معاون توسعه روستایی و مناطق محروم:
باید از ظرفیت روستاها برای توسعه کشور استفاده شود
سیاسی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: در کار و مسئولیت در حوزه روستایی باید جنبههای مختلف را در نظر گرفت و از فرصتها و ظرفیتهای روستاها برای توسعه کشور به نحو مطلوب استفاده کنیم.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: در کار و مسئولیت در حوزه روستایی باید جنبههای مختلف را در نظر گرفت و از فرصتها و ظرفیتهای روستاها برای توسعه کشور به نحو مطلوب استفاده کنیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «محمد امید» امروز - شنبه - در نشست مشترک با مدیران کل روستایی و شوراهای استانداریهای سراسر کشور افزود: جذب اعتبار یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی جان و روح تازه به کالبد معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور دمید که باعث حرکت پرشتاب و ارزشمندی در کشور میشود.
وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم از این اعتبار به صورت اثربخش و مفید در توسعه اشتغال روستایی و محرومیت زدایی از مناطق استفاده شود.
وی تصریح کرد: در شروع یک مسیر جدید هستیم اما این آغاز به معنای عدم توجه به تجارب گذشته نیست.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود: اگر قرار شد که شیوههای اجرای برنامهها را هم تغییر بدهید، لازم است تجارب و تلاشهای مدیران پیشین در این حوزه را در نظر بگیریم.
امید در این دیدار که در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: فعالیتهای بزرگی از ابتدای انقلاب برای اشتغال روستاییان صورت گرفته که منجر به ایجاد تحرکت و پویایی در صنایع روستایی و توسعه روستایی شده است
وی ضمن قدردانی از تلاشهای «سیدابوالفضل رضوی» معاون پیشین توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، تجارب و دستاوردهای دوران وی را خوب ارزیابی کرد.
وی اضافه کرد: آثار و خدمات وی و همکاران حوزه در هر گوشه ایران مشهود است و یقینا مسیر ما نیز در این دوره تداوم مسیر فعالیت گذشته است.
به گزارش ایرنا ، سید ابوالفضل رضوی با توجه به اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در مناصب دولتی در آبان ماه ٩٧ از سمت معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور کناره گیری کرد و محمد امید مسئولیت این حوزه را بر عهده گرفت.
** خدمت به روستاییان افتخار است
رضوی معاون سابق توسعه روستایی و مناطق محروم کشور نیز در این نشست گفت: خدمت به روستاییان یک افتخار ارزشمند و محبت و لطف خدا است.
وی افزود: جامعه روستایی باید به یک جامعه پویا تولیدکننده، پویا و فعال تبدیل شود.
معاون پیشین توسعه روستایی و مناطق محروم کشور اظهار داشت: باید برنامهها و فعالیت و گزارش اقدامات و دستاوردها و تجارب خود را مستندسازی کنید زیرا برای آیندگان در مجموعه یک ثروت و ارثیه مدیریتی است.
رضوی پیشنهاد کرد: اتحادیه کاری و فعالیتهای مردم در روستاها تشکیل شود و مانند زنجیره در سراسر کشور متصل شوند و مرکزیت این اتحادیه را نیز در تهران قرار دهید.
وی خاطرنشان کرد: برخی صنایع مانند گردشگری ذاتا رقیب هستند اما اگر مکمل هم باشند و در رقابت سالم با هم کار کنند اثرات خوبی در توسعه گردشگری روستاها انجام میشود.
وی واژه «تکریم» را کاملتر از واژههای «توسعه» و «پیشرفت» دانست و افزود: جامعه ای که انسان محور آن باشد و انسانیت حرف اول را در آن بزند قطعا به هدف اصلی «کرامت انسانی» و نزدیکی به خدا دست مییابد.
معاون پیشین توسعه روستایی و مناطق محروم کشور همچنین گفت: مردم ارباب ما هستند ابزار و عوامل ما نیستند وظیفه ما فراهم کردن مسیر کرامت و تعالی آنها است.
رضوی با تاکید بر این که «از تجربه گذشته باید استفاده و برای آینده برنامه ریزی کرد» بیان کرد: شرط کامل برای «تکریم ، توسعه و پیشرفت » استفاده از «عقل، علم و تجربه » در کنار هم است.
به گزارش ایرنا، در ادامه این نشست مدیران کل امور روستایی و شوراهای استانداری سراسر کشور از اقدامات و تجارب گذشته و دستاوردها در این حوزه و فعالیت و برنامههای آتی و چالشها و فرصتهای پیش روی فعالیتهای خود گزارش کوتاهی ارایه کردند.
در حال حاضر ٢٢ میلیون نفر ساکن روستاهای ایران هستند که ٢6درصد از جمعیت کشور است.
آمارها نشان میدهد 85 درصد از روستاهای کشور دارای خانه بهداشت است و نرخ باسوادی در جمعیت روستایی 80درصد است.
86درصد از روستاهای کشور اکنون به راه مناسب دسترسی دارند به طوری که پیش از انقلاب ٢٠٠ کیلومتر راه مناسب روستایی احداث شده بود اما اکنون 110هزار کیلومتر راه مناسب احداث و بهره برداری شده است.
دولت همچنین با هدف ایجاد اشتغال در روستاها با برداشت یک و نیم میلیارد دلار از صندوق ذخیره ملی و کارسازی یک سوم آن، و اختصاص 40درصد به بخش کشاورزی و مابقی به حوزه صنعت و گردشکری، 170هزار فرصت شغلی در روستاها و مناطق محروم ایجاد کرده است.
سیام*3070**1336
انتهای پیام /*