بزرگنمایی:
مسعود شجاعی طباطبایی در نشست خبری جشنواره «هنر مقاومت» عنوان کرد که طرح برخی مطالبات در این جشنواره به منزله سیاهنمایی نیست.
به گزارش تبسم مهر نشست خبری پنجمین جشنواره «هنر مقاومت» صبح امروز 29 دی ماه با حضور مسعود نجابتی دبیر و مسعود شجاعی طباطبایی دبیر اجرایی این رویداد در مجتمع فرهنگی هنری اسوه برگزار شد.
نجابتی در ابتدای این نشست گفت: امسال با توجه به وضعیت بودجهای که جشنواره داشت، کارگاهها را با کمک نهادهای مختلف برگزار کردیم. این کارگاهها برای ما مهم بود چون برخی از آنها برای اولین بار برگزار میشد و عمده خروجی این کارگاهها به جشنواره راه پیدا کرد. این را هم باید عنوان کنم که رشتههای هنرهای تجسمی آنطور که باید و شاید به مردم معرفی نشده در حالی که این هنرها در زندگی مردم جاری است بنابراین یکی از اهداف جشنواره معرفی این هنرها به مردم بود.
وی در ادامه درباره تاخیر یک ماهه در برگزاری جشنواره گفت: این جشنواره امسال به خاطر جمعآوری آثار و استقبال مردم با یک ماه تاخیر برگزار میشود اما نمایشگاه را در همان زمان خود که چهار بهمن است، برگزار و سعی میکنیم آثار پرچم و کتیبه را در شهرهای مختلف به نمایش بگذاریم. از همین رو از تمام ظرفیتهای کشور برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره استفاده میکنیم تا آثار نمایش حداکثری در سراسر کشور داشته باشند. ضمن اینکه ما پیش از این گفته بودیم سعی میکنیم آثار از نمایش محدود خارج شوند. این را هم باید عنوان کنم که شورای سیاستگذاری جشنواره تصمیم بر این داشت که آمار ارایه ندهد و تاکیدش بر کیفیت باشد از همین رو آثاری که انتخاب شده اند قابلیت نمایش سراسری را دارند.
برگزاری بیش از 20 کارگاه در مراکز استانها
سپس شجاعی طباطبایی اظهار کرد: یکی از مهمترین اتفاقات این دوره تاکید بر مردمی بودن این جشنواره و یکی از کلیدواژههای اصلی آن همین موضوع بود از همین رو شورای سیاستگذاری از همان ابتدا به تشکلهای مردمی توجه کرد. از طرف دیگر کیفیت آثار امسال به شدت مورد تاکید و توجه بود به همین دلیل سختگیری و برنامه ریزی کردیم تا آثار خوبی داشته باشیم همین موضوع باعث شد ما بیش از بیست کارگاه در غالب مراکز استانها برگزار کنیم. ضمن اینکه در مراسم پایانی که در 24 بهمن است، ما از 6 نفر از مفاخر هنر انقلاب قدردانی میکنیم.
در ادامه نجابتی درباره چاپ آثار بیان کرد: درست است که چاپ آثار برای هنرمندان مهم است اما به دلیل هزینههای این موضوع، از آن صرف نظر کردیم. اما این را باید بگویم که محصولات تایپوگرافی ما قابلیت چاپ روی تیشرتها را دارد که امیدوارم سازمانهای مربوطه این تیشرتها را جایگزین لباسهای موجود در بازار کند که نوشتههای موجود در آنها با زندگی ما همخوانی ندارد.
دبیر جشنواره «هنر مقاومت» درباره بخش پرچم و کتیبه اظهار کرد: این بخش برای نخستین بار به صورت یک رشته مستقل دیده شد ضمن اینکه این پرچمها قابلیت نصب در خیابانها را دارد از سوی دیگر تمام سعی ما بر این بود که این ظرفیت و این تلاشی که وجود دارد در حد آرشیو باقی نماند و در جامعه مصرف شود. ما به هنری فکر کردیم که بیشتر کاربردی است تا تزیینی که امیدوارم این اتفاق با کمک سازمانهای مربوطه انجام شود.
وی با بیان اینکه امسال همزمان با این جشنواره یک برنامه تلویزیونی درباره آن روانه آنتن میرود، گفت: هدف ما از ساخت برنامههای تلویزیونی در قالب جشنواره این بود که حس میکردیم هنوز این رشته به درستی به مردم معرفی نشده است و شناخت درستی در این حوزه وجود ندارد به همین دلیل برنامهای با نام «نقطه» در 16 قسمت روی آنتن میرود و در هر قسمت به معرفی یکی از این هنرها میپردازد.
تأثیر نوسان دلار بر «هنر مقاومت»
نجابتی درباره اینکه امسال جشنواره به صورت بین المللی برگزار نمیشود، اظهار کرد: ما به دلیل نوسان قیمت دلار امسال جشنواره را به صورت بین المللی برگزار نکردیم ضمن اینکه امسال هدف ما مسایل داخلی و حتی بخشی از آن مطالبات بود. یعنی در کارگاهها به خاطر شرایط فعلی مطالبات برای هنرمندان پررنگ تر بود و ما میخواستیم از توان هنرمندان داخلی استفاده کنیم. اما در سالهای پیش به خاطر مهم بودن موضوعات خارجی مثل داعش، ترامپ و... جشنواره را به صورت بین المللی برگزار کردیم.
در بخش دیگر از این نشست نجابتی درباره تغییر زمان برگزاری و مقارن بودن جشنواره «هنر مقاومت» با جشنواره هنرهای تجسمی فجر عنوان کرد: شورای سیاستگذاری از سال گذشته به دلیل اهمیت چهل سالگی انقلاب این تصمیم را گرفت از همین رو قصد ما رقابت با جشنواره هنرهای تجسمی فجر نبود چراکه در 2 عرصه مختلف جشنوارهها برگزار میشود برای مثال جشنواره هنرهای تجسمی موضوع ندارد، همه هنرمندان میتوانند در آن شرکت کنند و سیاستهای آن متفاوت است در حالی که جشنواره «هنر مقاومت» دارای موضوع است ضمن اینکه ما به دنبال راه حل بصری مناسبی برای معضلات و مشکلات کشور بودیم.
در ادامه شجاعیطباطبایی درباره اینکه امسال همزمان با چهل سالگی انقلاب تصمیم بر انعکاس مشکلات کشور در این جشنواره گرفته شده است، مطرح کرد: گاهی پیش میآید آثاری سیاه در جشنوارهها و فستیوالهایی که به دنبال بحثهای ایران ستیزی و اسلام هراسی هستند، به نمایش گذاشته میشوند که این جشنوارهها توسط رسانههای معاند ریل گذاری شدهاند برای مثال سفارتخانههای کشورهای غربی مکانی برای اجتماع برخی هنرمندان میشوند و در خلال جشنوارههای آنها جوایزی هم اهدا میشود که بیشتر نظامی هستند، اما ما در چهلمین سالگرد انقلاب در نظر داشتیم مطالبات توسط کسانی مطرح شود که دغدغه دارند نه کسانی که در خارج از کشور راه دیگری را هدفگذاری کرده و به دنبال سیاهنمایی هستند.