تقدیر از 25 اثر برگزیده داخلی و خارجی جشنواره فارابی در روز 7 بهمن
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به برگزاری اختتامیه دهمین جشنواره بینالمللی فارابی، گفت: در روز ۷ بهمن از ۱۷ برگزیده داخلی و ۸ اثر خارجی تقدیر میشود.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا ، حسین میرزایی در نشست خبری امروز با اشاره به برگزاری دهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی، افزود: همزمان با برگزاری اختتامیه این جشنواره در روز 7 بهمن ماه جاری از 17 نفر برگزیده این جشنواره تقدیر میشود.
وی محل برگزاری این مراسم را در سالن اجلاس سران ذکر کرد و ادامه داد: در این دوره از جشنواره بیشترین تعداد آثار دریافتی نسبت به جشنوارههای گذشته دریافت شد. تاکنون تعداد 5 هزار و 649 اثر به دهمین جشنواره بینالمللی فارابی ارسال شده که 5 هزار و 171 اثر داخلی و 477 اثر مربوط به بخش بینالملل بوده است.
میرزایی با اشاره به نحوه داوری آثار ارسالی در این جشنواره، خاطر نشان کرد: از مجموع آثار دریافت شده در بخش داخلی 16 اثر و در بخش ویژه یک اثر به عنوان آثار برتر انتخاب شدند و در روز اختتامیه جشنواره در مجموع از 17 اثر تقدیر خواهد شد.
رییس پژوهشکدده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تقدیر از 12 اثر پیشکسوت، پیشرو و مترجم برتر را از دیگر برنامههای اختتامیه دهمین دوره جشنواره فارابی نام برد و خاطرنشان کرد: در بخش بینالملل نیز از 8 اثر برگزیده در حوزه ایرانشناسی و اسلامشناسی تقدیر میشود. این آثار از کشورهای فرانسه، انگلستان، آلمان، لهستان، اسپانیا، اندونزی، قزاقستان و هندوستان ارسال شده است.
وی با اشاره به مشارکت دانشگاهها در این جشنواره یادآور شد: در بخش داوری سعی کردیم از همه ظرفیت کشور استفاده کنیم. با توجه به اینکه جشنواره به سمت فرآیند دیجیتالی شدن حرکت میکند، بر این اساس توانستیم از بخش قابل توجهی از ظرفیت اساتید دانشگاهها در بخش داوری استفاده کنیم.
به گفته رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، 63 درصد شرکتکنندگان حقیقی بوده و 37 درصد آثار ارسال شده توسط دانشگاهها و مراکز علمی بوده است.
میرزایی بالاترین آثار ارسال شده را مربوط به گروه علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی، زبان، ادبیات و زبانشناسی، علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی دانست و افزود: 17 نفر برگزیده داخلی به بنیاد ملی نخبگان برای استفاده از تسهیلات این بنیاد معرفی میشوند. همچنین جوایز نقدی نیز به این افراد اعطا میشود.
رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم 38 درصد آثار ارسالی به جشنواره را مربوط به فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاهها دانست و خاطرنشان کرد: در صورت حضور رئیسجمهور در این جشنواره، جایزه رتبههای اول با امضا و توسط وی ارائه میشود. علاوه بر این جایزه بخش بینالملل نیز پیشکسوت، پیشرو و مترجم برتر توسط رئیسجمهور ارائه میشود؛ سایر جوایز توسط سایر مسئولان اعطا میشود.
در این نشست همچنین غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به برگزاری اختتامیه جشنواره فارابی در روز 7 بهمن ماه، افزود: دهمین جشنواره فارابی امسال با چهلمین سال پیروزی انقلاب مصادف شده است و در دهه سوم انقلاب به صورت منظم هر سال این جشنواره برگزار شده است و رشد کمی خوبی نیز داشته که نشانه مشارکت جامعه علمی کشور است.
غفاری یادآور شد: در این جشنواره از رئیسجمهور برای حضور دعوت شده است و ما امیدواریم امسال در این جشنواره حضور داشته باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره حاشیههایی که در سال گذشته برای برگزیدگان پیش آمد، تصریح کرد: در این جشنواره بدون توجه به نگاههای سیاسی و با توجه به جایگاه علمی آثار، برگزیدگان را اعلام میکنند.
انتهای پیام