پروژه تاریخ شفاهی ایران ایرنا/ محسن آرمین: بخش پنجم و پایانی
علت افزایش فرونشستهای زمین در پایتخت چیست؟
اجتماعی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه فرونشست زمین پایتخت را همواره در معرض تهدید قرار میدهد گفت: استفاده غیرمتعارف و بی رویه از آبهای زیرزمینی و همچنین خشکسالی از عوامل مهم بروز حوادث فرونشست زمین است.
تبسم مهر - تهران- ایرنا- رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه فرونشست زمین پایتخت را همواره در معرض تهدید قرار میدهد گفت: استفاده غیرمتعارف و بی رویه از آبهای زیرزمینی و همچنین خشکسالی از عوامل مهم بروز حوادث فرونشست زمین است.
احمد صادقی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: فرونشست زمین پدیده ای طبیعی است که به دلیل برداشت بی رویه آب از منابع زیرزمینی یا فعل و انفعالات لایههای مختلف زمین مانند تراکم، نهشته ها، حرکات آرام پوسته، آب شدگی یخهای زیرزمینی و انحلال لایههای آهکی یا گچ و نمک روی میدهد و البته این پدیده با فروچاله متفاوت است.
وی ادامه داد: فرونشست به طور کلی پدیده ای مستمر و فروچاله یا فروریزش ناگهانی و سریع روی میدهد که سست بودن خاک موجب عامل فرو نشست زمین میشود.
جانشین شهردار تهران در شورای هماهنگی مدیریت بحران ادامه داد: ترکیدگی لوله آب، وجود آبهای سرگردان و جنس خاک در بافتهای فرسوده از عوامل مهم حوادث فرونشست زمین است که عمدتا در مناطق جنوبی تهران روی میدهد.
وی با اشاره به احداث خطوط مترو در بافتهای فرسوده نیز گفت: در نقاطی که شریانهای حیاتی به ویژه لولههای آب و فاضلاب فرسوده هستند و مکان هایی که عملیات ساخت و ساز به قناتها آسیب رسانده اند در معرض تهدید بیشتری قراردارند که البته بیشترین دلیل ممکن همان استفاده بی رویه از آبهای زیرزمینی است.
** آمادگی بحران پایتخت در مقابله با حوادث مناسب است
صادقی در ادامه به پتانسیلهای سازمان مدیریت بحران شهر تهران در مقابله با حوادثه به ویژه زلزله پرداخت و گفت: این سازمان با 14 کارگروه تخصصی و همکاری بیش از 80 سازمان و نهاد شهری اقدامات قابل توجهی در حوزه مدیریت بحران انجام داده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هر یک از مناطق 22 گانه تهران یک ستاد مدیریت بحران با مسئولیت شهردار منطقه دارند و گروههای 14 گانه در این ستادها نیز نماینده دارد که تحت نظارت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران فعالیت میکند و همچنین 100 پایگاه مدیریت بحران در پایتخت فعال است.
به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در حال حاضر 10 مجموعه بزرگ اسکان اضطراری در بوستانهای حاشیه شهر پیش بینی شده و همچنین بیش از 2 هزار مدرسه پایتخت تحت پوشش آموزش ایمنی قرار گرفته اند.
وی استقرار شبکه لرزه نگاری و هشدار سریع در نقاط مختلف شهر تهران و نیز نصب کانکسهای تجهیزات امداد و نجات در محلات را از جمله دیگر اقدامات مدیریت بحران اعلام کرد و گفت: بیش از 300 هزار انواع تجهیزات امداد و نجات در پایگاههای مدیریت بحران ذخیره شده و آمادگی مدیریت بحران شهر تهران در مقایسه با سالهای قبل رشد چشمگیری داشته است.
تهرام/7243/ 1539
انتهای پیام /*