"انرگیا" به زودی طرح ناو کیهانی سایوز ویژه پرواز به ماه را ارائه میدهد
علمی و دانشگاهی
بزرگنمایی:
تبسم مهر - خبرگزاری ریانووستی به نقل از یک منبع موثق در صنایع موشکی و فضایی روسیه اعلام کرد سازمان فضانوردی روسیه(روسکاسموس) وضعیت تغییرات فنی ناو کیهانی سایوز برای پرواز به ماه که قرار است با سفارش ناسا ساخته شود را تبیین کرد.
تبسم مهر - به گزارش ایسنا؛ این منبع گفته است: "شرکت توسعه فناوریهای موشکی و فضایی انرگیا طی چند روز آینده، طرح یک نسخه از ناو کیهانی سایوز برای پرواز به ماه و تمامی محاسبات فنی لازم را به مسئولان روسکاسموس ارائه خواهد داد."
بنا به گفته این منبع، جهت پرواز به ماه، لازم است سامانه حفاظت حرارتی جدیدی برای سایوز طراحی و ساخته شود زیرا ناوی که از ماه به طرف زمین میآید سرعتی بیشتر از سفینههایی دارد که در مدار زمین میچرخند، به همین دلیل، زمانی که یک سفینه از فاصلههای دور از جمله ماه به زمین بر میگردد سرعتی دارد که آن را سرعت دوم کیهانی میگویند، طبیعتا این سفینه باید سپر محافظ حرارتی خاص همین سرعت را باید داشته باشد. همچنین لازم است کارشناسان مهندسی انرگیا، سیستمهای تامین برق جدید، ارتباطات و سامانههای زیستی نسخه مهنورد سایوز را توسعه دهند.
از آنجا که سفینه سایوز در اصل برای سفر به ماه ساخته شده بود، با داشتن بخش مداری، در پرواز مستقل، تواناییهای لازم برای زیست دو نفر تا 21 روز و سه نفر تا 15 روز را دارد و سرنشینان آن از آسودگی بیشتری حتی نسبت به سفینه آپولو برخوردار هستند، زیرا بخش مداری میتواند به راحتی هم به عنوان محلی برای خواب و استراحت یک تا دو نفر بکار گرفته شود و هم محلی برای ذخیره مواد غذایی باشد. در برخی سفرها، این بخش دارای توالت فضایی مخصوص بود که اجازه میداد فضانوردان بر خلاف رسم معمول که پوشک میپوشند، از این توالت استفاده کنند.
براساس خبرهای قبلی، ناسا بطور جدی از روسکاسموس خواسته که نمونهای از ناو سایوز را برای حمل و نقل فضانوردانی به ایستگاه فضایی مدارگرد ماه سفر خواهند کرد را بسازد. ناسا علاقمند است در دهه آینده ایستگاهی در مدار ماه قرار دهد تا محلی برای جابجاییها جهت سفر فضانوردان و فرستاده کاوشگران خودکار به ماه باشد. این سازمان تصمیم دارد مدارگرد ماه را بطور مشارکتی با دیگر ارگانهای فضایی از جمله سازمانهای فضایی اروپا، ژاپن، کانادا و دیگر کشورهای علاقمند ایجاد کند.
انتهای پیام