پرهیز از موازیکاری در پروژههای ساخت ماهواره با هماهنگی سازمان فضایی
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس گروه فضایی صا ایران با بیان اینکه در زمانی لازم بود تا سه پروژه ساخت ماهواره در دانشگاهها اجرایی شود، گفت: ولی امروزه لازم است با توجه به بودجههای محدود کشور تحقیقات فضایی جهتدهی شود.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، دکتر عباسی آرند ، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس و رئیس گروه فضایی صا ایران امروز در پنل تخصصی طراحی ماهواره که همزمان با اولین همایش "ملی فناوری فضایی و کاربردهای آن" در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با اشاره به اینکه سابقه فعالیتهای فضایی مربوط به 20 سال قبل است، در این باره افزود: ادامه مسیری که 20 سال قبل آغاز شده بود، منجر به تولید سرمایههای دانشی از متخصصان، اساتید و محصولات دانش بنیان در این حوزه شده است.
وی پرتاب ماهواره "امید" را از اولین اقدامات جدی کشور در حوزه فضایی دانست و در این باره خاطر نشان کرد: عملیاتی شدن این ماهواره و بعد از آن اجرای پروژههای طراحی و ساخت ماهوارههای دیگر حاصل این همکاریها بوده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه فعالیت همه اجزای مؤثر در این حوزه منجر به بلوغ در بخش تحقیقات حوزه هوا فضا شده است، اضافه کرد: این امر موجب شده است که امروزه در ماهوارههای مدار لئو همه پارامترها را در اختیار داریم و به نظر میرسد که فرصت آن فرا رسیده است که تحقیقات خود را در مدار ژئو بیشتر کنیم.
این نماینده صا ایران با بیان اینکه در سالهای اخیر ما در مرحله گذار از تحقیقات به کاربرد هستیم، یادآور شد: نیاز ما ساخت ماهوارههای کاربردی، قرار دادن آن در مدار و استفاده از این ماهوارهها در حوزههای صنعتی است تا از طریق آن بتوانیم نیازهای کشور را با ماهوارههای بومی رفع کنیم.
وی با اشاره به نقش سازمان فضایی در این زمینه، اضافه کرد: سازمان فضایی میتواند با هماهنگ کردن شرکتها، مجموعههای صنعتی و پژوهشگاهها از موازی کاری در این عرصه جلوگیری به عمل آورد.
عباسی آرند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای سه پروژه ساخت ماهواره در سه دانشگاه، اظهار کرد: در آن شرایط ایجاب میکرد که دانشگاهها وارد ساخت ماهوارهها شوند، ولی امروزه لازم است تا جهتگیریها در این زمینه مشخص شود؛ چرا که با توجه به بودجههای محدود بتوانیم بر اولویتها سرمایهگذاری کنیم تا گامهای بهتری برداشته شود.
انتهای پیام