یک مقام مسئول خبر داد خبر داد:
ثبتنام 5300 دستگاه در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت
اقتصادی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - یک مقام مسئول از ثبت نام ۵۳۰۰ مجموعه از تمامی قوا در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۴۱ هزار مناقصه انجام شده که بیش از ۵۰ درصد آن، در ۱.۵ سال اخیر بوده است.
تبسم مهر - یک مقام مسئول از ثبت نام 5300 مجموعه از تمامی قوا در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت خبر داد و گفت: تاکنون بیش از 41 هزار مناقصه انجام شده که بیش از 50 درصد آن، در 1.5 سال اخیر بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر ، سیدامیر اصغری در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران، با اشاره به راهاندازی سامانه تدارکات الکترونیکی دولت گفت: تاکنون حدود 5300 دستگاه در سامانه ستاد از همه قوا ثبت نام کردهاند که با حضور آنها، بیش از 41 هزار مناقصه از سال 91 به بعد برگزار شده است، این در حالی است که بیش از 50 درصد تعداد مناقصات ثبت شده در آن، طی 1.5 سال اخیر انجام شده است .
وی افزود: از اردیبهشت ماه امسال و بر اساس ابلاغیه خزانه دار کل کشور در خصوص الزام ذیحسابان برای استفاده از اطلاعات سامانه تدارک الکترونیکی، شرایطی فراهم شده که ذیحسابان سراسر کشور، اجازه ندارند هیچ گونه معامله دولتی را خارج از ساز و کار سامانه ستاد، تائید کنند .
اصغری حجم ریالی قراردادهای منعقد شده در قالب این سامانه را حدود 50 هزار میلیارد تومان ذکر و تصریح کرد: برآورد کل معاملات دولتی، بیش از 250 هزار میلیارد تومان بوده که در حال حاضر، 5300 میلیارد تومان معامله خرید، 41 هزار میلیارد تومان معامله مناقصه و بیش از 3 هزار میلیارد تومان نیز معامله مزایده بوده است؛ ضمن اینکه تاکنون بیش از 164 هزار میلیارد تومان سفارش خرید در سامانه ستاد صورت گرفته است.
مدیر سامانه تدارکات الکترونیکی دولت به بارگذاری 122 هزار مورد مزایده در این سامانه اشاره و خاطرنشان کرد: برآوردههای انجام شده نشان میدهد تا سال آینده، تعداد تامینکنندگان ثبت نام شده در سامانه ستاد، به بیش از 200 هزار نفر برسد، این در حالی است که متاسفانه هنوز تعداد تامین کنندگان از سامانه ستاد به حد معقول نرسیده است و از طرفی برخی دستگاههای اجرایی نیز به قانون تمکین نکردهاند؛ در حالیکه بر اساس ماده 9 برنامه ششم توسعه و ماده 50 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه و همچنین مصوبه اردیبهشت ماه هیات دولت، دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی غیر دولتی مکلف شده اند تمامی مراحل معاملات خود را از طریق سامانه ستاد انجام دهند .
وی با بیان اینکه تا سال آینده، 150 هزار میلیارد تومان تراکنش مالی در سامانه ستاد به آدرس setadiran.com انجام خواهد شد، گفت: برخی برآوردها نشان میدهد کل بودجه معاملاتی دستگاههای دولتی حدود 250 هزار میلیارد تومان است؛ این در حالی است که شفافیت، مهمترین ویژگی سامانه تدارکات دولت است؛ چراکه دولت میتواند با شفاف شدن واقعی هزینه برای بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد برنامه ریزی کند.
اصغری گفت: تمامی اجزای سامانه مبتنی بر قوانین و قواعد قانونی است و به این ترتیب کنترل سیستمی نیز صورت خواهد گرفت؛ ضمن اینکه امنیت از دیگر ویژگیهای سامانه ستاد بوده و از آنجا که در این سامانه از رمزنگاری متقارن استفاده شده، خیال مناقصه گذار و مناقصه گر از محرمانه ماندن اطلاعات آسوده است .
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با استفاده از سامانه ستاد، حدود 9 میلیون کاغذ حذف خواهد شد، گفت: این موضوع صرفه جویی قابل توجهی برای کشور به حساب میآید؛ این در حالی است که از طریق سامانه ستاد، مسیر مناسبی برای ارائه آمار به روز و کارآمد به دستگاههای اجرایی و نظارتی فراهم میشود.
وی گفت: از سال آینده با توجه به الزام قانونی برنامه ششم توسعه، حجم ورود دستگاههای اجرایی به سامانه ستاد رشد قابل توجهی خواهد داشت؛ گفت: الکترونیکی کردن، به معنای حداقل شدن تخلفات نیست؛ بلکه نکته مهم این است که ریسک تخلفات بالا میرود و دستگاههای نظارتی نیز، دسترسی کامل برای برخورد با فساد را دارند.
اصغری گفت: در حال حاضر دستگاههای نطارتی مثل سازمان بازرسی و دیوان محاسبات میتوانند اطلاعات هر معامله ای را از سامانه ستاد دریافت کنند و البته یکی از برنامههای مهم در سامانه ستاد استفاده از اپلیکیشنهای موبایلی به جای توکن یا پلتفرم سخت افزاری نگهداری امضای دیجیتال است که این موضوع، منجر به کاهش هزینهها برای خدمت گیرندگان امضای دیجیتال میشود؛ چراکه هزینه هر توکن حدود 200 هزار تومان است و عمدتا از خارج کشور وارد میشود.