احیای هنری فراموش شده توسط بانویی 75 ساله / سفالی فاقد لعاب که بدون چرخ سفالگری ساخت میشود+تصویر
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مهارت تولید سفال برجک شهرستان خمین به عنوان نمونه ای از هنر ارزشمند سفالگری بدون چرخ به ثبت ملی رسید.
تبسم مهر - مهارت تولید سفال برجک شهرستان خمین به عنوان نمونه ای از هنر ارزشمند سفالگری بدون چرخ به ثبت ملی رسید.
- اخبار اجتماعی -
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، قاسم کاظمی با اشاره به اینکه سفال برجک خمین که به "دوگوله برجکی" معروف است در روستایی با این نام از توابع شهرستان خمین تولید میشود، اظهار داشت: این سفالینه تماماً توسط بانوان تولید میشود و حتی مراحل تولیدی مانند تهیه گل و فراهم کردن مقدمات کار.
کشف تزیینات آرامگاه حسن صباح/وجود یکصد هزار قطعه سفال در سامانه اطلاعاتی الموت+تصاویر
راز سفالهای قرمز یک روستای بیابانی که فقط 117 نفر جمعیت دارد
به نام هنرمندان صنایع دستی به کام دلالان زمین/رنج پایتخت جهانی سفال با گلایههای خاکی + تصاویر
آمادگی ایران برای مرمت سفارت انگلستان/تقاضای ایران برای دسترسی به آرشیو سفال محوطههای باستانی در اختیار انگلیس
وی ادامه داد: برای تهیه این محصول از چرخ سفالگری استفاده نمیشود و تمام مراحل با دست انجام میپذیرد. مواد اولیه مورد نیاز تماما بومی بوده و همچنین در ساخت سفالینه از ابزار بسیار ساده دستی استفاده میشود. در این سفالینهها لعاب به کار نمیرود و تزیینات بسیار ساده به صورت خطوط مورب بر سطح ظروف ایجاد میشود.
کاظمی افزود: این سفالینه بیشتر به صورت دوگوله و ظروفی برای نگهداری لبنیات (کشک،دوغ،روغن و ...)، ترشیجات و همچنین برای مراحل پخت نان ساخته میشوند.
سرپرست معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی، استان مرکزی گفت: دوگوله یا دوگله یا دوذوقه یکی از غذاهای سنتی و بومی استان است که در سراسر کشور به آب گوشت یا دیزی معروف است.
کاظمی افزود: این هنر منسوخ شده که با پیگیریهای اداره کل در سال جاری و با همت بانوی 75 ساله برجکی به نام عذرا حمزهلو احیا شد، پس از تکمیل پرونده و مستندنگاری در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسید تا در حقیقت از خطر فراموشی در امان بماند.
انتهای پیام/