روزنامه عربی تشریح کرد
اختلاف «سیا» و «ترامپ» زنگ خطری برای کشورهای عربی است
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - موضع آژانسهای اطلاعاتی آمریکا که با سیاستهای ترامپ مخالف است، بویژه درباره ایران، باید برای کشورهای عربی بخصوص حوزه خلیج فارس، هشدار دهنده باشد.
تبسم مهر - موضع آژانسهای اطلاعاتی آمریکا که با سیاستهای ترامپ مخالف است، بویژه درباره ایران، باید برای کشورهای عربی بخصوص حوزه خلیج فارس، هشدار دهنده باشد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، روزنامه فرامنطقهای « رای الیوم » در سرمقاله امروز خود پیامدهای اختلاف بین رئیس جمهور آمریکا با سرویسهای اطلاعاتی این کشور بر سر ایران را تشریح کرد.
در عنوان این سرمقاله آمده است: «ایران فتیله جنگی شدید بین ترامپ و سرویسهای اطلاعاتیش را روشن کرد... جینا هاسپل رئیس سیا با متهم کردن مجدد بن سلمان به دست داشتن مستقیم در ترور خاشقچی این پرونده را بار دیگر به جریان انداخت... چرا سرویسهای امنیتی آمریکا هم اکنون علیه رئیس جمهورشان متحد شده اند در نهایت چه کسی برنده است؟ از [جارد] کوشنر جویا شوید».
نویسنده در سرآغاز یادداشت خود آورده است: وقتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در درستی گزارشها و مواضع سرویسهای اطلاعاتی آمریکا ابراز تردید کرده و آنها را به سادهاندیشی متهم میکند و به افراد اطلاعاتی پیشنهاد میدهد که به مدرسه بازگردند؛ این یعنی ترامپ در اوج سردرگمی و آشفتگی روانی است و هیچ دوستی در داخل دولت خود جز «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی و جراد کوشنر، دامادش ندارد.
رای الیوم نوشت: این حمله شدید از سوی ترامپ به سرویسهای اطلاعاتی آمریکا به این دلیل است که آنها گزارشی منتشر کردهاند که همه مواضع و سیاستهای او را درباره چندین مساله کلیدی تضعیف کرده و تحت الشعاع قرار میدهد:
مساله نخست اینکه، سرویسهای امنیتی آمریکا حرف ترامپ درباره شکست داعش را رد کرده ومیگویند که این گروهک تروریستی هنوز خطر جدی برای امنیت و ثبات آمریکا و متحدانش است؛ چرا که هنوز هزاران نفر در صفوف داعش حضور دارند که در دوازده شاخه در چندین منطقه استراتژیک جهان پراکنده هستند.
مساله دوم اینکه، جینا هاسپل، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا عملیات ترور جمال خاشقچی روزنامه نگار سعودی را یک عملیات برنامه ریزی شده توصیف کرده که شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در پشت آن قرار دارد، موضوعی که ترامپ و دامادش با آن مخالفند.
مساله سوم اینکه ، سرویسهای امنیتی بر این باورند که ترامپ در ارزیابی خود اشتباه میکند که میگوید میتواند کیم جونگ-اون، رئیس جمهور کره شمالی را متقاعد کند که سلاح هسته ای خود را کنار بگذارد، آنها معتقدند که او، رئیس جمهور کره شمالی، ترامپ را فریب میدهد و این سلاحها را از دست نخواهد داد.
مساله چهارم اینکه، مسوولان اطلاعاتی آمریکا تصریح کردهاند که ایران تا کنون از برجام عدول نکرده است و در مقطع کنونی قصدی برای در اختیار گرفتن سلاح اتمی ندارد؛ اما اگر تهران به منافع تجاری مورد نظر خود نرسد احتمالا از برجام خارج خواهد شد.
مساله پنجم اینکه دستگاه اطلاعاتی آمریکا میگویند که سرویس اطلاعات روسیه در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا به نفع ترامپ مداخله کرده و به طور قطع در انتخابات سال 2020 هم به منظور تاثیرگذاری بر نتایج مداخله خواهد کرد.
نویسنده تاکید کرد: ما نمیدانیم که دامنه این اختلاف میان رئیس جمهور ایالات متحده و سرویسهای اطلاعاتی او ( 17 دستگاه) که مهمترین و قویترین ضلع تشکیل دهنده نهاد حاکمیتی در آمریکاست تا کجا کشیده میشود؛ اما مسلم است که ورود رئیس جمهور ترامپ به این نبرد ناگزیر با شکست او و شاید خروج زودهنگام و تحقیر آمیز او از کاخ سفید پایان مییابد.
رای الیوم آورده است: آنچه سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و مدیرانش از آن هراس دارند استفاده ترامپ از بهانه نقض برجام توسط ایران برای جنگ علیه ایران به منظور تغییر رژیم آن و همچنین توقف جنگ علیه تروریسم و به ویژه «داعش» است تا با حواس جمع به جنگ با ایران برود و شاید اعلام غیرمنتظره عقبنشینی آمریکا از سوریه بر خلاف تمایل سرویسهای اطلاعاتی آمریکا که نظری خلاف ارزیابیهای ترامپ و طرح خروج آن از سوریه دارند، در همین راستا باشد.
به عقیده نویسنده، ترامپ آشفته و سردرگم است، او مثل یک ببر زخمی به چپ و راست نگاه میکند و جبهههای جدیدی (نظیر ونزوئلا) را باز میکند، بدون اینکه جبهههای قدیمی را که در آن شکست خورده، مانند افغانستان، عراق و سوریه را یکسره کند.
رای الیوم تاکید کرد: «هیچ گونه اغراق نیست که بگوییم این جنگ بین رئیس جمهور ایالات متحده و قدرتمندترین سازمانهای اطلاعاتی جهان، نقطه شروع در فروپاشی آمریکا و خروج رئیس جمهور ترامپ از راس قدرت است، به خصوص به دلیل اینکه او با جنگ دیگری در کنگره و به ویژه مجلس نمایندگان که تحت کنترل دموکراتها است، مواجه است».
این روزنامه افزود: ترامپ زندانی لابی اسرائیلی است که تصمیمات او را کنترل میکند و از تل آویو او را از طریق کنترل از راه دور با واسطه دامادش کوشنر هدایت میکند، «اول آمریکا»، شعار او در مبارزات انتخاباتی، در حال حاضر به «اول اسرائیل» تغییر کرده و تمام اقداماتش علیه ایران و سوریه و فلسطینیها در همین راستاست.
رای الیوم نوشت: موضع آژانسهای اطلاعاتی آمریکا که با سیاستهای ترامپ مخالف است، به ویژه در مورد ایران، باید برای کشورهای عربی و کشورهای حوزه خلیج فارس، هشدار دهنده باشد که تمام تخم مرغهایشان را در سبد او قرار دادهاند.
این روزنامه در پایان آورده است: کسی که باید به مدرسه بازگردد تا الفبای سیاست را فراگیرد رهبران سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا نیستند؛ خود ترامپ است؛ اما شاید زمانی در کاخ سفید برای انجام این اقدام او وجود نداشته باشد.
انتهای پیام/ص