تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، پیشرانهای اقتصادی جامعه
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رییس هیأت امنای صرفه جویی ارزی گفت: ایجاد باور در مصرف کنندگان به اینکه به کالاهای داخلی اطمینان کرده و برای مصارف خود کالای تولید داخل تهیه کنند، امری ضروری بوده و در حال حاضر این باور، با تلاشهای وزارت بهداشت در حال نهادینه سازی است.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، دکتر مهدی یوسفی درخصوص خرید تجهیزات پزشکی تولید داخلی و عدم خرید کالاهای وارداتی و چالشهای پیش روی شرکتهای تولیدکننده تجهیزات پزشکی، اظهار کرد: تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی فقط فرآیند ارائه خدمات درمانی به بیماران در کشور را به عهده ندارند بلکه پیشرانهای اقتصادی جامعه نیز محسوب میشوند.
وی درخصوص ساماندهی سهولت صدور مجوزها برای تولیدکنندگان داخلی، تصریح کرد: در حال حاضر، مبحث اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید داخل، در سیاستهای کلی سلامت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، مصوبات مجلس شورای اسلامی و همچنین مصوبات هیأت دولت کاملاً نهادینه شده و هیچ گونه خللی در آن نیست، اما این سیاستها نیازمند آن است که مجریان بتوانند آنها را به نحو شایسته اجرا کنند.
رئیس هیأت امنای صرفه جویی ارزی با بیان اینکه زمانی که در مورد تولید داخل سخن میگوئیم، باید امکان فرآوری این محصولات نیز با سهولت وجود داشته باشد و این موضوع به آن معنا است که برای به نتیجه رسیدن محصول، باید تلاش شبانه روزی صورت گیرد، تصریح کرد: برای ایجاد امکان فرآوری محصولات تولید داخل، چند عامل ضروری است که اولین مورد به تأمین بودجه و کمکهای مالی مربوط است و در این راستا باید تسهیلات و کمکهایی از طریق صندوقهای ویژه شرکتهای دانش بنیان ارائه شود. در وهله بعدی نیز این محصولات باید توسط اداره کل تجهیزات پزشکی و اداره استاندارد ثبت و نهادینه شود.
دکتر یوسفی گفت: چنانچه قرار باشد در پروسه فرآوریها، زمان از دست رفته و فرآیند با کندی پیش رود و یا اینکه به جزئیات بی مورد پرداخته شود، امکان نیل به نتیجه میسر نشده و محصولات به عرصه تولید و بازار نخواهد رسید.
وی خاطر نشان کرد: با نگاهی به تاریخ، درخواهید یافت که کشورها در مقاطعی از زمان که تحت فشار بودند، تصمیم گرفتند استقلال خود را بازیافته و روی پایشان بایستند و این استقلال به معنای تولید داخل بوده و تولید داخل نیز به معنای آن است که انحصار تولید داخل را بپذیریم، یعنی چنانچه قرار باشد، کالایی را با کیفیت حتی معادل و کارآیی خوب تحویل جامعه دهیم به طوری که بتواند نیازهای مردم را رفع کند، باید آن را بپذیریم.
رئیس هیأت امنای صرفه جویی ارزی بیان کرد: تمام نهادهای تخصصی باید بپذیرند که امروزه کشور ما نیازمند تولید داخل است، حتی اگر کیفیت و تجربه تولید کالاهای تولید داخل به اندازه کالاهایی معادل خودش نباشد.
وی درخصوص اقداماتی که برای سهولت در فرآیند تولید داخل تجهیزات پزشکی در هیأت امنای صرفه جویی ارزی صورت گرفته است، تصریح کرد: چنانچه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی این باور را داشته باشند که باید از تولیدات داخل حمایت شود، مسلماً انجمنها را تشویق خواهند کرد تا خطوط تولید را با بهره وری بالا ادامه دهند. از طرفی، تولیدکنندگان باید از لحاظ کمکهای قانونی و مالی نیز طبق سیاستهای راهبردی که در ابلاغیه به دانشگاهها مورد تاکید دکتر نمکی نیز بوده، مورد حمایت قرار گیرند.
دکتر یوسفی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی در کشور به بخشهای سلامت توجه دارند، اظهار کرد: اکثر بخشهای سلامت در کشور تحت پوشش دولت قرار دارند، برای مثال، حدود 120 هزار تخت دولتی در کشور وجود دارد که این تختها، نیازمند تولیدات تولید کنندگان داخلی ما هستند. بنابراین، ایجاد باور در مصرف کنندگان (که عمدتاً بیمارستانهای دولتی هستند)، به اینکه به کالاهای داخلی اطمینان کرده و برای مصارف خود کالای تولید داخل تهیه کنند، امری ضروری بوده و در حال حاضر، این باور در مصرف کنندگان، با تلاشهای وزارت بهداشت درحال نهادینه سازی است. همچنین، دکتر نمکی نیز بر این موضوع تاکید داشته و حمایت از تولید داخل جزو سیاستهای ایشان است.
به گزارش وبدا ، رئیس هیأت امنای صرفهجویی ارزی در پایان عنوان کرد: طبق تاکید دکتر نمکی، وارد مقوله سرمایه گذاری منفک از حوزه تعهدات دانشگاهها در مقوله بیمه شدهایم، تا عملاً بتوانیم بارآوری کنیم، به این معنا که بتوانیم کالاهایی را که تولیدکننده در اختیار دانشگاهها قرار میدهد، به صورت تضمین شده به تولیدکننده برگردانیم، تا تولیدکنندگان با قوت به کار خود ادامه دهند و با پیشبرد این موضوع، متعاقباً تولیدکنندگان را در جریان قرار خواهیم داد.
انتهای پیام