بزرگنمایی:
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان گفت: ١٠٠ هزار تن غلات در سیلوها و انبارهای بندرانزلی در لیست انتظار دریافت مجوز خروج از کشور هستند.
به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان، حسین چراغی اظهار کرد: از گذشته تاکنون بندرانزلی یکی از محورهای واردات آهن آلات به کشور بود که در ١٠ سال اخیر و پس از خودکفایی کشور در بخش تولید فولاد، حجم واردات آهن آلات به کشور به شدت کاهش یافته است.
چراغی با بیان اینکه عدم پیشبینی و شناخت از تغییرات بازار و الگوهای تجاری در خزر در گذشته کسب و کار و تخلیه و بارگیری را در بزرگترین و قدیمیترین بندر شمال کشور به خطر انداخت، افزود: در همین راستا محموعه بنادر و دریانوردی استان گیلان پس از تحلیل بازار، کالاهای جایگزین را شناسایی کرده تا کمبود کالا و کشتی و در نتیجه تکمیل ظرفیتها در بنادر استان جبران شود.
وی گفت: ایجاد زیرساختهای مناسب و ارائه سرویسهای مورد انتظار صاحبان کالا و خطوط کشتیرانی در اولویت اهداف بنادر و دریانوردی استان گیلان است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با بیان اینکه با توجه به نیاز داخلی و کشورهای همجوار و همچنین وجود ظرفیت تولید مناسب غلات و روغن خام تصمیم به ایجاد زیرساختهای نگهداری این نوع کالا در پایانه صادراتی بنادر استان به ویژه بندرانزلی اتخاذ شده است.
وی بیانکرد: از سال 94 اقدام به احداث انبارهای جدید، سیلوی غلات و مخازن روغن از طریق جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی شده که در3 سال اخیر رشد مناسبی در زمینه واردات غلات از طریق بنادر استان گیلان را شاهد هستیم.
چراغی یکی از مهمترین اهداف این اداره کل را جذب حداکثری کالا و کشتی برای بنادر استان عنوان و تصریح کرد: در بخش سرمایه گذاری جایگاه ویژهای برای گروه غلات شامل گندم، جو و ذرت در نظر گرفته شده و مصمم هستیم تا از یک طرف فرصتهای سرمایهگذاری در اختیار صاحبان اصلی کالا و همچنین شرکتهای کشتیرانی قرار گیرد، از سوی دیگر به تامین زیرساختهای اساسی مورد نیاز کشور در بنادر شمالی و تکمیل زیرساختهای همسو با بنادر سایر کشورهای حاشیه دریای خزر تامین شود.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ١٠٠ هزار تن غلات در سیلوها و انبارهای بندرانزلی در انتظار دریافت مجوز لازم جهت ورود به کشور است، عنوان کرد: این سیلوها ظرفیت نگهداری سالیانه بیش از یک میلیون تن غلات را دارند، که این میزان تا پایان سال جاری به یک میلیون و 800 هزار تن افزایش می یابد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان ادامه داد: به رغم تلاشهای انجام شده هنوز 49 درصد از ظرفیت بندرانزلی بلا استفاده مانده که علت اصلی آن طولانی شدن زمان ماندگاری کالا در اماکن بندری به دلیل کندی صدور مجوزهای لازم توسط برخی سازمانها است که نیازمند تعامل بیشتر دستگاههای استانی به ویژه دستگاههای صادرکننده مجوز برای ورود غلات است.
وی گفت: طبق بررسیهای انجام شده میانگین مدت ماندگاری غلات در اماکن بندرانزلی 60 روز است که این میزان 20 روز بیشتر از سایر بنادر در استانهای همجوار است که این امر ضرر بسیاری به صاحبان کالا وارد کرده و در نهایت بر قیمت نهایی کالا تاثیر می گذارد.