تلاش " هایکو ماس" برای نجات پیمان موشکی در سفر به واشنگتن
بین الملل
بزرگنمایی:
تبسم مهر - وزیر امور خارجه آلمان در دیدار با همتای آمریکایی خود در واشنگتن با توجه به مناقشات بین آمریکا و روسیه درباره پیمان منع موشکهای میان برد هستهای از مسکو خواست درباره برد موشکهای خود شفاف سازی کند.
تبسم مهر - وزیر امور خارجه آلمان در دیدار با همتای آمریکایی خود در واشنگتن با توجه به مناقشات بین آمریکا و روسیه درباره پیمان منع موشکهای میان برد هستهای از مسکو خواست درباره برد موشکهای خود شفاف سازی کند.
- اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه " تاگس اشپیگل" آلمان، "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان در سفر به واشنگتن و دیدار با "مایک پامپئو"، وزیر امور خارجه آمریکا از روسیه خواست تا درباره برد موشکهای جدید خود شفاف سازی کند.
ناتو و در صف مقدم آنها دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روسیه را متهم میکند که با موشکهای جدید خود مدل 9M729 پیمان منع موشکهای میان برد هستهای موسوم به "ای ان اف" را نقض میکند.
"دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا تصمیم دارد بهبهانه عدم پایبندی روسیه به توافق منع موشکهای میانبرد هستهای موسوم به "ایاناف" از این معاهده خارج شود.
مقام نظامی روس: ما پیمان موشکی را نقض نکردهایم
ریابکوف: آمریکا فقط بهدنبال بهانه برای خروج از پیمان موشکی است
درخواست آلمان از روسیه برای نجات پیمان موشکی
آمریکا به روسیه یک اولتیماتوم 60روزه داده تا دوباره به این توافق پایبند شود و از روسیه درخواست کرده که سلاحهای موشکی نوع 9 M729 خود را نابود کند. این اولتیماتوم آمریکا طی روزهای آینده (دوم فوریه) به تاریخ پایانی خود نزدیک میشود. واشنگتن اعلام کرده که اگر روسیه در این دوره زمانی به این توافق پایبند نشود آمریکا خروج خود را از آن اعلام میکند.
پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان با میخائیل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق مذاکره شد. این پیمان در سال 1998 بهتصویب مجلس سنای آمریکا رسید. هدف این پیمان ممانعت از تولید و نیز نابودی موشکهای هستهای کوتاهبرد و میانبرد و همچنین موشکهای متعارف هر دو کشور بود.
هایکو ماس بر این عقیده است که پیشنهادات مسکو درباره موشکهای جدید خود و پایبندی به معاهده موشکهای میان برد هسته ای کافی نیست. به گفته وی باید الزامات لازم درباره چگونگی شفاف سازی در این باره وجود داشته باشد. تا به حال روسیه آماده نبوده شفافیت کامل را در این راستا ایجاد کند. انتظارات همچنان روی میز قرار دارند و توپ در زمین روسیه است.
هایکو ماس، جمعه هفته گذشته هم در سفر به مسکو با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود هم درباره قرارداد موشکهای میانبرد هستهای و لزوم پایبندی به آن صحبت کرده است.
ماس در روسیه گفت: این قرارداد منافع امنیتی ما را بهشیوههای بنیادین به هم نزدیک میکند. ما بر این باوریم که روسیه میتواند این توافق را نجات دهد.
هایکو ماس در آستانه سفر خود به واشنگتن تصریح کرد که ما نمیتوانیم از آمریکا صرف نظر کنیم. از این رو ما میخواهیم شراکت خود را تقویت کرده و در صورت لزوم از نو بازسازی کنیم. بخصوص در مواقع بحرانهای بین المللی به شایستگی عمل واشنگتن نیاز است.
وی این مسئله را خوب ارزیابی کرد که با وجود بحران تعطیلی دولت در آمریکا میتواند مذاکراتی را در این کشور انجام دهد.
ماس شب گذشته به نیویورک سفر کرد تا به عنوان عضو موقت شورای امنیت سازمان ملل که از اول ژانویه به آن دست یافته در یک نشستی با موضوع حمایت از آب و هوا شرکت کند.
انتهای پیام/