سازمان محیط زیست "خونبهای وحوش شکارشده" را کجا هزینه کرده است؟
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - از مسئولان محیط زیست دعوت میشود تعداد مجوزهای صادر شده برای شکار، تصاویر حیوانات شکار شده، مبالغ دریافتی بابت فروش پروانه شکار و نحوه هزینهکرد آن را به اطلاع مردم برسانند؛ پروانههایی که هر یک به قیمت ۱۱،۵۰۰ تا ۲۷،۵۰۰ یورو به فروش میرسند!
تبسم مهر - از مسئولان محیط زیست دعوت میشود تعداد مجوزهای صادر شده برای شکار، تصاویر حیوانات شکار شده، مبالغ دریافتی بابت فروش پروانه شکار و نحوه هزینهکرد آن را به اطلاع مردم برسانند؛ پروانههایی که هر یک به قیمت 11،500 تا 27،500 یورو به فروش میرسند!
- اخبار اجتماعی -
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ خرداد ماه سال جاری بود که پس از 4 سال ممنوعیت شکار چارپایان در سطح کشور، آتش گشودن شکارچیان آمریکایی به روی چارپایان در مناطق چهارگانه محیط زیست و مناطق شکارممنوع استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان و یزد، دوستداران طبیعت را غافلگیر کرد و موجی از اعتراضات را به همراه آورد.
چارپایانی که در کنار چالشهایی چون کمآبی، کاهش پوشش گیاهی و شکار غیرمجاز حالا برای بقا با چالشی جدید مواجه شده بودند، جولان شکارچیان خارجی و داخلی در زیستگاههایشان با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست؛ آن هم در فصل بهار که زمان زادآوری است؛ فصلی که حتی بسیاری از شکارچیان از ریختن خون وحوش و بر هم زدن امنیت زیستگاهها با صدای هولناک گلوله خودداری میکنند.
اما هرچه که بود مسئولان معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست به گفته خودشان تصمیم گرفته بودند در سال 97، برای شکار چارپایان در مناطق چهارگانه محیط زیست و عرصههای منابع طبیعی 105 پروانه صادر کنند البته این 105 مجوز شکار، از مجوزهایی که مسئولان این سازمان برای شکار در قرقهای خصوصی صادر میکنند و آماری هم از جزئیات آن ارائه نمیدهند، جداست!
هرچند که قرقهای خصوصی هم عرصههای منابع طبیعی و اراضی ملی کشور هستند که مدیریتشان به دست قرقدارانی است که خود عموما از شکارچیان هستند اما از آنجا که حالا توسط سازمان حفاظت محیط زیست، قرق خصوصی نام گرفتهاند، گویی که ملک خصوصی قرقداران شده باشند، نه سازمان حفاظت محیط زیست خود را موظف به اطلاعرسانی درباره جزئیات صدور پروانه شکار در این مناطق میداند و نه قرقداران!
اما در حالی که ارزآوری، یکی از مهمترین دلایلی است که سازمان حفاظت محیط زیست در توجیه شکارفروشیهای اخیر خود در پاسخ به منتقدان طرح کرده، تاکنون جزئیاتی از مبالغ دریافتی از محل فروش مجوزهای شکار یا نحوه هزینهکرد این مبالغ منتشر نشده است؛ مجوزهایی که بابت ریختن خون چارپایان بسته به گونه جانور قربانی، از 11,500 تا 27,500 یورور به فروش میرسند.
جدول خونبهای حیات وحش ایران را که توسط یکی از بنگاههای شکارفروشی بینالمللی و به منظور ثبتنام از شکارچیان خارجی منتشر شده در ادامه مشاهده میکنید:
بر اساس توضیحات این شرکت شکارفروشی بینالمللی، آهوی ایرانی با خونبهای 11,500 (بیش از 55 میلیون تومان) یورو و قوچ اوریال با خونبهای 27,500 یورو (بیش از 133 میلیون تومان) به ترتیب، ارزانترین و گرانترین علفخواران قابل عرضه به شکارچیان خارجی در ایران محسوب میشوند!
نحوه پرداخت این مبلغ هم بدین شکل است که شکارچی متقاضی ابتدا 50 درصد از مبالغ فوق را به شرکتهای واسطه پرداخت کرده و این شرکتها از طریق نمایندگان خود در ایران مبلغ مذکور را بابت رزرو مجوز شکار، به سازمان حفاظت محیط زیست پرداخت میکنند؛ نیم دیگر مبلغ خونبهای شکار هم در یک بازه زمانی سه ماهه پیش از ورود شکارچیان خارجی به کشور از آنها اخذ میشود.
خونبهای علفخوران در داخل و خارج از قرقهای خصوصی یکسان است؛ تور شکار در قرقهای خصوصی، هفت روزه و در مناطق چارگانه محیط زیست و عرصههای منابع طبیعی، پنج روزه برگزار میشود.
بیشتر بخوانید:
نمکی با طعم خون بر زخم حیات وحش ایران + فیلم
سهم هر زیستگاه، تنها یک هفتادم خونبهای قوچ؟ / در حاشیه شکارفروشی به اتباع آمریکایی
در حالی که مسئولان معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست بارها مدعی شدهاند که درآمد حاصل از فروش این پروانههای شکار، صرف تقویت شرایط زیستگاهها شده و روند حفاظت از زیستگاهها را بهبود میبخشد و با در نظر گرفتن اینکه این مسئولان مدعی هستند تنها برای شکار جانوران پیر مجوز صادر میکنند، خبرگزاری تسنیم ، از مسئولان معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست دعوت میکند در راستای شفافسازی و تنویر افکار عمومی، تعداد مجوزهای شکار صادر شده از آغاز سال جاری در کشور (اعم از مناطق چهارگانه محیط زیست، عرصههای منابع طبیعی و قرقهای خصوصی) را به همراه تصاویر وحوش شکار شده و مجموع مبالغ دریافتی از محل فروش مجوز شکار این حیوانات را منتشر کرده و نحوه هزینهکرد خونبهای حیات وحش کشور را که سرمایه ملی به حساب میآید، به اطلاع عموم برسانند.
انتهای پیام/