آخرین مطالب

در میزگرد ایرنا بررسی شد/

موفقیت بسیج سازندگی در اجرای طرح‌های کیفی و کم هزینه اقتصادی

موفقیت بسیج سازندگی در اجرای طرح‌های کیفی و کم هزینه

  بزرگنمایی:
تبسم مهر - تبریز-ایرنا- بسیج سازندگی از جمله نهادهای خدمات رسان و تاثیرگذار مولود پیروزی انقلاب اسلامی در مناطق محروم کشور است که بنا به ادعای مسئولان و تایید کارشناسان فنی و مهندسی علاوه بر ارایه کارنامه درخشان و قابل دفاع طی سال‌های اخیر، به لحاظ کیفیت و هزینه‌های اجرایی طرح‌ها نیز عملکرد ممتازی داشته است.

تبسم مهر - تبریز-ایرنا- بسیج سازندگی از جمله نهادهای خدمات رسان و تاثیرگذار مولود پیروزی انقلاب اسلامی در مناطق محروم کشور است که بنا به ادعای مسئولان و تایید کارشناسان فنی و مهندسی علاوه بر ارایه کارنامه درخشان و قابل دفاع طی سال‌های اخیر، به لحاظ کیفیت و هزینه‌های اجرایی طرح‌ها نیز عملکرد ممتازی داشته است.

خبرگزاری ایرنا مرکز آذربایجان شرقی به دلیل اهمیت و جایگاه ویژه بسیج سازندگی در عمران و آبادانی استان و گستردگی خدمات ارایه شده توسط این مجموعه، میزگردی با حضور مسئول بسیج سازندگی استان و نیز دستگاه‌های طرف تفاهم نامه‌های دو یا چندجانبه با این نهاد، با هدف بررسی عملکرد و ارایه آخرین گزارش‌ها از طرح‌های اجرایی در آذربایجان شرقی ترتیب داد.
مسئولان شرکت کننده در این میزگرد ضمن تاکید بر تقویت و توسعه همکاری‌ها با بسیج سازندگی، تداوم اجرای طرح‌های مشترک را به نفع مجموعه‌های تحت مدیریت خود دانستند و اعلام کردند: طبق ارزیابی‌ها و بررسی‌های مختلف طرح هایی که توسط بسیج سازندگی و توسط بسیجیان اجرا می‌شود چه به لحاظ کیفیت اجرا و چه به لحاظ هزینه ها، در رده بهترین‌ها قرار دارد.
آنها معتقدند: بدون تردید همکاری و تعامل هر چه بیشتر دستگاه‌های اجرایی با بسیج سازندگی می‌تواند روند توسعه و خدمات رسانی به مناطق محروم شهری و روستایی را تسریع کند و در نهایت رضایت مندی آحاد مردم به ویژه اقشار ضعیف از نظام و انقلاب اسلامی را به دنبال داشته باشد.
* بسیج سازندگی سخت‌ترین طرح‌ها را در مناطق صعب العبور اجرا می‌کند
مسئول بسیج سازندگی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه این مجموعه برای همکاری با دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان جهت اجرای طرح‌های توافق شده آمادگی کامل دارد، اظهار داشت: بسیج سازندگی با تمام توان و امکانات فنی و مهندسی و نیز برخورداری از نیروی انسانی ماهر، سخت‌ترین و پیچیده‌ترین طرح‌ها را در مناطق صعب العبور و دورافتاده اجرا می‌کند.
سرهنگ محمد اسکندری افزود: در شرایط کنونی که کشور با انواع تحریم‌های ظالمانه مواجه است و به تبع آن به لحاظ بودجه ای، دستگاه‌های اجرایی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند، بهترین فرصت برای آنها استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی برای تداوم خدمات رسانی به مردم است.
وی با اشاره به اهداف اصلی تشکیل بسیج سازندگی، تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر بسیج کردن جوانان کشور برای سازندگی، تعامل با ادارات و سازمان‌های دولتی برای تسریع در اجرای پروژه‌های محرومیت زدایی و خدمات رسانی به مناطق محروم، ایجاد روحیه خلاقیت و مسئولیت پذیری در بین جوانان، استمرار ارزش‌های بسیج و ایجاد روحیه جهادی و انتقال آن به میادین کار، تلاش و سازندگی را از جمله این اهداف برشمرد.
اسکندری، کوتاه مدت و زودبازده بودن، فراگیری، گستردگی، عدم پیچیدگی تخصصی، عمومی بودن و عام المنفعه بودن را از ویژگی اصلی طرح‌های اجرایی توسط بسیج سازندگی بیان و اضافه کرد: طرح هایی که بر همین مبنا توسط بسیج سازندگی اجرا می‌شود، آثار اجتماعی بسیار موثر و قابل توجهی در مناطق محروم دارد که تحقق مشارکت عملی و نهادینه شدن فرهنگ مشارکت در عمران و آبادانی از جمله آنها است.
وی، تقویت روحیه اعتماد به نفس در بین جوانان، ایجاد روحیه جهادی، ایجاد محیط سالم برای گذراندن اوقات فراغت جوانان، توجه به جنبه‌های آموزشی و ارایه آموزش‌های تخصصی را از دیگر آثار اجتماعی طرح‌های بسیج سازندگی بیان کرد.
اسکندری با اشاره به فعالیت‌های مختلف این مجموعه در قالب گروه‌های جهادی، گفت: کاهش هزینه‌های دولت در اجرای طرح‌های عمرانی و خدماتی و نیز سرعت عمل در اجرا، مزیت مهم و اصلی بسیج سازندگی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان شرقی نیز گفت: بدون تردید همکاری دستگاه‌های اجرایی با بسیج سازندگی برای اجرای طرح‌های مختلف به خصوص در مناطق محروم و روستایی به جهت سرعت بخشی در امور، هزینه‌های پایین‌تر و البته کیفیت اجرا به نفع دولت است.
علی صمدنژاد افزود: با توجه به اینکه اغلب طرح‌های شرکت آب و فاضلاب روستایی در مناطق صعب العبور اجرا می‌شود، همکاری با بسیج سازندگی به دلیل حضور بدون تکلف و عاشقانه بسیجیان در این مناطق برای ما بسیار مقرون به صرفه است و تاکنون نیز بر اساس تفاهم نامه فی مابین چندین طرح آبرسانی را اجرا کرده ایم که البته به لحاظ کیفی برای ما کاملا" رضایت بخش بوده است.
وی اظهار داشت: در حالیکه برای اجرایی طرح‌های آبرسانی به روستاهای صعب العبور و دورافتاده اغلب پیمانکاران چنان تمایلی از خود نشان نمی‌دهند چون با ارزیابی‌های مالی، حضور در چنین مناطقی را به صرفه نمی‌دانند، اما بسیج سازندگی به دلیل برخورداری از نیروی انسانی فعال و جوان، عاشقانه و بدون چشم داشت مالی برای اجرایی چنین طرح هایی مشتاقانه ابراز تمایل می‌کنند.
صمدنژاد با بیان اینکه هم اکنون تعداد 66 روستای بالای 20 خانوار آذربایجان شرقی هنوز آبرسانی نشده است، یکی از اهداف اصلی و مهم این شرکت را اجرای طرح آبرسانی به این روستاها بیان کرد و اظهار داشت: چون اغلب این روستاها در مناطق دورافتاده و صعب العبور قرار دارند، کمتر پیمانکاری حاضر می‌شود اجرای این پروژه‌ها بر عهده بگیرد.
وی اضافه کرد: بر همین مبنا ما آمادگی کامل برای واگذاری این طرح‌ها به بسیج سازندگی را داریم که البته تاکنون نیز تعدادی طرح در شهرستان‌های مختلف طبق تفاهم نامه اجرا شده است اما برای تسریع در خدمات رسانی به مردم این روستاها باید همکاری‌های دوجانبه بیش از پیش گسترش و تقویت شود.
صمدنژاد، نحوه همکاری آبفار با بسیج سازندگی را طرح‌های مشترک بیان کرد و گفت: به دلیل اینکه طبق قانون اجازه همکاری‌های های امانی با نهادهایی همچون بسیج سازندگی را نداریم و مجبور به واگذاری آنها به پیمانکاران هستیم، طرح‌های اشتراکی بهترین نوع همکاری است که در این رابطه مذاکرات و رایزنی‌های گوناگونی انجام شده تا مسیر همکاری‌ها هموارتر شود.
وی گفت: اجرای طرح‌های آبرسانی به روستاهای دورافتاده و محروم که بیشتر آنها در مناطق سخت و کوهستانی قرار دارند، یکی از دغدغه‌های مهم شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان شرقی است که بسیج سازندگی می‌تواند این دغدغه را رفع کند.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز به تاریخچه همکاری‌های گسترده این سازمان با بسیج سازندگی اشاره کرد و گفت: این 2 مجموعه از سال‌های اول انقلاب اسلامی تاکنون همواره همچون مجموعه ای درهم تنیده و هماهنگ عمل کرده و جهاد سازندگی سابق بیانگر این همکاری‌های تنگاتنگ است.
فیروز باقرزاده اظهار داشت: با توجه به اینکه جامعه هدف جهاد کشاورزی همواره مناطق روستایی است، بیشتر طرح‌های عمرانی و ترویجی این مجموعه نیز در همین مناطق متمرکز بوده و به همین دلیل یکی از زمینه‌های همکاری این مجموعه با بسیج سازندگی در مناطق محروم روستایی است که بیشتر آنها نیز در مناطق کم برخوردار و البته صعب العبور واقع شده اند.
وی، تفاهم نامه جهاد کشاورزی با بسیج سازندگی را که خرداد ماه امسال به امضاء رسیده است، یکی از بهترین‌ها در نوع خود بیان کرد که در میان سایر سازمان و دستگاه‌های اجرایی شاید به جهت گستردگی همکاری‌ها مشابهی نداشته باشد.
باقرزاده ادامه داد: بهره مندی بسیج سازندگی از نیروی انسانی بومی مناطق مختلف یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم این مجموعه است که می‌تواند جهاد کشاورزی را در اجرای طرح‌های مختلف در مناطق محروم که حضور در آنها برای بسیاری از شرکت‌ها و پیمانکاران دشوار است، یاری رساند و البته تاکنون نیز چنین بوده است.
وی ، جنگل کاری پروژه عظیم ارتفاعات عینالی تبریز را یکی از نمونه‌های بارز همکاری‌های جهاد کشاورزی با بسیج سازندگی آذربایجان شرقی برشمرد که با توجه به صعب العبور بودن منطقه، تنها مجموعه ای که می‌توانست کمک حال جهاد کشاورزی باشد، بسیج سازندگی بود که با موفقیت اجرا شد.
باقرزاده اضافه کرد: بخشی از همین پروژه نیز در ماه‌های آینده با حضور بسیج سازندگی و همکاری این مجموعه تداوم خواهد یافت.
**هزینه طرح‌های اجرایی بسیج سازندگی نصف هزینه‌های پیمانکاری است
مسئول بسیج سازندگی آذربایجان شرقی با بیان اینکه سازمان‌ها و نهادهایی که تاکنون با این نهاد همکاری داشته اند از نحوه اجرای طرح‌ها رضایت دارند، گفت: بنا به اعتراف و اقرار مدیران و مسئولان مختلف هزینه اجرای طرح‌های بسیج سازندگی به مراتب پایین‌تر از هزینه‌های پیمانکاری است.
سرهنگ محمد اسکندری اظهار داشت: ما آماده کامل برای همکاری با دستگاه‌های اجرایی هستیم و خود را بازوان دولت در اجرای طرح‌های عمرانی و رفاهی در مناطق محروم شهری و روستایی می‌دانیم و این بهترین فرصت است تا با امضای تفاهم نامه‌ها همکاری‌ها را گسترش داده و خدمت به مردم را عینیت بخشیم.
وی بهره مندی از بسیج اقشار توسط بسیج سازندگی در اجرای طرح‌های مختلف را یکی از دلایل اصلی پایین بودن هزینه‌های اجرایی بیان و اضافه کرد: بدون تعارف باید اذعان کرد که تمام نیروی انسانی همکار با بسیج سازندگی با عشق، علاقه و البته داوطلبانه وارد میدان شده و تمام تلاش آنها بر این اصل استوار است تا محرمیت زدایی در مناطق روستایی و دورافتاده محقق شود.
اسکندری با اشاره به اینکه کاهش هزینه‌های دولت در اجرای طرح‌ها امروز به دلیل تحریم‌های ظالمانه بیش از هر زمان دیگر مورد نیاز و ضرورتی اجتناب ناپذیر است، یادآور شد: نمونه‌های متعددی سراغ داریم که دستگاه‌های اجرایی پس از اتمام طرح‌های واگذار شده هرگز تصور کاهش آن میزان از هزینه‌ها را نمی‌کردند اما بسیج سازندگی به دلیل نوع ماموریت و رسالت خود آن را عینیت می‌بخشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه بر اساس تفاهم نامه همکاری با بسیج سازندگی در حوزه‌های مختلف با این مجموعه همکاری داریم، از پایین بودن هزینه‌های اجرایی طرح‌های مشترک با بسیج سازندگی خبر داد و گفت: هزینه اجرایی طرح‌های بسیج سازندگی، نصف هزینه هایی است که طرح‌های مشابه را به پیمانکاران واگذار می‌کنیم.
علی صمدنژاد با ابراز رضایت از اینکه تعدادی از طرح‌های شرکت آب و فاضلاب روستایی را به بسیج سازندگی واگذار کرده است، گفت: برای نمونه پارسال دو پروژه آبرسانی در شهرستان اسکو را به آنها دادیم که به لحاظ هزینه و نیز زمان اجرا بسیار مفید و با صرفه‌تر بود و در عرض تنها 45 روز هر دو طرح با موفقیت اجرا و به پایان رسید.
وی، کیفیت اجرای طرح‌ها توسط بسیج سازندگی را بسیار بالا عنوان و اضافه کرد: با ارزیابی و نظارت هایی که توسط کارشناسان فنی شرکت آب و فاضلاب و همچنین مسئولان بسیج سازندگی روی پروژه‌ها انجام می‌شود، تاکنون ایرادی متوجه آنها نشده و تمامی مراحل اجرایی به لحاظ کیفیت تایید شده است.
صمدنژاد ، پروژه‌های آبرسانی به مناطق محروم، دورافتاده و صعب العبور را به لحاظ صرف اعتبار بسیار هزینه بر و دارای مشکلات عدیده بیان کرد و گفت: به دلیل کاهش بارندگی در سال‌های اخیر و خشکسالی‌های مداوم، در حال حاضر منابع آبی روستاها به خصوص در مناطق دورافتاده با مشکل جدی مواجه شده است و لزوم اجرای طرح‌های آبرسانی در این مناطق بسیار ضروری است.
وی افزود: هم اکنون دو هزار و 735 پارچه روستا در آذربایجان شرقی وجود دارد که یک میلیون و 170 هزار نفر از جمعیت سه میلیون و 800 هزار نفری استان را در خود جای داده است، که این آمار و ارقام نشان دهنده حجم گسترده و سنگین خدمات رسانی به این مناطق است.
صمدنژاد با بیان اینکه در حال حاضر تعداد دو هزار و 188 روستای آذربایجان شرقی از آب لوله کشی برخوردارند، اضافه کرد: از این تعداد روستا، 730 روستا جمعیت زیر 20 خانوار دارند که سه درصد مجموع جمعیت روستایی استان را شامل می‌شود که به آنها نیز آبرسانی شده است و تعدادی از این طرح‌ها با همکاری و مشارکت بسیج سازندگی به انجام رسیده است.
وی، خدمت رسانی به اهالی روستاها در حوزه آب و فاضلاب را بدون هماهنگی و همکاری سایر ارگان ها، نهادها و سازمان‌ها به ویژه بسیج سازندگی غیرممکن دانست و ادامه داد: به توجه به محدودیت بودجه‌های دولتی و حجم انبوه طرح ها، بدون مشارکت و همکاری نهادهایی چون بسیج سازندگی ارایه خدمت به روستاییان غیرممکن خواهد بود.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز صرفه جویی در هزینه اجرای طرح‌های عمرانی و ترویجی این سازمان را یکی از اهداف اصلی و مهم برشمرد و گفت: همکاری با بسیج سازندگی یکی از راهکارهای مهم، محوری و اصلی برای تحقق این هدف سازمانی و دولت تدبیر و امید در شرایط کنونی اقتصادی است.
فیروز باقرزاده ، تعمیم تفکر بسیجی در بخش کشاورزی را مهمترین هدف همکاری‌های جهاد کشاورزی با بسیج سازندگی بیان کرد که برگزاری دوره‌های آموزشی و مهارت‌های ترویجی در همین راستا تعریف شده و تاکنون نیز نتایج مثبت و بسیار مفیدی داشته است.
وی با تاکید بر لزوم ارزش و اهمیت آموزش در بخش کشاورزی برای کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت، اظهار داشت: هر چند در ظاهر قضیه برپایی آموزش‌ها و مهارت‌های لازم برای کشاورزان چندان هزینه بر نبوده و نیازمند سازو کارهای بخش عمرانی نیست، اما بدون تردید نتایج چنین برنامه هایی منجر به کاهش هزینه‌های تمام شده می‌شود.
باقرزاده همکاری جهاد کشاورزی با بسیج سازندگی در حوزه آب را بسیار مهم و تعیین کننده برای اقتصاد کشور بیان کرد و یادآور شد: با توجه به کاهش منابع آبی و وجود خلاء‌های مختلف در این بخش، علاقمند به استفاده از ظرفیت‌های بسیج هستیم تا با مشارکت همدیگر زمینه‌های مناسب برای آگاهی دهی به کشاورزان و بهره برداران این بخش را فراهم کنیم.
وی تشریح کرد: با توجه به وجود نیروی انسانی جوان، ماهر، تحصیل کرده و کارآمد در رشته‌های مختلف کشاورزی در بدنه بسیج سازندگی، برگزاری دوره‌های آموزشی برای کشاورزان به منظور ارایه روش‌های گوناگون کاهش آب مصرفی در مزارع و باغات، نه تنها باعث رونق اقتصادی منطقه خواهد شد، بلکه موجب کاهش هزینه‌های سازمان جهاد کشاورزی نیز می‌شود.
باقرزاده، مهاجرت روستاییان به شهرها را یکی از مشکلات اساسی کشور برشمرد که بی توجهی به آن نه تنها منجر به بروز معضلات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و فرهنگی می‌شود، بلکه مشکلات امنیتی سختی به دنبال دارد که برای مقابله با این پدیده باید از ظرفیت‌های بسیج سازندگی برای رونق اقتصاد روستاها و خدمات رسانی بهینه و کم هزینه به اهالی روستاها بهره جست.
به گزارش ایرنا، مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی هم در این میزگرد با اشاره به اینکه مشارکت بسیج سازندگی با این اداره کل از سال‌ها قبل آغاز شده است، آثار و برکات این همکاری را بسیار مهم و قابل توجه ذکر کرد.
میکائیل حاتمیان محور اصلی تفاهم نامه جهاد کشاورزی و بسیج سازندگی را اجرای برنامه‌های آموزشی و توانمندسازی بهره برداران بیان کرد و گفت: بازاریابی، تجاری سازی، ایجاد تشکلات صنفی با هدف کاهش هزینه‌های سازمانی جزو مفاد این تفاهم نامه است.
وی اظهار داشت: با توجه به گستردگی خدمات عمومی جهاد کشاورزی در روستاهای استان، طرح‌های مختلف به دلیل نیاز به نیروی انسانی خارج از توان سازمانی ماست که در این مسیر همه ساله بسیج سازندگی مددرسان این طرح‌ها بوده است و نمونه‌های آن در طرح واکسیناسیون احشام، سم پاشی اماکن دامی، طرح‌های آبخیزداری و احیای مراتع است.
به گفته حاتمیان، طرح‌های فوق در کمترین زمان ممکن، هزینه‌های پایین‌تر و با کیفیت مطلوب اجرا می‌شود.
** بسیج سازندگی در مسیر اقتصاد مقاومتی حرکت می‌کند
مسئول بسیج سازندگی آذربایجان شرقی حرکت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی با محوریت حمایت از طرح‌های زودبازده را از دستاوردها و اهداف مهم این سازمان بیان کرد و گفت: با توجه به فرمایشات مقام رهبری درباره لزوم تحقق اقتصادی مقاومتی در حوزه‌های مختلف، تنها راه پیشرفت و توسعه کشور در همین موضوع نهفته شده است و همه باید برای تحقق آن اهتمام کنند.
سرهنگ محمد اسکندری با بیان اینکه هم اکنون تعداد 417 گروه جهادی شناسنامه دار در آذربایجان شرقی فعال است، فعالیت‌ها و برنامه‌های تعریف شده آنها را در راستای اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: چابکی، تخصص و تعهد از جمله ویژگی‌های بارز این گروه‌ها است که لازمه اقتصاد مقاومتی است و در بسیاری از حوزه‌ها کمک حال دولت و دستگاه‌های اجرایی بوده ایم.
وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون 97 هزار نفر- ساعت انواع خدمات عمرانی، عمومی، رفاهی، فرهنگی و اجتماعی و بهداشتی در قالب گروه‌های جهادی در حاشیه شهرها و روستاهای محروم استان به ویژه در مناطق کم برخوردار انجام شده است.
اسکندری، برپایی اردوهای جهادی بسیج سازندگی استان را یک، سه و هفت روزه اعلام و اضافه کرد: این اردوها در قالب بسیج اقشار و در تخصص‌ها و رشته‌های مورد نیاز در مناطق محروم برگزار شده که آثار و ثمرات بسیار مطلوب و مناسبی در پی داشته است.
وی، اردوهای جهادی را ستون اصلی سازمان بسیج سازندگی دانست و ادامه داد: بر اثر فعالیت این اردوها بسیاری از هزینه‌های دولت کاهش یافته است که این امر می‌تواند برای دستگاه‌های دولتی برای واگذاری بخشی از طرح‌های خود به بسیج سازندگی ترغیب کننده و تشویق کننده در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.
اسکندری، احداث 145 واحد مسکن مددجویان بهزیستی، 21 واحد مسکن محرومین، 15 طرح عمرانی در حاشیه شهرها و روستاهای محروم، 117 مورد مرمت مدارس، 11 طرح مرمت مسجد و حسینیه و ارایه صدها خدمات رفاهی، بهداشتی و معیشتی را نمونه ای از فعالیت‌های عمرانی و خدماتی بسیج سازندگی آذربایجان شرقی از اول امسال تاکنون بیان کرد.
وی با بیان اینکه کشور امروز بیش از هر چیزی به عمل جهادی در زمینه‌های مختلف به ویژه در حوزه خدمات رسانی نیاز دارد، یادآور شد: از آنجائی که خدمت به مردم یکی از مهمترین وظایف و ماموریت‌های دستگاه‌های مختلف اجرایی است، می‌توان با هم افزایی و پرهیز از هرگونه عملکرد جزیره ای، نسبت به تحقق این هدف مهم امیدوار شد و بسیج سازندگی در این راستا رسالت‌های تعریف شده ای دارد.
اسکندری با تاکید بر اینکه در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی باید خدمات رسانی به مناطق محروم بازتعریف شود، از اینکه طی این همه سال آن گونه که شایسته بود، به این مناطق خدمات رسانی نشده است ابراز تاسف کرد.
وی افزود: دشمنان انقلاب اسلامی طی این سال‌ها همواره تلاش کرده اند تمام دستاوردهای نظام را زیر سئوال برده و در میان مردم نارضایتی را موجب شود که برای مقابله با چنین اهدافی همه باید تلاش کنیم تا فاصله طبقانی رو به گسترش را کاهش دهیم و مهمترین گزینه تحقق آن توجه به اقتصاد مقاومتی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان شرقی هم ، محرومیت زدایی از چهره روستاها را هدف مشترک این شرکت و بسیج سازندگی بیان کرد که می‌تواند در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی تعریف شود.
علی صمدنژاد اظهار داشت: تلاش برای ساکن سازی روستاییان در محل کار و زندگی خود جزو برنامه‌های اولویت دار دولت و تمامی دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان است که شرکت‌های آبفار در هر استان نیز با اجرای طرح‌های آبرسانی و فاضلاب در همین جهت حرکت می‌کنند تا با ایجاد امکانات لازم و مورد نیاز هر روستایی زمینه ماندگاری آنها در روستاها را فراهم کند.
وی ادامه داد: بدون تردید جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها نه تنها عاملی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است، بلکه مطابق با قواعد اقتصاد مقاومتی است.
صمدنژاد وجود 28 درصد از جمعیت آذربایجان شرقی در روستاها را مزیتی بزرگ و مهم برای دگرگونی اقتصاد روستاها بیان کرد و در عین حال گفت: برای بهره مندی از این پتانسیل بالقوه باید امکانات لازم و کافی برای تولید در این بخش فراهم شود که این امر لزوم همکاری بین سازمان‌های مختلف با جهاد سازندگی برای ارایه خدمات بهتر و سریع‌تر را اجتناب ناپذیر می‌کند.
وی ادامه داد: هم اکنون تعدادی روستا در هفت شهرستان میانه، چارایماق، ورزقان، اهر، کلیبر، مراغه و ملکان وجود دارند که هنوز پس از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی با تانکر آبرسانی می‌شوند و دلیل اصلی آن هزینه بر بودن اجرای طرح‌های آبرسانی است.
صمدنژاد افزود: اجرای طرح‌های آبرسانی برای روستاهای فوق تنها با حرکت جهادی و مشارکت بسیج سازندگی میسر و در حققت اجرای این طرح‌ها به منصه ظهور رساندن اقتصاد مقامتی است.
به گزارش ایرنا، معاون برنامه ریزی و اقتصادی رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه پرداختن به اقتصاد مقاومتی در این سازمان از سه سال قبل آغاز شده است، گفت: بخش کشاورزی بزرگ‌ترین حوزه و رتبه اول اقتصاد مقاومتی را در اختیار دارد که با توجه به چنین جایگاهی باید به آن توجه شود.
فیروز باقرزاده اضافه کرد: در این زمینه برش استانی برای 21 شهرستان آذربایجان شرقی تهیه و تدوین شده است و طرح‌های متنوعی با همکاری بسیج سازندگی در دست اجرا داریم که هر کدام هر دو هفته یک بار با دقت رصد می‌شود.
وی، تولید 4.5 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و وجود یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی در آذربایجان شرقی را ظرفیتی بسیار وسیع و مهم برای تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و یادآور شد: با توجه به محدودیت منابع آبی در بخش کشاورزی و لزوم مشارکت مردمی برای بهره برداری بهینه از این منابع، به شدت نیازمند همکاری و مشارکت بسیج سازندگی جهت بسیج عمومی کشاورزان در این زمینه هستیم.
باقرزاده ، برداشت بی رویه از چاه‌ها و فرونشست اراضی کشاورزی در برخی از مناطق استان را از مشکلات مهم این بخش بیان کرد که در تعارض با اقتصاد مقاومتی است.
وی یادآور شد: بسیج سازندگی می‌تواند در حوزه آگاهی دهی به کشاورزان برای ممانعت از برداشت بی رویه چاه ها، وارد عمل شده و با برگزاری دوره‌های آموزشی جهاد کشاورزی را کمک کند.
باقرزاده از تصویب آغاز طرح مطالعاتی اشتغال در تعداد پنج هزار روستای کشور خبر داد و با بیان اینکه این مصوبه در برنامه ششم توسعه کشور گنجانده شده است، گفت: سهمیه آذربایجان شرقی از این طرح 512 روستای بالای 50 خانوار و حرکتی قابل توجه برای تحقق اقتصاد مقاومتی در روستاها است که آماده هستیم در این زمینه با جهاد کشاورزی همکاری کنیم.
وی مدت اجرای این طرح مطالعاتی را تا سال 1399 اعلام کرد.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز بخش مهمی از همکاری‌های این سازمان با بسیج سازندگی را مربوط به اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی در قالب کارگاه‌های زودبازده بیان کرد و افزود: ایجاد و تجهیز واحدهای مرغداری، دامداری‌های کوچک روستایی، پرورش گاو میش، احداث واحدهای کوچک بسته بندی، صنایع تبدیلی و حمایت از مزارع زعفران از جمله این همکاری‌ها است.
میکائیل حاتمیان، ایجاد گلخانه‌های کوچک در ابعاد 300 مترمربعی با سازه‌های فنی ساده را از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی برای حمایت از تولیدات این بخش در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و خواستار مشارکت و همکاری بسیج سازندگی در این زمینه شد.
وی با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی صدور پروانه فعالیت و مجوزهای لازم برای گلخانه‌های کوچک را به ادارات شهرستانی واگذار کرده است، این اقدام را گامی ارزنده برای تحقق سریع اقتصاد مقاومتی در روستاها ارزیابی و اضافه کرد: این تصمیم می‌تواند زمینه‌های همکاری بسیج سازندگی با جهاد کشاورزی را تسهیل کند.
حاتمیان مفاد تفاهم نامه جهاد کشاورزی و بسیج سازندگی آذربایجان شرقی را دقیق و بسیار هوشمندانه توصیف کرد و افزود: آنچه که برای تحول اقتصاد روستایی و رفع نیازمندی‌های روستاییان لازم باشد در این تفاهم نامه قید شده است تا زمینه‌های لازم و کافی برای بهره برداری هر دو طرف از ظرفیت‌های یکدیگر فراهم‌تر شود.
به گزارش ایرنا، حاضران در این میزگرد با ثمربخش دانستن برگزاری چنین نشست هایی در رسانه‌های گروهی، ضمن قدردانی از خبرگزاری ایرنا، تاکید کردند: برای رشد و توسعه کشور در زمینه‌های مختلف به ویژه در حوزه‌های اقتصادی بهره مندی از توانمندی‌های بسیج سازندگی برای کاهش هزینه ها، تسریع در اجرای پروژه‌های عمرانی و خدماتی و تحقق اقتصاد مقاومتی ضروری است.
تهیه و تنظیم: سیدیحیی مرتضائی
3038/518
انتهای پیام /*


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دوره های پاییزه ی موسسه تبسم مهر

آغاز تولید فیلم کوتاه چوپان با مجری طرحی موسسه فرهنگی هنری تبسم مهرنیکان

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خطاب به صدابردار سینمای ایران: دست های مهربانت را به گرمی می فشاریم/ تجلیل از یک عمر سخت‌کوشی همسر استاد شاهوردی

ادبیات آذری را جدا از ادبیات فارسی نمی‌دانیم/ حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر را وظیفه خود می‌دانیم

مجارستان: ضدحملات اوکراین «حمام خون» به‌راه می‌اندازد

نه بیرانوند از پرسپولیس می‌رود نه بازیکن دیگری/ شرط ماندن یحیی

بدرقه تیم فوتبال نوجوانان با حضور امیر قلعه نویی و عنایتی

اسرائیل با نقص جدی کادر پزشکی و بیمارستانی روبروست

افزایش شمار جان‌باختگان تصادف قطار در هند به 288 نفر

دشمنان تلاش می‌کنند نسل جوان را نسبت به روحانیت بدبین کنند

انتخاب موقت اعضای هیات اجرایی کارگروه هنرمندان انجمن خادمان قرآن

قیمت سکه و طلا 10 خرداد 1402/ ریزش قیمت ادامه دارد

ایران کشوری کاملاً امن و مقصدی مطمئن و جذاب برای گردشگران است

تولید نفت ایران به 2 میلیون و 750 هزار بشکه در روز رسید

ورود منابع، کاهش نرخ ارز را همراه خواهد داشت

سریال ماورایی ده‌نمکی به‌زودی کلید می‌خورد/ در تدارک «رستگاری»

وجود 700 اسیر فلسطینی بیمار در زندان‌های رژیم صهیونیستی

ارائه وام عتبات عالیات به دانشجویان تا سقف 5 میلیون تومان

زلزله 4.8 ریشتری سرخس خراسان رضوی را لرزاند

افزایش رگبار باران در 10 استان کشور

واریز 20 درصد اضافه یارانه کالابرگ سه دهک کم‌درآمد از امروز

ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس

آماده مقابله با هرگونه تعرض دشمنان به آرمان‌های امام (ره) هستیم

برگزاری دوره های آموزشی بازیگری با حضور استاد ارجمند آقای امید زندگانی

ارتش رژیم صهیونیستی به خودروی زرهی «ایتان »مجهز می‌شود

عالیترین مقام کشور ترکمنستان سه شنبه به تهران می‌آید

مخبر: ایران نگاه ویژه‌ای نسبت به مناسبات خود با عمان دارد

«بازی» ایرانی برگزیده جشنواره ایتالیایی شد

افزایش نرخ تاکسی‌های اینترنتی باید به تصویب شورای شهر برسد

دستگیری ماموران قلابی در تهران

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

شناسایی 82 بیمار جدید کرونایی در کشور/ 2 نفر فوت شدند

قیمت سکه و طلا 7 خرداد 1402/سکه به 30میلیون و 600 هزار تومان رسید

تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی

کوروش زارعی در تدارک یک نمایش میدانی بزرگ/ اجرا در حوزه دفاع مقدس

شرط «یک سال رهن بودن سند خودرو» حذف شد

بانک‌ها اشتیاق به مال‌سازی دارند نه اعطای وام مسکن

سازمان لیگ: سهمیه تماشاگران استقلال و پرسپولیس برابر است

استقلال دست‌بردار داوری نیست/کنایه به پرسپولیس و فشار به فدراسیون

هادی ساعی برترین تکواندوکار المپیک 2008 پکن شد

مهاجم 16 ساله پورتو: الگوی من مهدی طارمی است

هوای تهران آلوده شد/ افزایش شاخص ذرات معلق

درخواست حجت الاسلام قرائتی از رییس جمهور

مهلت ثبت‌نام هنرمندان در سامانه نهضت ملی مسکن تمدید شد

توصیه‌های وزارت حج و عمره عربستان خطاب به میهمانان خانه خدا

انهدام ده‌ها مخفیگاه داعش در 3 استان عراق

یک مرزبان ایرانی در درگیری امروز با طالبان به شهادت رسید

کشف 250 هزار دلار غیرقانونی از یک شرکت خصوصی در سعادت آباد

با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد

رئیسی در دیدار دبیرکل اوپک: اعضای اوپک با تقویت انسجام مانع اختلاف‌اندازی غربی‌ها شوند