بزرگنمایی:
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن خراسان جنوبی گفت: استفاده از ظرفیت بازار اوگاندا در تجارت و سرمایه گذاری مورد غفلت واقع شده است.
محسن احتشام عصر چهارشنبه در نشست تخصصی هیأت سرمایهگذاری از کشور اوگاندا با تجار و فعالان اقتصادی خراسانجنوبی اظهار کرد: کشور اوگاندا برای رسیدن به ثبات، فراز و نشیب های زیادی را طی کرده و اکنون یکی از باثبات ترین کشورهای آفریقایی است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: مهمترین محصولات کشور اوگاندا قهوه، طلا و محصولات گیاهی چون پنبه و چای است.
نفت و دارو بیشترین کالاهای وارداتی به اوگاندا
احتشام با اشاره به بازار بالقوه کشور اوگاندا برای تجار ایرانی ادامه داد: محصولاتی چون نفت و دارو نیز بیشترین کالاهای وارداتی به کشور اوگاندا است که صادرکنندگان به این کشور نیز امارات، چین، هند و آمریکای جنوبی است.
وی افزود: مطالعه بازار کشور اوگاندا نشان می دهد که این بازار از جهات مختلف بسیار حائز اهمیت است ولی متأسفانه کمتر به آن توجه کرده ایم، در حالی که پتانسیل ها و ظرفیتهای متقابل زیادی بین ایران و به خصوص خراسان جنوبی و کشور اوگاندا برای تجارت و سرمایه گذاری وجود دارد.
ظرفیت های اوگاندا برای سرمایه گذاری معرفی شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان جنوبی خطاب به هیأت اوگاندایی گفت: اوگاندا فرصت های مطلوبی برای تجارت و سرمایه گذاری دارد که اگر این ظرفیت های متقابل معرفی شود انگیزه ای برای ورود تجار و تولید کنندگان خراسان جنوبی به این کشور است.
احتشام با اشاره به اینکه امیدواریم این نشست ها به یک برنامه عملیاتی تبدیل شود، یادآور شد: اتاق بازرگانی بیرجند می تواند پل ارتباطی بین خراسان جنوبی و اوگاندا برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف باشد.
اخلاقی پور، رئیس سازمان همیاری شهرداری های خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: در بهبود مناسبات و تسهیل تجارت بین دو کشور ایران و اوگاندا اصرار داریم.
چارچوب اصلی تفاهم با اوگاندا تدوین می شود
وی اظهار کرد: در جلسه ای یا حضور معاون استانداری خراسان جنوبی این نتیجه حاصل شد که چارچوب اصلی تفاهم با کشور اوگاندا را تدوین کنیم تا به امضای طرفین برسد که این تفاهم مبتنی بر کشت فرا سرزمینی خواهد بود.
رئیس سازمان همیاری شهرداری های خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در این تفاهم می توان بر محصولات استراتژیک خراسان جنوبی تکیه کرد، ادامه داد: همچنین بر اساس درخواست هیأت اوگاندایی اعلام آمادگی شد که شرکت های خدمات و فنی و مهندسی ایرانی برای ساخت زیر ساخت های اوگاندا بر حسب نیاز حضور داشته باشند.
اخلاقی یادآور شد: این ارتباط به صورت متقابل خواهد بود و ایران نیز نیازمندی های خود از کشور اوگاندا را وارد خواهد کرد.