چهل سالگی انقلاب
مهر قبولی بر کارنامه آموزش و پرورش قزوین
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - قزوین - ایرنا - ساخت هزار و ۱۰۰ فضای آموزشی، پرورشی و ورزشی توسط آموزش و پرورش قزوین که با مشارکت خیران نیک اندیش در طول چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شده ، مهر قبولی پر رنگ و قاطعی بر کارنامه این نهاد مهم تعلیم و تربیت زده است.
تبسم مهر - قزوین - ایرنا - ساخت هزار و 100 فضای آموزشی، پرورشی و ورزشی توسط آموزش و پرورش قزوین که با مشارکت خیران نیک اندیش در طول چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شده ، مهر قبولی پر رنگ و قاطعی بر کارنامه این نهاد مهم تعلیم و تربیت زده است.
به گزارش ایرنا، تخته سیاه هایی که با هر بار پاک کردن نوشتههای گچی روی آنها همچنان اثر نوشتههای قبلی رویشان بود، کلاسهای کوچکی که در هرکدامشان بیشتر از 50 دانش آموز درس میخواندند، نیمکتهای کهنه و قدیمی که سه یا چهار دانش آموز روی آنها مینشستند و موقع امتحان، نفر وسطی باید به زیر میز میرفت همگی بخشی از خاطرات مشترک دانش آموزان نسلهای قبل از انقلاب و حتی دهه 60 از مدارس است.
خاطراتی که اکنون سالها از آن میگذرد و فقط هر از گاهی به صورت حسی نوستالژیک از صفحات فضای مجازی سر در میآورد.
امروز دیگر وضعیت و حال و هوای مدارس تغییرات زیادی کرده و دیگر نه خبری از آن کلاسهای شلوغ و پر تراکم است و نه تخته سیاه هایی که گاهی آنقدر پاک کردنشان سخت بود که دانش آموزان کلاس باید هرکدام به نوبت آن را پاک میکردند.
در کلاسهای درس جدید تختههای سفید با ماژیک جایگزین تخته سیاه شده و به برکت افزایش ساخت مدارس دانش آموزان، مجبور نیستند به طور فشرده چند نفری بر روی یک نیمکت بنشینند.
در گذشته تعداد مدارس و معلمان به قدری محدود بود که آموزش و پرورش به ناچار آنها را به چند شیفت تقسیم کرده بود اما اکنون با وجود رشد چند برابری تعداد دانش آموزان، آموزش و پرورش با مدارس چند شیفتی و حتی در بسیاری از مدارس با دو نوبتی هم خداحافظی کرده است.
البته این توصیف وضعیت مدارس شهری قبل از انقلاب بود و در مدارس روستایی همین امکانات محدود نیز کمتر به چشم میخورد.
امکانات ناچیز، مدارس محدود و همچنین مسایل فرهنگی قبل از انقلاب موجب شده بود بسیاری از کودکان و نوجوانان در سن آموزش، به ویژه دختران پس از گذراندن چند پایه تحصیلی دست از کلاسهای درس بردارند و یا ازدواج کنند یا در کنار والدین به کار بپردازند.
***هزار و 100 پروژه آموزشی بعد از انقلاب اسلامی در قزوین احداث شده است
مدیرکل آموزش و پرورش قزوین گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از هزار و 100 پروژه آموزشی، فرهنگی و ورزشی با 950 هزار متر مربع در قالب 6 هزار و 800 کلاس درس در استان احداث شده است.
خیرالله رحمانی افزود: در سال 57 تنها 587 مدرسه در استان ساخته شده بود اما در طول 40 سال گذشته هزار و 704 مدرسه در این استان به کمک دولت و خیران احداث شده است.
وی اضافه کرد: نکته مهم در این دستاوردها آن است که 15هزار متر مربع از این فضاها در مناطق دورافتاده و محروم احداث شده است.
رحمانی ادامه داد: ساخت و توسعه 2 اردوگاه دانش آموزی یانس آباد و شهید رجایی و همچنین ایجاد خانههای رفاهی معلمان از دیگر میراثهای ماندگار آموزش و پرورش در سالهای تشکیل نظام جمهوری اسلامی است.
***آموزش و پرورش قزوین در دوردستترین مناطق نیز مدرسه دارد
مدیرکل آموزش و پرورش قزوین با بیان اینکه در دوران 40 ساله انقلاب اسلامی تعادل جنسیتی بین دانش آموزان دختر و پسر وجود دارد ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی عدالت آموزشی و توزیع عادلانه امکانات در مناطق محروم و روستاهای استان نیز به خوبی رعایت شده است.
رحمانی گفت: در حال حاضر حدود 237 مدرسه با کمتر از 20 دانش آموز در قزوین دایر است.
مدیرکل آموزش و پرورش قزوین افزود: از این تعداد، 15 مدرسه با یک دانش آموز و یک معلم فعالیت میکنند و همین نشان میدهد که هیچ دانش آموزی در دورترین نقاط استان نیز از امکان تحصیل بی بهره نیست.
وی اضافه کرد: هم اکنون تنها حدود 30 درصد مدارس استان دو نوبتی هستند که در سالهای آینده با احداث مدارس جدید تعداد مدارس دو نوبتی استان به صفر خواهد رسید.
رحمانی افزود: یکی دیگر از ثمرات ارزشمند انقلاب اسلامی در دستگاه تعلیم و تربیت هوشمندسازی سه هزار کلاس درس استان است که در سالهای اخیر صورت گرفته است.
*** سرانه فضاهای ورزشی مدارس قزوین هفت برابر رشد کرد
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش قزوین نیزگفت: سرانه فضای ورزشی مدارس استان با رشدی هفت برابری از 6صدم متر مربع در سال 57 به 46 صدم متر مربع در سال جاری افزایش یافته است.
عین الله صادقی افزود: بعد از انقلاب اسلامی 101 هرار و 400 متر مربع فضای ورزشی در مدارس قزوین شامل سالن ورزشی ، زمین چمن مصنوعی و طبیعی احداث شده است.
وی اضافه کرد: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی تنها سه سالن ورزشی در مدارس استان ساخته شده بود اما در حال حاضر تعداد این سالنها به 53 مورد افزایش یافته است.
صادقی افزود: در سالهای اخیر آموزش و پرورش در عمل به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تحصیل، تهذیب و ورزش اهتمام جدی داشته و به فعالیتهای ورزشی در مدارس و توسعه و حمایت از ورزش قهرمانی دانش آموزان توجه شده است .
*** نرخ با سوادی در قزوین 54 درصد رشد یافت
معاون نهضت سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش قزوین نیز گفت: یکی از نهادهای مهمی که بعد از انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی(ره) تشکیل شد سازمان نهضت سوادآموزی بود که دستاوردهای بسیار خوبی در سطح کشور و استان داشته است.
زهرا قلی خانی افزود: با تاسیس این سازمان در قزوین زیر نظر اداره کل آموزش و پرورش برنامههای با سوادی از همان سالها آغاز و هم اکنون نرخ با سوادی 54 درصد رشد داشته است.
وی اضافه کرد: بر اساس سرشماریهای 10 سال یکبار در کشور، نرخ با سوادی استان در سال 55 در حد 42 درصد و سال 95 به میزان 96 درصد بوده است.
قلی خانی ادامه داد: در مناطق روستایی قزوین نیز نرخ با سوادی در سال 55 در حد 31درصد و در سال 95 به میزان 81 درصد بوده است.
وی افزود:هم اکنون نیز در راستای توسعه سوادآموزی برنامههای مختلفی در نهضت سواد آموزی اجرا میشود که تشکیل مراکز یادگیری محلی، طرح حلقه کتاب و کتابخوانی، طرح اولیای بی سواد، طرح زندان، طرح خواندن با خانواده، طرح آموزش 10 تا 20 ساله برای کودکان کار و افراد بی سرپرست و بدسرست بازمانده از تحصیل، طرح آموزش اتباع، آموزش رایانه، تبلت و آموزش عملی از جمله آنها است.
بر اساس آمار سرشماری 1395 رتبه میزان باسوادی استان در سطح کشور در جایگاه یازدهم قرار گرفته است .
7388/6012
انتهای پیام /*