مشارکت مردم در بیش از 200 حوضه آبخیز
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها با بیان اینکه مردم باید در متن اجرای پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری دیده شوند، گفت: در حال حاضر ۱۹۶ تسهیلگر متخصص در ۱۷۶ شهرستان و ۲۳۳ حوضه آبخیز در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا وحید جعفریان در کارگاه آموزشی «نقش مشارکت مردمی در اجرای پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری» که با حضور رؤسای دفاتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارات کل منابع طبیعی استانها در انزلی برگزار شد، با بیان اینکه به دنبال تدوین یک سند راهبردی بر اساس ساختار منظم و منسجم هستیم، اظهارکرد : میخواهیم با سیاستهای کلان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری هماهنگ باشیم لذا این سند بر جایگاه آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی تاکید دارد.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر لزوم اثربخشی فعالیتهای این دفتر تصریح کرد: هدف اصلی ما از آموزش، ترویج مشارکتهای مردمی و کمک به افزایش اثربخشی در اجرای پروژههای محوری منابع طبیعی و آبخیزداری است.
وی با بیان اینکه پهنهبندی را در راستای نظام نوین ترویج آغاز کردیم، گفت: یکی از فعالیتهای اثربخش ما تدوین تجارب موفق سازمانها بوده است که برگرفته از مستندات ملی و بینالمللی است. لذا تاکنون 70 خروجی موفق که قابلیت تعمیم به سایر پروژهها را داشت احصا کردیم و بعد از ارزیابی و مستندسازی در معرض استفاده همگان قرار میگیرد.
جعفریان آموزش و مشارکت جوامع محلی و بهرهبرداران را اولویت سازمان جنگلها دانست و تصریح کرد: سعی میکنیم بتوانیم با بهرهگیری از ظرفیت کانونهای یادگیری، تجارب موفق و بیان نتایج از زبان خود مردم محلی بیشترین اثربخشی را برای تأمین و بسط مشارکت و ایجاد ذهنیت مشترک در خصوص اهمیت مشارکت در بین جوامع محلی داشته باشیم.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها ادامه داد: طرح «همیاران طبیعت» را با استفاده از ظرفیتهای دانش آموزان، جوانان، مجریان، بهره برداران و آحاد جامعه که به نوعی علاقهمند به نقش آفرینی داوطلبانه در فرایند حفاظت از منابع طبیعی هستند، اجرایی کردیم.
وی با بیان اینکه مردم باید در متن اجرای پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری دیده شوند، گفت: در حال حاضر 196 تسهیلگر متخصص در 176 شهرستان و 233 حوضه آبخیز در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند که تعداد آنها رو به افزایش است.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها با اشاره به اختصاص اعتبار 100 میلیارد ریالی از صندوق توسعه ملی برای انجام فعالیتهای توانمندسازی، ترویجی و مشارکتی تاکید کرد: مجموعه ترویج مأموریت یافته تا به صورت جدی در این پروژهها نقشآفرینی کند.
جعفریان با بیان اینکه امسال مشارکت مردم در 251 حوضه آبخیز مشهود بوده است، تصریح کرد: از این پس اولویت اجرای طرحهای آبخیزداری با مناطقی است که مشارکت مردم بومی در آن بیشتر باشد.
انتهای پیام