در بازدید هئیت علمی سوری صورت گرفت؛
انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه دمشق و دانشگاه مذاهب اسلامی
دینی و مذهبی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - در بازدید استادان دانشگاهها و وزارت علوم سوریه از دانشگاه مذاهب اسلامی تفاهم نامه همکاری بین این دو دانشگاه منعقد شد.
تبسم مهر - در بازدید استادان دانشگاهها و وزارت علوم سوریه از دانشگاه مذاهب اسلامی تفاهم نامه همکاری بین این دو دانشگاه منعقد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر ، هیئتی از استادان دانشگاهها و وزارت علوم سوریه به ریاست محمدماهر قباقیبی رییس دانشگاه دمشق ضمن حضور در دانشگاه مذاهب اسلامی با مختاری ریاست دیدار کرده و علاوه بر امضای تفاهم نامه همکاریهای علمی از بخشهای مختلف دانشگاه از جمله کتابخانه مرکزی بازدید به عمل آوردند.
نشست مشترکی با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و هیات سوری در راستای آشنایی هرچه بیشتر طرفین با فعالیتهای یکدیگر و همچنین بررسی مفاد تفاهم نامه همکاریهای مشترک و امضاء آن امروز چهارشنبه 10 بهمن ماه در دفتر ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این دیدار مختاری با بیان اینکه فلسفه تاسیس این دانشگاه آن است که به لحاظ علمی و عملی پیروان مذاهب اسلامی در کنار هم اشتغال به تحصیل داشته باشند، گفت: این دانشگاه در راستای تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر مساله تقریب و وحدت مذاهب اسلامی تاسیس شد تا کرسیهای نظریه پردازی با حضور پیروان مذاهب اسلامی و بهره مندی از استادان شیعه و اهل سنت برگزار شود.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی بیان داشت: این دانشگاه ماموریت و رسالت نظری، فکری و علمی در ارتباط با پروژه تقریب دارد و کتابهای متعددی را تا به امروز منتشر کرده است، همچنین، مقالاتی در مجلات این دانشگاه به چند زبان منتشر میشود که انتشار این آثار تاثیر بسزایی در تنویر افکار جامعه دارد.
وی با اشاره به سفر اخیر خود به افغانستان و دیدار از دانشگاههای کابل و مقامات این کشور گفت: آنها بسیار تعجب کردند که چنین دانشگاهی با این اهداف و ماموریتها در ایران وجود دارد، این هوشمندی رهبر معظم انقلاب را میرساند که این دانشگاه بتواند کادر سازی کرده و نیروهای تقریبی را تربیت کند.
مختاری خاطرنشان کرد: ما امروز در سایه همین تربیت نیروی انسانی تقریبی در چنین دانشگاهی در مناطقی که اهل سنت هستند میخواهیم مدیر اهل سنت بگذاریم منتهی یک سنی تقریبی میخواهیم همانطور که شیعه افراطی نمیخواهیم؛ ما نیاز به امنیت و آرامش داریم و امنیت ما به لحاظ علمی و فرهنگی برای نسل جوان است که آینده ای را برای آنها بسازیم.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین به فعالیتهای علمی و علمایی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در زمینه وحدت و تنویر افکار اشاره کرد و گفت: دشمن نمیخواهد ما در کنار هم باشیم، بنده به عنوان کسی که در یکی از دانشگاههای انگلیس تحصیل کردهام، از نزدیک شاهد فتنه انگیزی دشمنان و کسانی که دم از دموکراسی میزنند، بوده ام.
وی با بیان اینکه همه مشکلات ما از جهل ناشی میشود، گفت: امروز دانشجویان ما آگاه شده و با آسیبهای فرقه گرایی و مرکز فرماندهی آن که انگلیس است، به خوبی آشنا هستند، ما در این دانشگاه در تلاش هستیم تا سفرای تقریبی تربیت کنیم و فقط مدرک تحویل ندهیم، بلکه انسان معتدل تحویل دهیم.
در ادامه مختاری در پاسخ به سوال یکی از اعضای هیات سوری در مورد علت فعالیتهای این دانشگاه در حوزه تقریب مذاهب اسلامی، گفت: ریشه همه مشکلات ما جهل است، اکنون ما همان افراد جاهلی را که شما در سوریه با آنها درگیر هستید و وقتی با این افراد صحبت میکنیم میبینیم بخاطر جهل و عدم آگاهی وارد گروهها و جریانهای افراطی و تکفیری شده اند.
وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب حرفشان این است که در دانشگاهها باید کار کرد چون دانشگاه ظرفیت راه اندازی کرسیهای نظریه پردازی را دارد. در آینده و در مناطق اهل سنت نشین یا شیعه نشین فارغ التحصیلان همین دانشگاهها جامعه را اداره میکنند، «حیدرالعبادی»، نخست وزیر پیشین عراق، قبل از اتمام کارش هیاتی را به این دانشگاه فرستاد، آنها گفتند ما چنین مدل دانشگاهی را در بغداد نیاز داریم چون بعد از فروپاشی داعش در عراق باید چه کرد؟ در نتیجه ما معتقدیم که کار تقریب که این دانشگاه انجام میدهد آگاهی بخشی به جامعه بوده و این کار علمی و فکری است.
در ادامه این دیدار محمدماهر قباقیبی، رییس دانشگاه دمشق نیز با بیان این که موضوع تنویر افکار نسل جوان با استفاده از روشهای علمی و دانشگاهی موشوع حساسی است، گفت: باید منطقی و متعادل باشیم، تعصب از سوی هر دو طرف مردود است، خداوند وقتی پیامبران را فرستاد از اول به نماز و روزه دعوت نکرد بلکه به مکارم اخلاق دعوت و سپس تدریج این مسایل و مناسک را مطرح کرد.
مختاری در ادامه، تندیس دانشگاه مذاهب اسلامی را به رئیس دانشگاه دمشق اهدا کرد؛ همچنین تفاهم نامه همکاری بین دو دانشگاه از سوی طرفین به امضا رسید و قرار شد، برای تأیید نهایی به رؤیت وزارت علوم سوریه برسد.
در پایان هیأت سوری، از بخشهای مختلف دانشگاه مذاهب بازدید کردند.