نیاز به 30 میلیارد تومان برای بازسازی شبکهی برق تهران
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: برای گذر از پیک تابستان سال آینده، دو پروژه را در نظر گرفتهایم که یکی از آنها آماده کردن شبکه برای گذر از شرایط بحرانی است و انجام این کار، به ۳۰ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.
تبسم مهر - حسین صبوری در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اهمیت آماده شدن شبکه برای پیک سال 1398، اظهار کرد: بازسازی شبکه یکی از اقداماتی است که هر سال برای تجهیز شبکه برق تهران صورت میگیرد و این مساله جزو ملزومات تأمین برق تهران محسوب میشود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقداماتی که باید در این حوزه انجام شود، مدیریت مصرف و استفاده از راهکارهایی برای کاهش مصرف برق است؛ بهگونهای که باید با همکاری مشترکان و صنایع، 400 تا 500 مگاوات مدیریت مصرف صورت بگیرد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ، تصریح کرد: تنها در این شرایط است که میتوانیم خاموشیها را پشت سر بگذاریم و تهرانی بدون خاموشی شاهد باشیم، لذا تقاضای ما از تمام مشترکان این است که در طول این فرآیند همکاری لازم را داشته باشند.
پیک شهر تهران در تابستان سال 1396، معادل 4666 مگاوات بود که طبق برآوردهای صورت گرفته، باید به 4900 مگاوات میرسید، همچنین براساس هدفگذاریهای انجام شده، قرار شد که میزان پیک بار به بیش از 4500 مگاوات نرسد که برای انجام این کار باید 400 تا 500 مگاوات مدیریت بار صورت میگرفت.
فعالیتهایی همچون اطلاعرسانی و فرهنگسازی، تغییر ساعات ادارات، استفاده از مولدهای تولید برق بخش خصوصی و دولتی و همچنین همکاری مستمر و جدی مردم موجب شد تا حدود 300 مگاوات در پیک تابستان سال جاری مدیریت مصرف صورت بگیرد.
اقدامات انجام شده موجب شد که بهجای رسیدن به عدد 4900 مگاوات، میزان پیک بار 4567 مگاوات ثبت شود که در این بین از طریق تغییر ساعات ادارات 250 مگاوات صرفهجویی صورت گرفت و برای این کار نیز 250 اکیپ عملیاتی، میزان مصرف برق 1200 مرکز دولتی بزرگ در شهر تهران رصد شد.
براساس نتایج به دست آمده، 200 دستگاه به مصوبه هیأت دولت مبنی بر اینکه رأس ساعت یک سیستمهای سرمایشی را قطع کنند، عمل نکرده و شرکت برق نیز برای مقابله با آنها به قطع برق این مجموعهها اقدام کرد.
طبق برآوردهای صورت گرفته، باید 600 مگاوات مدیریت بار در تابستان سال آینده انجام شود که برای این مساله نیز برنامههای متعددی در نظر گرفته شده و باتوجه بهاینکه در شهر تهران تنها 300 ساعت با مشکل جدی تأمین برق آن هم در ساعت 12 و 17 مواجهیم؛ مسؤولان برقی معتقدند که باید به مدیریت مصرف توجه ویژهای شود. البته تعویض پنج میلیون لامپ دستگاههای دولتی با لامپهای ال ای دی در دستور کار شرکت توزیع برق تهران قرار گرفته که هنوز وارد مرحله اجرا نشده است. ازسوی دیگر افزایش بارشها نوید به حرکت درآمدن نیروگاههای برقآبی را میدهد که مجموعه این اقدامات بیانگر عدم خاموشی تهران در تابستان سال آینده است.
انتهای پیام
خبرنگار: سحر بابایی
دبیر خبر: فاطمه محمدنژاد