دبیرکل سابق مجمع کشورهای صادرکننده گاز:
باید به سمت تولید LNG برویم/بهینه کردن مصرف داخلی گاز ضروی است
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - دبیرکل سابق مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به اینکه اهتمام اندکی نسبت به تولید LNG در کشور وجود دارد گفت:حتما باید به سمت تولید LNG قدم برداریم تا آن را به اقصی نقاط جهان ارسال کنیم و نباید خود را به کشورهای منطقه محدود کنیم.
تبسم مهر - دبیرکل سابق مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به اینکه اهتمام اندکی نسبت به تولید LNG در کشور وجود دارد گفت:حتما باید به سمت تولید LNG قدم برداریم تا آن را به اقصی نقاط جهان ارسال کنیم و نباید خود را به کشورهای منطقه محدود کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدحسین عادلی دبیرکل سابق مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) در نشست «گاز پیشران توسعه ایران» که در مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد با اشاره به اینکه گاز اروپا قبلا 25 درصد و اکنون 38 درصد به گاز روسیه وابسته است، گفت: آمریکا سرمایهگذاری بالایی روی گاز انجام داده تا بتواند نقش صادرات گاز روسیه به اروپا را کمرنگ کند؛ بنابراین آمریکاییها متوجهاند که گاز یک کالای استراتژیک است و میشود روی آ ن حساب ویژهای کار کرد.
*میزان یارانه گاز عقلانی نیست
این کارشناس حوزه گاز که برای دو دوره نیز دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز را برعهده داشت خاطرنشان کرد: درخصوص ایران نیز باید گفت ابتدا باید از خودمان شروع کنیم و مصرف گاز را در داخل کشور بهینه کنیم و در قدم بعدی باید تاکید کنم که میزان یارانهای که اکنون به گاز داده میشود عقلانی نیست. هرچند که معتقدم در کشوری که دارای منبع عظیم گاز و انرژی است حتما باید به مردم در ازای مصرف آن یارانه داده شود و مانند دیگر کشورها که از آنها مالیات میگیرند نباید برخورد کنیم اما معتقدم میزان یارانه باید عقلانی باشد و باید به سمت کاهش آن قدم گذاریم.
عادلی با تاکید بر اینکه کارایی و بهرهوری را نیز باید در مصرف گاز افزایش دهیم ، گفت: اگر این کارها را در کنار هم انجام دادیم و بخش خوبی از گاز را برای صادرات کنار گذاشتیم آنگاه میتوانیم از این کالای استراتژیک نیز حداقل در منطقهای که در آن قرار داریم و کشورها نیاز وافر به این کالا دارند استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اکنون در منطقهای قرار گرفتهایم که کسری گاز وجود دارد و تنها ایران، قطر و آمریکا به عنوان رقبای اصلی در بازار گاز در سالهای آتی باقی خواهند ماند. بنابراین با نگاهی به آینده که نشان میدهد رشد جمعیت دنیا از 7.5 میلیارد نفر به 9.2 میلیارد نفر رسیده و جمعیت شهری نیز از 4.1 به 5.7 میلیارد نفر رسیده است میتوان انتظار داشت که گاز نیز در زندگی روزمره مردم جهان نقش بسزایی را ایفا کند.
این کارشناس حوزه انرژی با تاکید بر اینکه تقاضا برای گاز نیز به 46 درصد افزایش یا فته است گفت: مهمترین کشورهایی که سعی کردهاند نیاز انرژی خود را از زغال سنگ به سمت گاز ببرند چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، اندونزی، پاکستان و بنگلادش است که با این شرایط ما باید در کنار اقداماتی که گفته شد کار دیپلماسی انرژی را نیز به خوبی انجام دهیم که متاسفانه اکنون میبینیم که ما از نبود دیپلماسی انرژی رنج میبریم.
عادلی با اشاره به اینکه اهتمام اندکی نسبت به تولید LNG در کشور وجود دارد و باید نگاه خود را نسبت به این موضوع تغییر دهیم، افزود: حتما باید به سمت تولید LNG قدم برداریم تا آن را به اقصی نقاط جهان ارسال کنیم و نباید خود را به کشورهای منطقه محدود کنیم. اکنون میبینیم.
به گزارش فارس، این نشست اولین پیش نشست پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی است که در تاریخ 29 بهمن ماه توسط شبکه تحلیل گران اقتصاد مقاومتی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/