آخرین مطالب

مهر گزارش می‌دهد؛

اشتغال فارغ التحصیلان رصد شد/ رشته هایی که بیشترین شاغل را دارند علمی و دانشگاهی

اشتغال فارغ التحصیلان رصد شد/ رشته هایی که بیشترین شاغل را دارند

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - طرح رصد اشتغال فارغ التحصیلان برای اولین بار از سوی وزارت علوم اجرا شد که براساس نتایج این طرح حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد فارغ التحصیلان ۸۷ دانشگاه درحال حاضر مشغول به کار هستند.

تبسم مهر - طرح رصد اشتغال فارغ التحصیلان برای اولین بار از سوی وزارت علوم اجرا شد که براساس نتایج این طرح حدود 50 تا 60 درصد فارغ التحصیلان 87 دانشگاه درحال حاضر مشغول به کار هستند.

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه؛ زهرا ساختمانیان: پیمایش مسیر شغلی فارغ التحصیلان و پیگیری دائمی موضوعی بود که به صورت پراکنده در سطح دانشگاه‌ها انجام شده بود اما در سال جاری این طرح از سوی وزارت علوم به صورت سراسری اجرا شد تا براساس نتایج این طرح، بتوان برای ظرفیت پذیرش در رشته‌های مختلف، بازنگری متون درسی و آموزش‌های کاربردی به دانشجویان برنامه ریزی و سیاستگذاری کرد.
طرح رصد اشتغال فارغ التحصیلان برای اولین بار است که در کشور اجرایی شده و قرار است در سال‌های آینده با حضور دانشگاه‌های بیشتری انجام شود.
هدف وزارت علوم در طرح رصد اشتغال دانش آموختگان
محمد سعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم تاکید دارد که هدف این وزارتخانه از اجرای طرح رصد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی مقایسه دانشگاه‌ها با یکدیگر نیست بلکه هدف از اجرای این طرح برنامه ریزی و سیاستگذاری دقیق‌تر برای توسعه آموزش عالی است.
وی افزود: در سال جاری هدف این بود که طرح آغاز شود و امیدواریم در سال‌های آینده دانشگاه‌های بیشتری در این طرح مشارکت کنند.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم خاطرنشان کرد: 87 دانشگاه کشور در این طرح شرکت کردند که براساس آمارهای موجود حدود 50 تا 60 درصد دانش آموختگان این دانشگاه‌ها شاغل هستند.
سیف تاکید کرد: در دانشگاه هایی که در طرح رصد اشتغال فارغ التحصیلان شرکت کردند، ارتباط خوبی میان فارغ التحصیلان و بدنه دانشگاه ایجاد شده است.
وی گفت: دانشگاه‌ها پس از شناسایی فارغ التحصیلان خود می‌توانند از آنها در امور مختلف، کمک فکری دریافت کنند و همچنین موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه نیز افزایش می‌یابد.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم تاکید کرد: در سال‌های آینده باتوجه به اینکه آمارها دقیق‌تر و تعداد دانشگاه هایی که در این طرح شرکت می‌کنند نیز بیشتر می‌شود بنابراین می‌توانیم آمارهای مقایسه ای داشته باشیم.
سیف اظهار داشت: بخش زیادی از بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی مربوط به دانشگاه‌های کوچک و غیر دولتی هستند که این دانشگاه‌ها در طرح وزارت علوم مشارکت نداشتند.
وی خاطرنشان کرد: با رصد اشتغال فارغ التحصیلان، دانشگاه‌ها می‌توانند برای رشته‌های خود برنامه ریزی کنند به این نحو که اگر اشتغال فارغ التحصیلان یک رشته پایین باشد دانشگاه‌ها می‌توانند پذیرش در آن رشته را کاهش و یا به دانشجویان مهارت‌های شغلی آموزش دهند.
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم تاکید کرد: وزارت علوم برنامه دارد هرساله این طرح را اجرا و نتایج آن را اعلام کند.

جدول دانشگاه هایی که در طرح رصد اشتغال شرکت کرده اند
ردیف دانشگاه ردیف دانشگاه دریف دانشگاه ردیف دانشگاه ردیف دانشگاه
1اردکان21پیام نورمرکزی41دامغان61شهید باهنر کرمان81صنعتی شریف
2صنعتی قم22علوم و فنون دریایی خرمشهر42گلستان62یاسوج82علوم و معارف قرآن کریم
3ارومیه23تحصیلات تکمیلی وفناوری پیشرفته کرمان43رازی کرمانشاه63یاسوج83صنعتی شیراز
4صنعتی قوچان24علوم وفنون مازندران44گنبد کاووس64یزد84سیستان و بلوچستان
5اصفهان25تربت حیدریه45زابل65شهید چمران اهواز85مراغه
6صنعتی کرمانشاه26فردوسی مشهد46گیلان66دانشگاه غیر انتفاعی خیام مشهد86صنعتی سیرجان
7امیرالمومنین27تربیت مدرس47زنجان67شهید مدنی آذربایجان87علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
8صنعتی نوشیروانی بابل28فرزانگان سمنان48لرستان68دانشگاه گرمسار
9ایلام29تفرش49الزهرا69شیراز
10صنعتی همدان30فسا50محقق اردبیلی70دانشگاه بیرجند
11بجنورد31جهرم51سمنان71صنعتی اراک
12علامه طباطبایی32فناوری نوین آمل52میبد72دانشگاه صنعتی ارومیه
13بزرگمهر قائنات33جیرفت53سیدجمال الدین اسدآبادی73صنعتی بیرجند
14علم و صنعت ایران34فنی و حرفه ای54نوین سبزوار74حکیم سبزوار
15علم و صنعت ایران35حضرت معصومه(س)55شمال75صنعتی خاتم انبیاء بهبهان
16علم و هنر یزد36کاشان56نیشابور76صنعتی خواجه نصیر
17بوعلی سینا همدان37خلیج فارس57شهداء هویزه78صنعتی سهند
18علمی-کاربردی38کردستان58هرمزگان79اراک
19بین المللی امام رضا(ع)39خوارزمی59شهرکرد80صنعتی شاهرود
20علوم قضایی و خدمات اداری40کوثر60ولی عصر رفسنجان80دریانوردی و علم دریایی چابهار
در طرح رصد اشتغال فارغ التحصیلان به آمارهای مرکز آمار ایران اشاره شده است که براساس اعلام این مرکز، تعداد 3 میلیون و 794 هزار و 420 دانشجو در دانشگاه‌های کشور مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد یک میلیون و 723 هزار و 269 نفر زن و 2 میلیون و 71 هزار و 151 دانشجو مرد هستند.
براساس آمارهای مرکز آمار ایران بیشترین جذب فارغ التحصیلان در بخش خدمات شامل سازمان ها، دستگاه ها، ادرات دولتی، خصوصی و آموزش و پرورش، دانشگاه و... است.
ظرفیت اشتغال فارغ التحصیلان در حوزه‌های خدمات محدود است و در این حوزه تنها بخشی از فارغ التحصیلان جذب می‌شوند و جمعیت زیادی از فارغ التحصیلان به دلیل عدم آموزش‌های مهارتی و عدم نیازهای خدماتی، بیکار می‌مانند.
عدم هماهنگی میان فرصت‌های شغلی موجود در بخش‌های مختلف اقتصاد و به عبارتی کمبود تقاضا، بروز پدیده بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی را فراهم ساخته است.

سامانه طرح رصد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها با هدف مدیریت و دسترسی آسان به داده ها، تجزیه و تحلیل آمار، آنلاین بودن آن و نتیجه گیری در رشته‌های مختلف و مقاطع متفاوت راه اندازی شد که در سال جاری 87 دانشگاه در این طرح شرکت و آمار و اطلاعات فارغ التحصیلان خود را در این سامانه بارگذاری کرده اند.
همزمان با دریافت اطلاعات مورد نیاز از وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان در سامانه‌های ثبت شده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد بررسی و نتایج حاصل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
آمار اشتغال فارغ التحصیلان در 4 دانشگاه بزرگ کشور
براساس نتایج به دست آمده مشخص شد که 56.3 درصد دانش آموختگان دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان بزرگترین دانشگاه تخصصی در حوزه علوم انسانی شاغل هستند و به صورت جزئی 84.7 درصد فارغ التحصیلان دوره دکتری، 49.6 درصد فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد، 34.8 درصد دانشجویان مقطع کارشناسی این دانشگاه مشغول به کار هستند.

همچنین براساس آمارهای ارائه شده توسط دانشگاه علم و صنعت به سامانه رصد اشتغال فارغ التحصیلان، در مجموع 74.7 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه مشغول به کار هستند که 93.1 درصد فارغ التحصیلان دوره دکتری، 52.9 درصد فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد و 78.2 درصد فارغ التحصیلان دوره کارشناسی این دانشگاه شاغل هستند.

براساس آمارهای موجود در این سامانه 71.5 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه تربیت مدرس شاغل هستند که در مقطع کارشناسی ارشد 56 درصد و در مقطع دکتری 87 درصد دانش آموختگان این دانشگاه شغل دارند.

همچنین بررسی وضعیت دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز نشان می‌دهد، در مجموع 67 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه شاغل هستند. در این دانشگاه 93 درصد فارغ التحصیلان دوره دکتری، 69.78 درصد فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد و 38 درصد فارغ التحصیلان دوره کارشناسی مشغول به کار هستند.

براساس اعلام وزارت علوم همانطور که در نمودارهای بالا مشاهده می‌شود به طور کلی با افزایش سطح تحصیلات، درصد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی افزایش می‌یابد.
میزان اشتغال رشته‌های مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی در 18 دانشگاه
در طرح رصد اشتغال دانش آموختگان وزارت علوم براساس آمار دریافتی از دانشگاه ها، میانگین درصد اشتغال فارغ التحصیلان سال تحصیلی 93-94 در برخی از رشته‌ها در 18 دانشگاه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
در این تحلیل پراکندگی دانشگاهها و رشته‌های متنوع در نظر گرفته شد. رشته‌های مکانیک، کامپیوتر، عمران، برق و زبان انگلیسی جز رشته‌های با میانگین درصد اشتغال بین 50 تا 60 درصد بودند.
همچنین رشته‌های علوم پایه مانند ریاضی، فیزیک، ادبیات فارسی نیز جز رشته‌های با میانگین رصد اشتغال بین 10 تا 40 درصد قرار داشتند.
میانگین شاغلین برخی رشته در 18 دانشگاه کشور

براساس این طرح، درصد اشتغال دانشگاه‌ها در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تعیین شده است که از سوی وزارت علوم آمارهای برخی از دانشگاه‌ها منتشر شده است.
وزارت علوم میانگین درصد اشتغال فارغ التحصیلان دوره کارشناسی در 20 دانشگاه کشور را اعلام کرده است که نام دانشگاه‌های بزرگی مانند شهید بهشتی، خواجه نصیر، علم و صنعت، بوعلی سینای همدان، رازی کرمانشاه، کاشان، خوارزمی و هرمزگان در آن به چشم می‌خورد.

براساس این نمودار دانشگاه صنعتی سهند تبریز با 87 درصد اشتغال فارغ التحصیلان دوره کارشناسی در صدر نمودار قرار دارد و دانشگاه‌های شهید بهشتی و خواجه نصر الدین طوسی در رده‌های دوم و سوم هستند.
در میان 20 دانشگاه مورد بررسی، 10 دانشگاه اول به تربیت متشکل از دانشگاه‌های صنعتی سهند، شهید بهشتی، صنعتی خواجه نصیر، گلستان، علم و صنعت، بوعلی سینا همدان، صنعتی قم، علم و هنر یزد، رازی کرمانشاه و فسا هستند.
همچنین میانگین درصد اشتغال در 30 دانشگاه برای مقطع کارشناسی ارشد نیز اعلام شده است که دانشگاه‌های صنعتی سهند تبریز، بوعلی سینا همدان، علم و صنعت، علم و هنر یزد، علم و معارف قرآن کریم، سید جمال الدین اسدآبادی، محقق اردبیلی، سمنان، یاسوج و خوارزمی به ترتیب بیشترین میزان اشتغال را داشته اند.

میانگین درصد اشتغال دانشگاه‌ها در مقطع دکتری نیز در این طرح مورد بررسی قرار گرفت که از سوی وزارت علوم وضعیت 19 دانشگاه در این شاخص با یکدیگر مقایسه شده است.
در این میان اشتغال در دوره دکتری دانشگاه‌های ولی عصر رفسنجان، صنعتی سهند تبریز، میبد و شهید بهشتی به صورت 100درصد اعلام شده است.
براساس اعلام وزارت علوم درصد اشتغال دوره‌های دکتری در دانشگاه‌های محقق اردبیلی، بوعلی سینا همدان، سمنان، علم و صنعت ایران سیستان و بلوچستان و رازی کرمانشاه از 90 تا 97 درصد اعلام شده است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند