/دستاوردهای 40 ساله انقلاب/
از جولان پزشکان هندی تا ایستادن بر قله پزشکی دنیا
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه بسیاری از دانشمندان سایر کشورها به تواناییهای پزشکان ایرانی اذعان دارند گفت: قرار گرفتن در بین ۵ کشور برتر دنیا در حوزه سلولهای بنیادی، دومین کشور دنیا در پیوند مغز استخوان و پیشرفتهترین کشور جهان در پیوند از جمله دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب است.
تبسم مهر - معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه بسیاری از دانشمندان سایر کشورها به تواناییهای پزشکان ایرانی اذعان دارند گفت: قرار گرفتن در بین 5 کشور برتر دنیا در حوزه سلولهای بنیادی، دومین کشور دنیا در پیوند مغز استخوان و پیشرفتهترین کشور جهان در پیوند از جمله دستاوردهای 40 ساله انقلاب است.
خبرگزاری فارس-گروه سلامت: «در بخشهای مختلف پزشکی پیشرفت کردهایم، روزی بود که از تهران یا شهرهای بزرگ که خارج میشدیم پزشک ایرانی کم بود، بنده در شهرهای زاهدان و ایرانشهر که حضور داشتم پزشکان هندی و خارجی کار درمانی را انجام میدادند. در اوایل انقلاب برای بیماریهایی قلبی نوبت هشت ساله و ده ساله میدادند امروز در شهرهای دور دست عملهای قلب پیشرفته انجام میشود، عدهای به دنبال مأیوس کردن جوانان هستند، این پیشرفتها پیشرفتهای واقعی است و باید آن را توسعه داد».
اینها بخشی از فرمایشات رهبر انقلاب در دیدار با پزشکان است، مرور این سخنان و دستاوردهای چهل ساله انقلاب در شرایطی که دشمنان با تمام قوا به دنبال تضعیف روحیه جوانان و نخبگان کشور انشار یاس و ناامیدی در جامعه هستند، میتواند بارقههای امید را در بین جوانان این مرز و بوم افزایش دهد.
در آستانه چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی، رضا ملکزاده، معاون علمی و تحقیقات وزارت بهداشت پیشرفتهای بهداشتی و درمانی کشور را برایمان تشریح کرد.
ملکزاده برایمان از دوران تحصیلش در یکی از مکتبخانههای روستاهای کازرون میگوید، پس از طی کردن دوران راهنمایی و دبیرستان تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی میکند، معاونت آموزشی دانشگاه شیراز، ریاست دانشگاه شیراز، معاونت وزارت بهداشت و دبیر شورای پزشکی تخصصی این وزارتخانه و تصدی وزارت بهداشت در سالهای 69 تا 72 از جمله سوابق اجرایی وی به شمار میرود. ملکزاده در گفتوگویی تفصیلی با خبرگزاری فارس به تشریح دستاوردهای کشور پس از انقلاب اسلامی پرداخته است که در ادامه متن این گفتوگو را میخوانید:
فارس: آقای دکتر از حضور پزشکان خارجی در کشور برایمان بگویید؟ طی این سالها وضعیت پزشکی کشور چه میزان پیشرفت داشته است؟
ملکزاده: قبل از وقع انقلاب اسلامی تنها 3 دانشگاه پزشکی در کشور داشتیم که اوایل سال 1357 تعداد آنها به 7 دانشگاه رسید و همین موضوع باعث شد تا تعداد پذیرش دانشجویان پزشکی در هر دوره به سیصد نفر برسد و با توجه به رشد جمعیت در ده سال قبل از انقلاب اسلامی این تعداد پزشک نیاز بهداشت و درمان کشور را برطرف نمیکرد. همین موضوع زمینه حضور پزشکان پاکستانی، هندی و بنگلادشی را در برخی از شهرها فراهم کرد.
پس از گذشت چند سال از انقلاب اسلامی، تعداد دانشگاهها از 7 به 60 دانشگاه رسید و تعداد دانشجویان پزشکی که در دوران قبل از انقلاب 1000 نفر بود افزایش چشمگیری داشته است. در حال حاضر، معادل 30 هزار نفر دانشجو در رشته دکتری پزشکی عمومی در حال تحصیل هستند و پیشبینی میشود حدود 4 هزار نفر سالانه به جمعیت پزشکان عمومی اضافه شود. از سوی دیگر، حدود 10 هزار نفر از جمعیت پزشکان عمومی کشور در حال گذران تحصیلات تکمیلی در رشتههای تخصصی به سر میبرند که این آمار در مقایسه با قبل از انقلاب، افزایشی 15 برابری داشته و تعداد متخصصان از 5هزار نفر به 30هزار نفر رسیده است.
معادل 30 هزار نفر دانشجو در رشته دکتری پزشکی عمومی در حال تحصیل هستند و پیشبینی میشود حدود 4 هزار نفر سالانه به جمعیت پزشکان عمومی اضافه شود. حدود 10 هزار نفر از جمعیت پزشکان عمومی کشور در حال گذران تحصیلات تکمیلی در رشتههای تخصصی هستند