یکی از مسئولان فعلی مرکز آموزش فضانوردان خبرداد
توسعه فعالیتهای علمی و صنعتی در بخش روسی ایستگاه فضایی
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - سالیجان شریپف فضانورد سابق و یکی از مسئولان فعلی مرکز آموزش فضانوردان اعلام کرد که طی سال جاری میلادی، فعالیتهای علمی و صنعتی در بخش روسی ایستگاه فضایی توسعه خواهد یافت.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، این فضانورد سابق ضمن بیان این مطلب گفت: این تحقیقات در زمینههای مختلف فیزیک، شیمی، زمین شناسی، زیست شناسی فضایی، بیوتکنولوژی، فناوریهای نوین فضایی صورت میگیرد. در برخی موارد این آزمایشها به نتایجی هم رسیدهایم، بهطور مثال در چارچوب آزمایشهای زیست شناسی، ثابت شد گیاهانی که تحت شرایط پرواز فضایی رشد میکنند، عملکردهای تولید مثل خود را از دست نمیدهند.
وی ادامه داد: همچنین در ایستگاه فضایی بین المللی آزمایش برای ایجاد فناوریهای نوین فضایی امیدوار کننده است. بر اساس همین تجربیات روسیه بطور جدی مطالعه امکان چاپ سه بعدی اجزای فضاپیماها را در شرایط بی وزنی آغاز کرده است.
وی تاکید کرد: چند روز قبل نیز یوگنی میکروین ، طراح سامانههای سرنشیندار روسیه، در یک مصاحبه با خبرگزاری تاس گفته بود که کارشناسان روسیه مطالعه در مورد امکان استفاده از فن آوریهای نوینی که به ساخت عناصر سامانههای فضایی منجر شود را آغاز کردهاند و نمونههای اولیه آزمایشگاهی تولید شدهاند.
شریپف در مورد طرح پرواز فوق العاده کوتاه انرگیا ناوهای سایوز ام . اس نیز گفت: به دنبال پرواز موفقیت آمیز ناو باربری بدون سرنشین پروگرس در ماه ژوئیه 2018، شرکت موشکی و فضایی انرگیا تصمیم دارد در مدت زمان رسیدن ناوهای سایوز ام . اس به ایستگاه فضایی بین المللی تجدید نظر کند و از این پس، این سفینهها بعد از دو دور گردش در مدار زمین که بین 2 تا 3 ساعت طول میکشد به مقصد خواهند رسید.
با این حال، او مشخص نکرده است که سفر میان بر سایوز چه زمانی عملاً به مورد اجرا گذاشته خواهد شد.
به گفته وی، طبق برنامه اعلام شده از سوی روسکاسموس در سال جاری مسیحی سه ناو سایوز ام . اس 12، 13 و 15 به شکل سرنشیندار و سایوز ام . اس -14 بدون سرنشین قرار است به فضا پرتاب شوند. اینکه برنامه سفر کوتاه مدت توسط کدام ناو باید صورت گیرد هنوز مشخص نیست.
سالیجان شریپف در مورد پیشنهاد چند روز قبل دیمیتری راگوزین رئیس روسکاسموس از سازمان فضایی آمریکا ناسا درباره تغییراتی در برنامه پرتابهای سرنشیندار بعدی ایستگاه فضایی بین المللی گفت که مقامات ناسا هنوز جوابی در این مورد ندادهاند.
انتهای پیام