسیار بالا بوده است.
با توجه به شرایط بغرنج بخش بهداشت و درمان کشور در زمان پیروزی انقلاب اسلامی که ناشی از بی توجهی و بی مهری مسوولان به این بخش مهم و مرتبط با سلامت مردم بوده، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از مهمترین اولویتهای کاری دولتها برنامه ریزی در جهت بهبود و رشد شاخصهای این بخش تعیین شده که این رشد در دولتهای یازدهم و دوازدهم شتاب بسیار بالاتری داشته است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تحولات چشمگیر در حوزه تربیت نیروی انسانی کشور رخ داد و اکنون حوزه سلامت بی نیاز از پزشکان و نیرویهای خارجی شده است.
بر اساس آمارهای اعلام شده در زمان پیروزی انقلاب اسلامی تنها هفت هزار متخصص در کشور مشغول به فعالیت بودند در حالی که امروز سالانه هفت هزار دانشجوی پزشکی در کشور پذیرش میشود و تعداد پزشکان متخصص بیش از 50 هزار نفر است.
در زمان پیروزی انقلاب اسلامی تنها 25 هزار دانشجوی پزشکی در کشور مشغول به تحصیل بودند که امروز این رقم به 250 هزار نفر رسیده و تعداد اساتید پزشکی از دو هزار و 900 به 19 هزار نفر افزایش یافته است.
یکی از پیشرفتهای قابل توجهی که در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی رخ داده، در شاخص سلامت مادر و نوزاد است که در زمان پیروزی انقلاب اسلامی تعداد مرگ مادر 130 نفر در هر 100 هزار نفر بوده که امروز این رقم به کمتر از 10 نفر رسیده و شاخص امید به زندگی نیز در مقایسه با قبل از انقلاب از ٥٠ به ٧٥ سال رسیده است.
اکنون حدود ٩٧ درصد داروهای مورد نیاز تولید داخل بوده و تعداد تختهای بیمارستانی کشور نیز 15 تا 20 هزار تخت در قبل از انقلاب به بیش از 90 هزار تخت در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی رسیده است.
امروز جایگاه ایران اسلامی در زمینه پژوهش و تحقیق پزشکی در منطقه اول و در دنیا پانزدهم است و شرایط بهداشتی و درمانی کشور قابل مقایسه با بسیاری از کشورهای منطقه نیست و رشد و توسعه بسیاری در این حوزه اتفاق افتاده و بیماران بسیاری از خارج کشور جهت درمان به پزشکان ایرانی فعال در داخل کشور مراجعه میکنند.
در این سالها ابلاغ سیاستهای کلی بخش سلامت از سوی مقام معظم رهبری و تاکیدات معظم له در این حوزه در کنار اعلام شعار محوری سال نیز مسوولیت و رسالت متولیان امور را در این حوزه سنگینتر کرده است.
** هرمزگان محروم از حداقلهای بهداشتی در سالهای پیش از پیروزی انقلاب
یکی از استانهای محروم که چوب بی عدالتی و تبعیض در بخش بهداشت و درمان، زخمهای بسیاری بر دلهای مردم آن نهاده، استان هرمزگان در جنوب ایران است.
استانی که امروز به لطف پیشرفتهای صورت گرفته، دروازه طلایی اقتصاد ایران است و نقشی مهم و راهبردی در منطقه دارد.
به گفته بسیاری ها، هرمزگان تا پیش از پیروزی از انقلاب اسلامی به دلیل محرومیتهای بسیار و شرایط سخت زندگی در آن، تبعیدگاه زندانیان بوده و مردم آن از حداقلهای بهداشتی و درمانی محروم بودند و بیماریهای بسیاری از جمله مالاریا که امروز ریشه کن شده، دامنگیر مردم آن بوده است.
اما پیروزی انقلاب اسلامی صفحه جدیدی در زندگی مردم این خطه از ایران عزیز گشود و امروز در 40 سالگی انقلاب اسلامی شاهد رشد و توسعه بسیار این استان در بخش بهداشت و درمان هستیم، اگرچه هنوز با رسیدن به استانداردها فاصله داریم، اما مسیر حرکتی، مسیر درستی بوده و به طور یقین در صورت حمایت و برنامه ریزیهای صحیح در آینده ای نزدیک به نقطه مطلوب خواهیم رسید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به توسعه صورت گرفته در بخش بهداشت و درمان هرمزگان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، گفت: این دانشگاه مولود انقلاب اسلامی بوده و در بهمن ماه سال 65 تاسیس شده است.
دکتر حسین داودی بیان داشت: این دانشگاه در حال حاضر دارای هفت دانشکده و یک مجتمع آموزش عالی سلامت است که دانشکده بهداشت، پرستاری و مامایی، پیراپزشکی، پزشکی، داروسازی و علوم دارویی، دندانپزشکی از جمله دانشکدههای این دانشگاه هستند.
وی بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دارای شعبه بین المللی در جزیره قشم نیز میباشد که این شعبه از سال 87 اقدام به پذیرش دانشجو در سطح بین المللی کرده و دارای دو دانشکده پزشکی و دندانپزشکی است.
داودی تصریح کرد: تا قبل از انقلاب اسلامی، پایگاه اورژانس 115 در کشور و استان هرمزگان وجود نداشت در حالی که از بدو انقلاب تاکنون، 67 پایگاه اورژانس در استان راه اندازی شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان داشت: درسالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 2 بیمارستان در این استان وجود داشت که امروز این شمار به 21 واحد بیمارستانی رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز حتی در دورترین و کم برخوردارترین نقاط استان هرمزگان از جمله بشاگرد نیز بیمارستان داریم که خدمات بهداشتی و درمانی لازم را به مردم ارایه میدهد.
داودی بیان داشت: امروز سطح خدماتی بهداشتی و درمانی که به مردم استان ارایه میشود بسیار ارتقاء یافته و هرمزگان در میان استانهای کشور حائز رتبه نخست در ارایه خدمات دندانپزشکی به روستاییان است که این رتبه برای هرمزگانی که پیش از انقلاب از حداقلهای بهداشتی هم محروم بود، بسیار ارزشمند بوده و نشان از رشد شاخصهای بهداشتی و درمانی در آن دارد.
به گفته وی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دارای 36 رشته با 290 هیات علمی و بیش از سه هزار دانشجو است و دانشکده دندانپزشکی آن نیاز هرمزگان به خدمات دندانپزشکی را تا 15 سال آینده تامین می کند.
این مقام مسوول تصریح کرد: در حال حاضر روستاها، مناطق عشایری و شهرهای زیر 20هزار نفر استان شامل طرح اجرای برنامه پزشک خانواده روستایی هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یاد آور شد: هدر حال حاضر290 تخت مراقبهای ویژه، 17 کلینیک درمانی، یک مرکز ناباروری، 92 پزشک فوق تخصص، 684 نفر پزشک متخصص، یک فروند آمبولانس هوایی و یک فروند آمبولانس دریایی و یک هزار و 273 پرستار در هرمزگان فعالیت دارند.
**فعالیت 650 خانه بهداشت در هرمزگان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شبکه بهداشت با هدف دسترسی بیشتر مردم به خدمات بهداشتی و درمانی در دولت یازدهم تشکیل شد و ما امروز شاهد فعالیت 650 خانه بهداشت در دورترین جای هرمزگان هستیم.
دکتر کاووس دیندارلو یکی از موفقیتهای بهداشتی در هرمزگان در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی را مقابله با بیماری مالاریا عنوان کرد و گفت: این استان شرایط خوبی در مبارزه با بیماری مالاریا داشته و به مرحله ای رسیده که موارد بومی مبتلا به این بیماری ندارد و اگر موردی از ابتلا به این بیماری مشاهده شود از موارد غیر بومی است.
وی تصریح کرد: در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی واکسیناسیون کودکان به منظور ایمن سازی آنها در برابر بیماریهای مختلف از جمله فلج اطفال بر اساس یک برنامه مشخص تا به امروز با موفقیت انجام شده است.
دیندارلو ابراز داشت: به منظور ارایه خدمات تشخیصی پزشکی به بیماران استان، 11 دستگاه سی تی اسکن و پنج دستگاه ام آر آی در مرکز، شرق و غرب هرمزگان فعال است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: اکنون 327مرکز جامع خدمات شهری و روستایی و 44مرکز تحقیقات فعال در استان وجود دارد که ایجاد این مراکز در سایه توجه دولتها در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در دولت تدبیر و امید انجام شده است.
** فعالیت چشمگیر پزشکان زن متخصص در هرمزگان
هرمزگان که زمانی وضعیت بهداشتی و درمانی خوبی نداشته، امروز به مرحله ای از رشد و توسعه و امنیت رسیده که شاهد فعالیت بانوان پزشک متخصص در آن هستیم.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فعالیت پزشکان زن در هرمزگان، مساله ای بوده که پیش از انقلاب در باور کسی نمیگنجیده، اما امروز شاهد فعالیت 185 پزشک زن در رشتههای مختلف پزشکی دانشگاهی و غیر دانشگاهی در این استان هستیم.
دکتر فاطمه نورروزیان بیان داشت: از این شمار 65 زن متخصص و فوق تخصص در حوزه زنان و زایمان در هرمزگان فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه روند توسعه بهداشت و درمان در هرمزگان بسیار شتابان بوده، افزود: برای نخستین بار در تاریخ پزشکی این استان عمل برداشت عضو برای پیوند انجام میشود و جراحیهای کم نظیری توسط پزشکان فعال در هرمزگان صورت میگیرد که همه این موارد نشان از رشد بخش بهداشت و درمان این استان دارد.
نوروزیان خاطرنشان کرد: اکنون عملیات احداث چندین بیمارستان با بیش از یک هزار تخت بیمارستانی در هرمزگان در دست اجراست و تمام اورژانسهای بیمارستانهای استان توسعه یافته یا در حال توسعه هستند.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در برخی تخصصهای مورد نیاز نیروهای بومی تربیت می کنیم و تاکنون 68 متخصص در شهرستانهای استان جذب شده اند.
** با تدبیر و تلاش شبانه روزی به صفحات زرین دفتر انقلاب اسلامی بیفزاییم
دفتر انقلاب اسلامی امروز پر از صفحههای زرینی است که بخشی از آن را در حوزه بهداشت و درمان هرمزگان در این گزارش بیان کردیم، اما نباید فراموش کنیم که برای تداوم توسعه در هر بخشی از جمله بهداشت و درمان باید با برنامه پیش برویم، زیرا که هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب و رضایت مردم فاصله هست و باید این فاصله را با تلاش و تدبیر هر چه بیشتر و با تدوین برنامههای قابل اجرا و راهبردی پر کرد.
7198/6048
انتهای پیام /*