رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی:
وضعیت علوم انسانی نگران کننده است
فرهنگی و هنری
بزرگنمایی:
تبسم مهر - مشهد - ایرنا - رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی با بیان اینکه علوم انسانی مورد بی توجهی قرار گرفته و وضعیت آن نگران کننده است، افزود: نیازمند فعالیت بیشتری در این زمینه هستیم تا تغییراتی در این بخش ایجاد شود.
تبسم مهر - مشهد - ایرنا - رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی با بیان اینکه علوم انسانی مورد بی توجهی قرار گرفته و وضعیت آن نگران کننده است، افزود: نیازمند فعالیت بیشتری در این زمینه هستیم تا تغییراتی در این بخش ایجاد شود.
حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب روز پنجشنبه در دومین اجلاس روسای دانشگاههای حوزوی کشور در مشهد افزود: بنیان دانشگاهها و موسسات آموزشی، پژوهشی حوزوی در سال 1384 گذاشته شد و مجموعه ای به عنوان "گروه موسسات و مراکز آموزشی، پژوهشی حوزوی" برنامه ریزی و گسترش این دانشگاهها را برعهده گرفت.
وی اظهار داشت: این مراکز آموزشی از آن زمان تاکنون با فراز و نشیبهای بسیار همراه بوده اند، برخی اوقات وزارت علوم با "گروه موسسات و مراکز آموزش، پژوهشی حوزوی" همکاری 100 درصدی داشته، برخی اوقات همکاری این دو مجموعه قطع شده و برخی اوقات نیز این همکاری در ابهام و محاق بوده است.
وی گفت: نگاه دولتها به این گروه بیشتر سلیقه ای بوده و در واقع این گروه نتوانسته به جایگاه واقعی خود دست یابد تا اینکه در این مدت فقط امسال با وزیر علوم دیدار کردیم و گفتیم که از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون وضع اهالی علوم انسانی در وزارت علوم، نگران کننده بوده است.
حجت الاسلام نواب افزود: در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران، فقط یکی از وزرای علوم در دولتها از بین دانش آموختگان رشتههای علوم انسانی انتخاب شده و آن هم مرحوم شریعتمداری، دانش آموخته رشته علوم تربیتی و وزیر وقت وزارت فرهنگ و آموزش عالی دولت بازرگان بود و باقی وزیران علوم در دولتهای جمهوری اسلامی دانش آموختگان رشتههای فنی و مهندسی یا پزشکی بوده اند.
وی اظهار داشت: امسال خدمت وزیر علوم رسیدم و گفتم که علوم انسانی افراد صاحب نام در دانشگاه ها، حوزهها و شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد، شما از اختیاراتتان استفاده کنید و هیاتی تشکیل دهید تا برنامههای "گروه موسسات و مراکز آموزش، پژوهشی حوزوی" را ارزیابی کنند.
وی گفت: بعد از آن خدمت معاون وزیر علوم رسیدم و درخواست خود را تکرار کردم که متعاقب آن مقرر شد جلسه اعضای این گروه با وزیر علوم برگزار شود اما آقایان کاری کردند که در این جلسه وزیر حضور پیدا نکند و قصدشان این بود که بگویند مساله شما آنقدر ارزش ندارد که شخص وزیر به آن رسیدگی کند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی افزود: در نهایت وزارت علوم به ما گفت که شما حوزویها حق دخالت در امور علوم انسانی را ندارید.
وی اظهار داشت: اگر حوزویها حق دخالت در امور علوم انسانی را ندارند، چرا دانشگاههای حوزه محور توسط بزرگان حوزه در کشور شکل گرفتند، چرا 400 رشته مرتبط با دروس حوزه در دانشگاههای کشور ایجاد شده است؟
وی گفت: اگر حوزویها حق دخالت در علوم انسانی را ندارند، بزرگان حوزوی چه انگیزه ای داشتند که دانشگاه تشکیل دادند و پدیدآورندگان جامعه المصطفی برای چه پیگیر ایجاد رشتههای حوزوی بودند؟
حجت الاسلام نواب افزود: همه این سوالات از سوی وزارت علوم بی پاسخ ماند و فقط به ما گفتند که شما میتوانید برای دروس حوزوی برنامه ریزی کنید.
وی اظهار داشت: در نهایت دست به دامان شورای عالی انقلاب فرهنگی شدیم و رئیس کمیسیون حوزوی این شورا ماده واحده ای را برای استقرار نسبی گروه "موسسات و مراکز آموزش، پژوهشی حوزوی" در وزارت علوم گذراند تا جایگاه این گروه با تغییر دولتها تغییر نکند.
وی گفت: اگر علوم انسانی را از دانشگاهها بگیرند، فلسفه ای برای حضور و بقای آنها باقی نمیماند، اما وزارت علوم معتقد است که رشتههای علوم انسانی و حوزوی مانند فقه و مبانی حقوق، فلسفه و کلام، قرآن و حدیث، عرفان اسلامی، اصول و کلام در دانشگاههای مختلف کشور وجود دارد و دیگر نیازی به تاسیس دانشگاه حوزوی نیست.
حجت الاسلام نواب افزود: هدف بزرگان حوزه مانند آیت الله امامی کاشانی از تاسیس دانشگاههای حوزوی مانند دانشگاه شهید مطهری تغییر در علوم انسانی است و اگر این هدف اجرا نشود، فلسفه وجودی این دانشگاهها بی معناست.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی اظهار داشت: هدف از تشکیل "اتحادیه مراکز و موسسههای آموزشی، پژوهشی، حوزوی و دانشگاهی" پیش بردن امور اهالی حوزه در مسائل مربوط به علوم انسانی است تا برنامه هایی تدوین شود و رشتههای جدید در این بخش ایجاد گردد.
وی گفت: تشکیل این اتحادیه وسیله ای برای رسیدن به هدف و تغییر در علوم انسانی است و اگر این اتحادیه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد و حمایت شود، میتواند در مقابل کسانی که به حوزویها میگویند شما حق دخالت در علوم انسانی را ندارید، ایستادگی کند.
وی افزود: باید در زمینه علوم انسانی فعالیت بیشتری صورت گیرد تا تغییراتی در این بخش ایجاد شود.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی گفت: اگر بخواهیم با داعش و تفکر افراطی گری مبارزه کنیم نیاز به تاسیس رشتههای جدید در دانشگاه داریم که دانش لازم در این بخش در قم وجود دارد اما وزارت علوم همکاری لازم را ندارد.
7489 / 6053
انتهای پیام /*