آخرین مطالب

صالحی در گفتگوی ویژه خبری:

مشابه کارخانه تولید کیک زرد را در آینده در استان یزد خواهیم داشت سیاسی

مشابه کارخانه تولید کیک زرد را در آینده در استان یزد خواهیم داشت

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به انتقال دومین محموله کیک زرد تولیدی کارخانه اردکان به اصفهان گفت:مشابه این کارخانه را در آینده در چند جای استان یزد خواهیم داشت.

تبسم مهر - رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به انتقال دومین محموله کیک زرد تولیدی کارخانه اردکان به اصفهان گفت:مشابه این کارخانه را در آینده در چند جای استان یزد خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار مهر ، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی امشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به انتقال دومین محموله کیک زرد تولیدی کارخانه اردکان که امروز (چهارشنبه) به UCF اصفهان منتقل شد، گفت: مشابه این کارخانه را در آینده در چند جای استان یزد خواهیم داشت.
وی در ادامه گفت: اورانیوم را چندان راحت نمی‌توانید از بازارهای بین المللی خرید کنید و مثل این می‌ماند که شما ماشین دارید ولی نمی‌توانید بنزین داشته باشید، بنابراین اگر کشوری می‌خواهد صنعت هسته ای داشته باشد باید از داشتن اورانیوم و کیک زرد اطمینان داشته باشد.
وی با بیان اینکه نیروگاه بوشهر 270 تن اورانیوم طبیعی استفاده می‌کند اظهار داشت: جمع اورانیوم حال حاضر ما برای تولید کیک زرد 1000 تن و برای سه سال است، ما از سال 85 یا 86 برای بدست آوردن اورانیوم شروع کردیم و سالی متوسط 10 تن اورانیوم استخراج می‌کردیم.
صالحی افزود: این اولین کارخانه بعد از بندرعباس است که با استفاده از فناوری‌های مدرن جمهوری اسلامی ایران تولید کرده است و بخش قابل توجهی از تجهیزات در ایران ساخته شده که جای تقدیر از مهندسان داخلی دارد.
ما می‌توانیم اورانیوم و کانسنگ آن را تولید کنیم
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: در دو سه سال اخیر که بهینه سازی کارخانه را داشتیم به صورت آزمایشی کیک زرد تولید می‌کردیم و از الان به بعد با کمک دولت و به میزانی که پول تزریق شود ما می‌توانیم اورانیوم و کانسنگ آن را تولید کنیم.
اکتشاف 80 درصد کشور انجام شده است
وی تصریح کرد: در خصوص اکتشاف باید بگویم که قبل از انقلاب 20 درصد کشور انجام شده بود و از سال 88 با توصیه و کمک رهبر انقلاب اکتشاف هوایی را شروع کردیم و 80 درصد کشور انجام شده است و تفسیر این برداشت‌ها را خودمان در کشور انجام می‌دهیم.
به گزارش مهر، صالحی گفت: حدود 220 هزار کیلومتر مربع را پی‌جویی زمینی می‌کنیم و حفاری‌های بسیاری را با شتاب خوبی در حال پیشرفت در اکتشاف و استخراج هستیم.
از نظر اورانیوم فقیر نیستیم
وی گفت: تصور در گذشته این بود که ایران از منتظر اورانیوم فقیر است ولی با اکتشاف‌های انجام شده متوجه شدیم فقیر نیستیم و البته غنی هم نیستیم ولی در حد ذخایر استراتژیک وضعیت ما مناسب است.
صالحی در خصوص دستاوردهای جدید هسته ای افزود: این صنعت کاربردهای فراوانی در پزشکی و کشاورزی و تولید برق و موارد دیگر دارد و ما در بین کشورهای در حال توسعه از معدود کشورهایی هستیم که توانسته ایم در موضوع هسته ای پیشرفت‌های خوبی دارد.
سانتریفوژهای مدرن و پیچیده ای برای صنعت نفت و پزشکی تولید می‌کنیم
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: در صنعت نفت، سانتریفوژهای مدرن و پیچیده ای که نمی‌توانند از بازار آزاد بخرند را ما برای آنها تولید می‌کنیم و البته همین موضوع را برای بخش پزشکی هم انجام می‌دهیم.
وی در خصوص تولید سوخت 20 درصد گفت: ما در گذشته بر اساس مهندسی معکوس به تولید این سوخت رسیده بودیم ولی اخیرا توانایی تولید سوخت جدید 20 درصد را پیدا کرده ایم.
صالحی بیان کرد: انواع آزمایش‌ها باید روی سوخت تولید شده انجام شود که قطعا زمان بر است و پس از کسب اطمینان، از آن استفاده می‌کنیم.
به گزارش مهر، رییس سازمان انرژی اتمی در خصوص دستور رهبر انقلاب به سازمان انرژی اتمی مبنی بر آمادگی لازم جهت برخورداری از 190 هزار سو گفت: توصیه‌های رهبر انقلاب در طول مذاکرات هسته ای همواره مطرح بود و ایشان تاکید داشتند که پُل‌های پشت سر ما خراب نشود و البته اینها بر اساس تجربیات خوبی که ما در سال‌های گذشته مذاکرات با سه کشور اروپایی داشتیم، بود.
وی با بیان اینکه ما بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب اقدامات لازم را انجام دادیم، تصریح کرد: یکی دیگر از الزامات تحقق فرمایش رهبر انقلاب، تهیه سالن نصب تجهیزات و سانتریفوژ‌ها بود که در طول مذاکرات مقدمات آماده شدن این سالن را انجام دادیم. ظرفیت اسمی این سالن 50 تا 60 ماشین است و اگر ده ماه این سالن کار کند 80 هزار سو خواهد شد، بنابراین از پتانسیل لازم برای 190 هزار سو برخورداریم و البته رهبر انقلاب فرمودند زمینه‌های آن فراهم شود.
صنعت هسته ای میعادگاه خیلی از صنایع دیگر است
صالحی با بیان اینکه صنعت هسته ای میعادگاه خیلی از صنایع دیگر است، اظهار داشت: اگر در صنعت برق ما متوسط مصرف که 35 هزار مگاوات بود را از هسته ای استفاده می‌کردیم 210 میلیون تُن در سال آلاینده استفاده نمی‌شد. صنعت هسته ای از منظر رهبر انقلاب عامل اقتدار ملت ایران است، چالشی که غرب با ما دارد روی موضوع هسته ای که بحث فنی است و آنها لاجرم باید تسلیم شوند که شدند، از نظر خودباوری و صنعتی این صنعت برای ما اقتدار ایجاد کرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص برجام و اینکه آیا برجام موجب کند شدن پیشرفت هسته ای شد یا خیر، تصریح کرد: یک زمانی است که صنعت هسته ای از طریق منطقی و عادی خودش در یک کشوری شکل می‌گیرد و یک زمانی است که شما تحریم هستید و امکانات لازم را به شما نمی‌دهند و باید این صنعت را هر طور شده داشته باشید. خوشبختانه ما دیگر از این آستانه‌ها عبور کردیم، طراحی راکتور و سانتریفوژ ها، اکتشافات و استخراج و تحقیق و توسعه، آب سنگین و موارد دیگری را به مرور متوجه شدیم.
بزرگترین دستاورد هسته ای ما این است که صنعت هسته ای را به گونه‌ای به کار گرفتیم که خودمان می‌توانیم طراح باشیم
وی افزود: ما در شرایطی هستیم که نیازی به مهندسی معکوس نداریم و خودمان طراحی‌ها را با استفاده از علوم فیزیک و شیمی و امثال اینها انجام می‌دهیم. بزرگترین دستاورد هسته ای ما این است که امروز صنعت هسته ای را به گونه‌ای به کار گرفتیم که خودمان می‌توانیم طراح باشیم.
به گزارش مهر، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در صنعت هسته ای در حوزه اکتشاف و استخراج پیشرفت‌های خیلی خوبی داریم سرعت بالایی داریم، امروز دیدید که کارخانه اردکان به مرحله بهره برداری صنعتی رسید، خیلی تلاش شد تا به این مرحله برسد و مشکلات فراوانی داشتیم ولی حالا خدا رو شکر حل شده و تنها محدودیت برجام در پلمپ کردن ماشینی بود که اورانیوم را از اردکان به اصفهان می‌برد تا جای دیگری نرود.
صالحی اظهار داشت: در تحقیق و توسعه ما روی سانتریفوژها و تجهیزات دیگری است، ما همزمان روی چند سانتریفوژ کار می‌کنیم؛ IR1 را که پشت سر گذاشتیم و نسل قدیمی است و امروز IR2m و IR4 را می‌توانیم با خیال راحت تولید انبوه کنیم، چرا که آزمایش‌های بسیاری برای آنها انجام دادیم و الان روی آزمایش IR6 و IR8 کار می‌کنیم.
وی ب بیان اینکه ما باید آزمایشات متعددی روی سانتریفوژها انجام دهیم تا آنها را با اطمینان خاطر به مرحله تولید برسانیم، گفت: البته زمان زیادی هم می‌برد. ما الان روی IR5 و IR6 آزمایشات متعددی را انجام می‌دهیم. ما می‌توانیم بر حسب غنی سازی و بهترین راندمانی که می‌خواهید داشته باشید چیدمان زنجیره‌های سانتریفوژ‌های خود را تغییر دهید.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: لزوما نباید زنجیره 164 تایی باشد، بلکه می‌تواند زنجیره ای 500 تایی باشد. ماشینی را که طراحی می‌کنید از ابتدا نمی‌روید زنجیره 164 تایی درست کنید بلکه چندین سال زمان می‌برد و محدودیتی که داریم اینکه فقط می‌توانیم از IR1 برای غنی سازی استفاده کنیم ولی بعد از 10 ساله برجام می‌توانیم از ماشین‌های جدید هم استفاده کنیم.
صالحی گفت: ما در بحث تحقیق و توسعه محدودیت هایی را پذیرفتیم ولی اثری روی کار ما نمی‌گذارد، آنها در اندیشکده‌های خود اینطور گفتند که ایرانی‌ها با هوشمندی این 10 سالی که در برجام محدودیت گرفتند را برای آزمایش روی سانتریفوژ‌های مدرن خودشان ترتیب دادند. اگر برجام نبود آیا می‌توانستیم الان IR8 تولید کنیم؟ یا می‌توانستیم زنجیره شاهد 20 تایی درست می‌کردیم؟
به گزارش مهر، رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: ما پنج سال است روی IR8 کار می‌کنیم ولی هنوز کار دارد و نمی‌توانیم به مرحله تولید انبوه برسانیم و زمان نیاز داریم. لذا زمانیکه در برجام گرفتیم در تحقیق و توسعه و در خصوص سانتریفوژ‌ها همان زمانی است که به طور طبیعی نیاز داشتیم تا به تولید انبوه برسیم.
وی با بیان اینکه ما قبلا سوخت 20 درصد را از خارج از کشور تهیه می‌کردیم، گفت: اولین بار از آرژانتین گرفتیم و بیست و چند سال کار کردیم و مجدد برای آژانس درخواست دادیم که سوخت 20 درصد می‌خواهیم اما آژانس گفت اگر 20 درصد می‌خواهید باید شروطی را بپذیرید که ما گفتیم نمی‌توانیم چرا که خلاف حاکمیت ملی ما بود. با مسئولین ارشد نظام صحبت شد و تصمیم بر این شد که خودمان 20 درصد را بسازیم، بعد ما در کمال ناباوری غربی‌ها اعلام کردیم که می‌توانیم سوخت 20 درصد را تولید کنیم و این کمتر از دوسال اتفاق افتاد.
زمان تولید ایزوتوپ‌های پایدار را به کمک روسیه کوتاه کردیم
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: در خصوص نیروگاه فردو، مراحل اولیه تولید ایزوتوپ‌های پایدار که با کمک روس‌ها در حال انجام است، پیشرفت خوبی دارد. با روس‌ها صحبت کردیم و در مقیاس آزمایشگاهی دو عنصری که می‌خواهیم روی آنها غنی سازی کنیم در حال پیشروی خوبی است؛ البته کار سختی است و اگر خودمان می‌خواستیم این کار را انجام دهیم باید خیلی وقت می‌گذاشتیم ولی با روس‌ها راه را کوتاه کردیم. فاز نرم افزاری کار را هم پیش بردیم. امیدواریم تا سه سال آینده در تولید و صاردات ایزوتوپ‌های پایدار به خارج از کشور به جایگاه خوبی برسیم.
وی در خصوث باز طراحی راکتور اراک تصریح کرد: ما کار گروهی تشکیل دادیم از متخصصین چینی، آمریکایی و ایرانی که راکتور اراک را بر اساس آخرین پیشرفت‌های علمی در این زمینه پیش ببریم و گفته بودیم که مدیر پروژه ایران است و شما فقط تایید کارهای ما را داشته‌باشد. طراحی مفهومی و پایه آن تمام شده و مُهر تایید کارگروه را دارد و طراحی تفصیلی هم در شرایط پیشرفت کاری خود قرار دارد و شاید یکی دو ماه اخیر به دلیل فشارهای ترامپ با کندی مواجه شده باشد.
صالحی گفت: ما یاد گرفتیم هر کاری که انجام می‌دهیم خودمان را برای بدترین شرایط آماده کنیم و اینجا هشدار می‌دهم که اگر شما به عنوان همکاران خارجی ما همکاری لازم را نداشته باشید ما خودمان کار را جلو می‌بریم و انتخاب گوناگونی در این خصوص داریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: شاید این نکته را اولین بار است که می‌گویم، در مذاکرات خیلی اوقات طرف مقابل تصور می‌کرد ما را در بن بست قرار می‌دهد که اینطور نبود، به طور مثال ما قبل از عملیاتی شدن برجام 19 هزار سانتریفوژ IR1 داشتیم که 10 هزار تای آن فقط نصب شده بود ولی کار نمی‌کرد. ما این سانتریفوژ‌ها را با دقت جمع کردیم، اما آمریکایی‌ها تصورشان این بود که IR1 هایی که داشتیم به این بازه زمانی 10 ساله برجام نمی‌رسد و کم می‌آوریم و دیگر نیازی به تولیدIR1 نداریم و در حال حاضر از این مدل سانتریفوژ 14 هزار عدد در انبار داریم.
SPV که قرار داشتیم، شاید فردا یا 12 فوریه اعلام شود​
وی با بیان اینکه خوشبختانه سیزده گزارش مثبت از آژانس بین المللی انرژی اتمی داشتیم که این کار بزرگی است و به این سادگی حاصل نمی‌شود، افزود: باز سنگینی روی سازمان انرژی اتمی هست که جای تقدیر از کلیه پرسنل سازمان انرژی اتمی دارد که تلاش بسیاری برای دست یابی به اهداف ما دارند.
صالحی در خصوص سیاست‌های آمریکا علیه ایران بیان کرد: از زمانی که ترامپ اعلام کرد که با برجام مخالف است شرایط به نحو دیگری شد، دولت آمریکا در شرایط سختی هست و می‌خواهد ایران را تحت فشار شدید قرار دهد که از برجام خارج شود و این فشارها بر آژانس و رژیم صهیونیستی که قصد ورود به این مساله را ندارم هم بهانه‌ای برای فشار بیشتر بر ایران است.
وی در خصوص همکاری‌های هسته ای با اروپا، خاطرنشان کرد: آنها در مرکز نظام هسته ای ما 20 میلیون دلار سرمایه گذاری کردند، کلاس‌های آموزشی فراوانی گذاشتند و همکاری‌های هسته ای خیلی خوبی داریم و مشکلی به آن صورت نداریم و SPV که قرار داشتیم، شاید فردا یا 12 فوریه اعلام شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند