آیا معادلات انتخاباتی در آمریکا پیچیده میشود?
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تا انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا فاصلهای تقریبا دو ساله قرار دارد، اما گمانهزنیها درباره رقبای احتمالی دموکرات ترامپ از یک سو و رقابتهای درونحزبی بین دموکراتها از سوی دیگر به شدت در جریان است.
تبسم مهر - تا انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا فاصلهای تقریبا دو ساله قرار دارد، اما گمانهزنیها درباره رقبای احتمالی دموکرات ترامپ از یک سو و رقابتهای درونحزبی بین دموکراتها از سوی دیگر به شدت در جریان است.
- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ، اگرچه هنوز مدت زمان نسبتا زیادی تا برگزاری رقابتهای انتخابات ر یاست جمهوری سال 2020 در ایالات متحده آمر یکا زمان باقی مانده است، اما منابع خبری این کشور از اکنون در انتظار مشخص شدن اسامی نامزدهای حزب دموکرات (جهت شرکت در رقابتهای درون حزبی) هستند. تاکنون افرادی مانند هیلاری کلینتون نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ، برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت و جو بایدن معاون رئیس جمهور سابق آمریکا به همراه برخی چهرههای جدید مانند کامالا و الیزابت وارن آمادگی کامل یا مبهم خود را جهت شرکت در رقابتهای انتخاباتی آتی و مجادله سیاسی با ترامپ اعلام کردهاند. با همه این اوصاف، در میان این اسامی نام دو نفر بیشتر از دیگران به چشم میآید: جو بایدن و برنی سندرز.
ترس ترامپ از کاندیاتوری بایدن
معاون رئیس جمهور سابق آمریکا و سناتور سابق ایالت دلاویر، یکی از کسانی است که خود را بهترین و لایقترین فرد برای حضور در راس معادلات سیاسی و اجرایی ایالات متحده میداند. بایدن که در سال 2016 ، به دلیل تألم ناشی از مرگ فرزند خود نتوانست در انتخابات حضور پیدا کند، این بار قصد دارد برای نخستین بار بخت خود را برای رقابت با رقبای دموکرات و متعاقبا ترامپ بیازماید. وجه غالب و فاکتور برتری بایدن نسبت به کلینتون و سندرز نیز دقیقا همین نکته است! کلینتون تا کنون دو بار (در سالهای 2008 و 2016) و سندرز نیز تا کنون یک بار (در سال 2016) شانس خود را برای فتح کاخ سفید انتخاب کردهاند اما در نهایت شکست خوردند. با این حال بایدن تا کنون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کاندیدا نشده است. او سعی دارد با تکیه بر مسائل مربوط به سلامت و درمان و انتقاد از سیاست خارجی رئیس جمهور فعلی آمریکا، آرای الکترال ایالات سرنوشتسازی مانند فلوریدا، پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان را به سود خود به گردش در آورده و از این طریق ترامپ را شکست دهد. در مقابل، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به شدت از نامزدی بایدن در رقابتهای انتخاباتی نگران است. دونالد ترامپ اخیرا با بدترین ادبیات ممکن به بایدن تاخته و او را به زبالهای تشبیه کرده است که اوباما او را از سطل آشغال بیرون آورده است!
رسانههای آمریکایی از جمله نیویورکتایمز در گزارشهای اخیر خود تاکید کردهاند که ترامپ نسبت به نامزدی بایدن در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 به شدت نگران است. او این نگرانی را به اطرافیان و مشاوران خود نیز انتقال داده است. ترامپ معتقد است که بایدن میتواند رقیبی سرسخت و نزدیک برای وی محسوب شود. شاید بخشی از واکنش روانی ترامپ نسبت به احتمال نامزدی بایدن در انتخابات نیز ناشی از همین ترس باشد. با این حال معادله نسبت به آن چیزی که طرفداران بایدن تصور میکنند پیچیدهتر است!
ترس بایدن از حضور سندرز در انتخابات
معاون رئیس جمهور سابق آمریکا به خوبی میداند که جهت حضور در دور نهایی رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آتی باید از سد رقبای سرسخت خود در حزب دموکرات بگذرد. اصلیترین مانع بایدن در این مسیر، فردی به نام برنی سندرز است! تازهترین نظرسنجیهای صورت گرفته در میان هواداران حزب دموکرات نشان میدهد که بایدن و سندرز به ترتیب بیشترین محبوبیت را در نزد آنها دارند. در جریان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، نظرسنجیها حکایت از اختلاف آرای 25 درصدی کلینتون و سندرز داشت اما سناتور کهنهکار ایالت ورمونت توانست رقابت تنگاتنگی را با کلینتون داشته باشد. همگان به خوبی میدانند که سندرز قربانی لابیهای پشت پرده سران حزب دموکرات و خانواده کلینتونها شد و در نهایت، این "سوپر دلیگیتهای" حزب دموکرات بودند که از نامزدی نهایی وزیر امور خارجه اسبق آمریکا حمایت کردند! این بار و در سال 2020 معادله میتواند برعکس شود! در صورتی که سندرز بتواند در انتخاباتهای درون حزبی اولیه (مانند ایالت آیووا و نیوهمشایر) بر رقیب خود بایدن پیروز شود، بسیاری از آرای بعدی نیز به صورت خودکار و تصاعدی به سود وی به گردش در خواهد آمد. در این صورت بایدن چارهای جز پذیرش شکست در برابر رقیب خود را نخواهد داشت. بایدن معتقد است که راه شکست دادن ترامپ را بهخوبی بلد است! او مدام از سیاستهای رئیس جمهور فعلی آمریکا انتقاد میکند و از دو سال گذشته به عنوان سالهایی سخت و جهنمی در ایالات متحده یاد میکند. با این حال سندرز نیز طی دو سال اخیر و در کسوت یک سناتور ، چیزی از بایدن در مخالفت با ترامپ کم نگذاشته است. مردم آمریکا سندرز را "دشمن اصلی ترامپ" در کنگره قلمداد میکنند.
آیا امکان ائتلاف سندرز و بایدن وجود دارد
برنی سندرز با آگاهی نسبت به زد و بند سران حزب دموکرات در انتخابات درون حزبی سال 2016، سعی دارد برای آخرین بار بخت خود را برای ورود به کاخ سفید امتحان کند. سندرز در این خصوص حساب ویژهای بر روی اقشار فقیر، رنگینپوستان و آمریکاییهای آفریقاییتبار و اسپانیایی تبار باز کرده است.در مقابل، جو بایدن نیز انگیزههای زیادی برای حضور در انتخابات دارد. او به خوبی میداند که بخش اعظمی از اقشار متوسط جامعه آمریکا، از عدم اجرایی شدن طرحهای درمانی توسط ترامپ ناراضی هستند. از سوی دیگر، جو بایدن امیدوار است تا بتواند رای اقشار نخبه آمریکایی (که خود در جوامع دانشگاهی، تحقیقاتی و ...) صاحب نفوذ هستند را به خود اختصاص دهد. در چنین شرایطی فعلا خبری از حمایت بایدن و سندرز از یکدیگر ( آن هم در حالی که هنوز انتخابات درون حزبی آغاز نشده است ) نخواهد بود. با این حال برخی تحلیلگران مسائل آمریکا معتقدند که در ادامه مسیر انتخابات درونحزبی، چنین اتفاقی میتواند به سود بایدن یا سندرز رخ دهد. در نهایت اینکه بایدن و سندرز در حال سنجش شرایط موجود، برای اعلام حضور رسمی خود در انتخابات هستند. بدون شک هرگونه رفتار و تصمیم انتخاباتی این دو سیاستمدار دموکرات، مورد رصد و تحلیل مشاوران انتخاباتی دونالد ترامپ قرار خواهد گرفت.
بایدن: هیچ یک از نامزدهای دموکرات قادر به شکست ترامپ نیستند
انتهای پیام/