آخرین مطالب

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با فارس خبر داد

تولید 13.5 میلیون تن گندم و 470 هزار تن بذر گواهی‌شده در سال آینده اقتصادی

تولید 13.5 میلیون تن گندم و 470 هزار تن بذر گواهی‌شده در سال آینده

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: به نظر می‌رسد تولید گندم سال ۹۸ با سطح کشت ۵.۸ تا ۶ میلیون هکتار به ۱۳.۵ میلیون تن و تولید بذر گواهی‌شده گندم به ۴۷۰ هزار تن برسد.

تبسم مهر - مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: به نظر می‌رسد تولید گندم سال 98 با سطح کشت 5.8 تا 6 میلیون هکتار به 13.5 میلیون تن و تولید بذر گواهی‌شده گندم به 470 هزار تن برسد.

اسماعیل اسفندیاری‌پور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد برنامه 10 ساله تولید گندم گفت: اولین محور آن تهیه بذر گواهی شده و اصلاح شده است که براساس برنامه‌ریزی، سال آینده 470 هزار تن بذر گواهی شده تهیه می‌کنیم و برای کشت و کار در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.
اسفندیاری‌پور در مورد پیش‌بینی تولید گندم در سال آینده گفت: به نظر می‌رسد تولید گندم در سال 98 از سطح کشت 5.8 تا 6 میلیون هکتار زمین به 13.5 میلیون تن برسد. 
وی گفت: این مقدار بذر در طبقات مختلف و ارقام مختلف توسط بخش خصوصی تولید می‌شود. 
به گفته اسفندیاری‌پور دومین برنامه ارتقاء مکانیزاسیون کشاورزی در کشت گندم و سومین برنامه کنترل ضایعات گندم از مزرعه تا سفره مردم است که در این راستا کمباین‌های برداشت گندم نوسازی و تنظیم می‌شود تا ضایعات هنگام برداشت به حداقل کاهش پیدا کند. 
به گفته مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی تنظیم کود شیمیایی و تغذیه مناسب زمین با کود از دیگر برنامه‌های 10 ساله برای کشت گندم است، در این زمینه کود ازته سالانه 5.5 میلیون تن ظرفیت تولید کود ازته در کشور داریم که استفاده از یک کیلو کود ازت برای هر هکتار باعث افزایش 10 تا 15 کیلوگرم تولید محصول در هکتار می‌شود. مصرف کود ازته در کشور 2.2 میلیون تن و کل نیاز کود کشور 530 هزار تن کود فسفاته، 280 هزار تن کود پتاسه است. 
* غنی سازی گندم با آهن و روی
اسفندیاری‌پور با بیان اینکه با برنامه غنی‌سازی دانه گندم با عنصر روی در دستور است گفت: این عنصر ضروری است اما بسیار اندک مورد نیاز است و در هر هکتار که با میانگین 5 تن گندم تولید می‌شود، حدود 260 گرم عناصر میکرو از جمله عنصر روی از زمین گرفته می‌شود که باید به وسیله کود این عنصر مورد نیاز به زمین برگردد. در این زمینه عنصر آ هن و روی را به دانه گندم اضافه می‌کنیم. 
وی با بیان اینکه غنی‌سازی دانه گندم به عنصر روی در هر کیلو 80 تا 100 تومان هزینه دارد، گفت: برای کل کشور غنی‌سازی گندم با عنصر روی 15 تا 20 هزار تومان در هکتار مورد نیاز است که با این اقدام کوچک از مریض شدن مصرف‌کنندگان یعنی انسان‌ها جلوگیری می‌شود. 
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی درمورد کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی گفت: 30 درصد تولید به وسیله آفات و بیماری‌های گیاهی از بین می‌رود که باید با این آفات مقابله شود در استان‌های خوزستان، ایلام، جنوب کرمان با بیماری‌ها مبارزه می‌شود و برای مقابله با علف‌های هرز از تمام کارشناسان کشاورزی و تجربه کشاورزان پیشرو استفاده می‌شود. 
اسفندیاری‌پور همچنین به طرح PVS یعنی مشارکت، گزینش بذر و واریته‌های مناسب برای کشاورزان در قالب مشارکتی اشاره کرد و گفت: کشاورزان در منطقه راز و جرگلان خراسان شمالی کلزا می‌کارند، در استان کرمانشاه، آذربایجان و کردستان این طرح از دو سال قبل شروع شده که در مناطق دیم بیشترین بهره‌وری برای کشاورزان ایجاد شود که از جمله این طرح‌ها اجرای کشاورزی حفاظتی است که با یکبار رفتن تراکتور در زمین همه کارهای کشت انجام شود.
وی گفت: در 7 استان کشور یعنی 3 استان آبی شامل خوزستان، فارس و گلستان و در 4 استان دیگر شامل قزوین زنجان، همدان و اردبیل، گندم به صورت پروژه‌های مشترک اجرا می‌شود. 
به گفته وی از بارندگی موجود بیشترین بهره‌برداری برای کشاورز انجام می‌شود وتنوع محصول شامل کشت علوفه لگوم برای تثبیت ازت هوا، کشت حبوبات، یونجه، شبدر، ماشک برای تنظیم خاک استفاده می‌شود که هم تولید پایدار شود و هم آفات زمین کنترل شود.
* تولید گندم در افق 10 ساله به 14.8 میلیون تن می‌رسد
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه 10 ساله کشت گندم گفت: تا سال 1404 شمسی که جمعیت کشور به حدود 87 میلیون نفر خواهد رسید تولید گندم به 14.8 میلیون تن خواهد رسید. 
* افزایش هزینه کشاورز
وی در مورد هزینه تمام شده گندم گفت: کشاورز انتظار زیادی ندارد، قدرت مبادله کالا در خارج از کشور و داخل بخش کشاورزی باید یکی باشد. مثلا تراکتور امسال نسبت به سال گذشته 32 درصد افزایش قیمت پیدا کرده یا کمباین از 130 میلیون تومان به 206 میلیون تومان افزایش یافته و حدود 2 برابر شده است و این هزینه‌ها برای کشاورز تحمیل می‌شود؛ بنابراین کشاورز حساب می‌کند که چرا پول اضافه صرف هزینه‌های تولید کند، در حالی که قیمت گندم متناسب با نهاده‌های تولید افزایش پیدا نکرده است و ظرف 4-3 سال گذشته قیمت تضمینی گندم متناسب با سایر هزینه‌ها افزایش نیافته است.
اسفندیاری‌پور در مورد اینکه نظام مالکیت و خرد بودن زمین‌های کشاورزی، گفت: هر کشور قاعده خاصی دارد، در جنوب شرق آسیا و ژاپن برخورداری کشاورزان از زمین در حد نیم هکتار و یک هکتار است و در برخی کشورها زمین‌های بزرگ در ا ختیار کشاورزان قرار دارد. در کشور ما میانگین برخورداری کشاورزان از زمین حدود 2.5 هکتار است و باید طبق این میزان زمین برنامه‌ریزی انجام شود. 

اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح گندم
وی گفت: سایر هزینه‌های مترتب بر کشاورزی از بیرون تحمیل می‌شود، مثلا تورم موجود در جامعه که این تورم به آدم‌های ضعیف از جمله کشاورزان فشار بیشتری وارد می‌کند، اما تورم برای افراد پولدار خیلی هم خوب است. الان گندم ایران در مقایسه با اکثر کشورهای دیگر مزیت تولید دارد، اما قیمت ارز تعیین کننده است که گندم ما در گذشته با پایین بودن مصنوعی قیمت ارز بسیار گران تمام می‌شد، اما اکنون گندم در بازار جهانی بین 230 تا 240 دلار در هر تن در مبادلات است که با هزینه حمل آن به 280 دلار در هر تن می‌رسد که اگر با دلار 8400 تومانی هم حساب کنیم کیلویی 2352 تومان خواهد بود، در حالی که قیمت تضمینی گندم 1600 تومان است. 
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه 98 درصد تولید کشاورزی ما در بخش خصوصی و غیردولتی انجام می‌شود، گفت: اما در گندم قیمت‌گذار و خریدار یکی است و آن دولت است تصمیم‌گیر دولت است. 
* تغییر روش کشت از بهاره به پائیزه
وی با بیان اینکه نهاده‌های دامی مانند ذرت که در کشت بهاره و تابستانه است در کشور ما مزیت ندارد، زیرا آب فراوان می‌خواهد، بنابراین عمده آن وارد می‌شود، اما در گندم و جو مزیت وجود دارد. در چغندر سالانه 2.1 میلیون تن شکر در کشور تولید می‌شود، الان باید با یک تصمیم عاقلانه از کشت بهاره به پاییزه تغییر مسیر دهیم تا بیشترین استفاده از بارندگی‌های زمستان استفاده شود. 
به گفته اسفندیاری‌پور یکی دیگر از زمین‌های خودکفایی تهیه بذر خوب و گواهی شده است که بذر گواهی شده از 290 هزار تن سال 92 به 476 هزار تن رسیده است، همچنین باید ادوات و تراکتورها نو شود؛ گرچه 12 درصد سطح کشت گندم کم شد، اما با بهره‌وری تولید افزایش یافت و از 2.6 میلیارد دلار که در سال‌های قبل صرف واردات گندم می‌شد، به کشور جلوگیری شده و باید معادل این ارقام برای تهیه تراکتور و کمباین و ادوات کشاورزی اختصاص پیدا کند.
به گفته وی، در حال حاضر نرخ سود بانکی برای تهیه کمباین برای کشاورز 15 درصد است که دولت باید کمک کند و بخشی از این سود بانکی را متقبل شود تا کشاورز ایرانی بتواند با کشاورزان خارجی که ادوات ارزان‌تر تهیه می‌کنند، رقابت کند. 
* کیفیت گندم بهانه‌ای برای واردات
اسفندیاری‌پور در مورد کیفیت گندم داخل گفت: مباحث کیفی گندم زمانی مطرح می‌شود که عده‌ای می‌خواهند به این بهانه به واردات گندم اقدام کنند. در حالی که کیفیت گندم ما در بازار جهانی قابل قبول و بلکه در سطح بالا است. در زمانی که قیمت ارز در داخل کشور به صورت مصنوعی پایین بود و در واقع دولت یارانه‌ای برای پایین بودن دلار اختصاص می‌داد قدرت رقابت از کشاورز ما سلب می‌شد، اما اکنون که نرخ دلار کمی واقعی‌تر شده قدرت رقابت گندم کاران ما بالا رفته است. 
* صدای وارد کنندگان با خودکفایی بلند می‌شود
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی افزود: هر سال که در کشور ما تامین نیازهای داخلی از جمله گندم انجام می‌شود، صدای برخی از واردکنندگان و دلالان درمی‌آید و بهانه‌هایی مانند کیفیت پایین گندم مطرح می‌کنند. در حالی که تنها 5 درصد نان کشور صنعتی است که برای این نان گندم استان‌های گلستان و خوزستان برای تهیه نان صنعتی کافی است و گندم بقیه استان‌ها با اختلاط مناسب برای تهیه نان پهن کافی است.
اسفندیاری‌پور گفت: مگر آبا و اجداد ما همین نان و گندم را نمی‌خوردند و از طرفی گندم فقط 35 درصد در کیفیت نهایی نان دخیل است. 65 درصد عوامل دیگر مانند خمیر، خمیر مایه‌، دستگاه، نانوا و کیفیت نگهداری نان در کیفیت نهایی آن موثر است و مردم ما طبق فرهنگی که دارند می‌خواهند نان گرم بخورند. 
وی افزود: سابقه کشت گندم در کشور ما به 7 هزار سال می‌رسد که اخیرا در کاوش‌های باستان شناسی تپه علی‌کش در موسیان استان دهلران گندم 7 هزار ساله پیدا کردند و سرزمین اصلی پیدایش گندم خاورمیانه، قفقاز و ایران است. ما در کشور 85 تا 90 نوع گندم آبی و دیم با لاین های مختلف داریم. 
وی گفت: گندم کردستان 98 درصد به وسیله روش مکانیزه انجام می‌شود که طی پروژه مشترک ایران با سمیت انجام شده و تحقیقات سمیت امسال در 5 استان فارس، خوزستان، گلستان، قزوین، زنجان، اردبیل، همدان اجرا می‌شود. در کردستان 550هزار هکتار گندم که شامل 520 هزار تن دیم و 30 هزار تن گندم آبی به صورت مکانیزه کشت می‌‌شود. 
* سهم کشاورزی از سرمایه‌گذاری ملی فقط 5 درصد
اسفندیاری‌پور در پایان گفت: طبق بررسی انجام شده از سال 62 تا 96 کمتر از 5 درصد سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در اقتصاد کشور به بخش کشاورزی اختصاص پیدا کرده است، در حالی که توقع از بخش کشاورزی بیش از این سهم در برخورداری از سرمایه‌گذاری‌ها است. 
انتهای پیام/ب


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند