وزیر علوم تشریح کرد
شرایط انحلال دانشگاههای دستگاهها و استثنائات آن
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این که به غیر از نهادهایی همچون سازمان صدا و سیما که نیروی متخصص خود را تربیت میکند، دستگاههای اجرایی مجاز به راه اندازی دانشگاه نیستند، گفت: انحلال دانشگاههای وابسته به دستگاهها بر اساس مصوبه شورای عالی اداری انجام میشود.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در حاشیه دهمین جشنواره بینالمللی فارابی در جمع خبرنگاران، با اشاره به مشکلات بخش تحقیقاتی در دانشگاههای کشور، افزود: به منظور رفع این چالشها اقداماتی صورت گرفته است ضمن این که دانشگاهها علیرغم اعتبارات محدودی که دارند بودجههای خود را صرف بخش پژوهش میکنند.
وی با اشاره به چالشهای تحقیقات در حوزه علوم انسانی، خاطر نشان کرد: هر چند که تحقیقات در علوم انسانی هزینههای زیادی را طلب نمیکند، ولی نیاز به ایجاد فرصتهایی به منظور در دسترس قرار دادن منابع اطلاعاتی مطرح است که در این زمینه اقدام شده است.
وزیر علوم در ادامه خاطرنشان کرد: در صورتی که محققان در جایی به مشکل بر خوردند با مراجعه به مسئولان و یا وزارت علوم اطلاع رسانی کنند تا در جهت رفع مشکل آنها اقدام شود.
غلامی با اشاره به این که در شرایط فعلی تلاشهای زیادی برای حل مشکلات در حوزه علوم انسانی صورت گرفته است، اظهار کرد: در یک سال گذشته تلاش کردهایم که تا ارتباط میان محققان و حکومت بیشتر شود و از سوی دیگر دانشگاهها خودشان نیز هیأتهای علمی خود را برای مشارکت در حل مشکلات جامعه تشکیل دادهاند تا دیدگاه اساسی دانشمندان به سمت حل مشکلات جامعه سوق یابد.
شیوههای اعزام دانشجو به خارج
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که به دو صورت اقدام به اعزام دانشجو به خارج میشود، در این باره گفت: در یک روش دانشگاهها اقدام به اعزام دانشجو میکنند که در حال حاضر این روند کند شده است چرا که اکثر دانشگاهها اقدام به راهاندازی دوره دکتری کردهاند.
وی روش دوم را اعزام با هزینه شخصی و با حمایت دانشگاهها دانست و گفت: این نوع اعزام یک روند عمومی در دانشگاههای کشور است.
وضعیت مهاجرت دانشجویان به خارج
غلامی با اشاره به تعداد نخبگان فارغ التحصیل در کشور، افزود: این که تصور شود ایران در میان کشورهایی اعزام کننده دانشجو به خارج است تصور اشتباهی است، چرا که ایران در این زمینه رتبه متعادلی دارد.
وی در عین حال با تاکید بر این که ما نگرانی از این که جوانان کشور در خارج از کشور تحصیل میکنند نداریم، در این باره بیان کرد: ولی باید تلاش شود این دانشجویان به کشور باز گردند و از ظرفیتهای آنها در کشور استفاده کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: تحقق این امر نیاز به این است که در زمینههای مختلف طرح و برنامههایی برای ایجاد بستر به منظور بهره مندی از ظرفیتهای دانشجویان ایرانی مقیم خارج است.
غلامی با بیان این که بخش کمی از این امر در اختیار وزارت علوم است، خاطر نشان کرد: بخش عمدهای از این برنامهریزیها در اختیار نهادها و سازمانهای دیگر است و امیدوارم که این دستگاهها بهرهبرداری از ظرفیت دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور را در دستور کار خود قرار دهند.
انحلال دانشگاههای وابسته به دستگاههای اجرایی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از صحبتهای خود در خصوص انحلال دانشگاههای وابسته به دستگاههای اجرایی توضیح داد: شورای عالی اداری کشور مصوبهای دارد که این مصوبه در برنامه ششم توسعه نیز دیده شده است و بر اساس آن دستگاهها و نهادهای دولتی مجاز به داشتن دانشگاه نیستند.
وی با تاکید بر این که کلیه مراکز آموزش عالی باید زیر مجموعه وزارت علوم و بر حسب موضوع کاری تحت نظر وزارت بهداشت قرار گیرند، ادامه داد: اما برخی از نهادها و وزارتخانهها به دلیل تربیت نیروی متخصص خود، از این قانون مستثنی شده است.
غلامی سازمان صدا و سیما را از جمله دستگاههای مستثنی از این قانون نام برد و در این باره توضیح داد: اما دانشگاه متعلق به هر دستگاهی که اقدام به تربیت نیروی متخصص کند و آن فرد پس از فارغ التحصیلی ملزم باشد به دنبال شغل بگردد، مشمول انحلال خواهد شد.
انتهای پیام