بزرگنمایی:
معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اینکه حدود ۳ میلیون زوج ایرانی سابقه ناباروری دارند،گفت: پیرو اجرای سیاستهای جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری برنامه حمایت از درمان ناباروری در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت.
به گزارش تبسم مهر، قاسم جان بابایی درخصوص ارتقای خدمات ناباروری در کشور گفت: براساس برآوردهای تقریبی وضعیت فعلی، شیوع ناباروری در کشور 15 درصد برآورد شده است. همچنین براساس آمار دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت حدود 3 میلیون زوج ایرانی، سابقه ناباروری اولیه و ثانویه دارند و سالانه حدود 88 هزار زوج نابارور به این تعداد افزوده می شوند.
وی افزود: سالانه تقریبا 35 درصد از زوج های نابارور به روش های کمک باروری (ART) نیاز پیدا میکنند و 75 درصد از کل روش های کمک باروری به زوج هایی با ناباروری اولیه ارائه می شود.
جان بابایی با بیان اینکه 18 درصد از سیکل های کمک باروری توسط بخش دولتی و 82 درصد آن توسط بخش خصوصی ارائه می شد، تصریح کرد: تعداد کل سیکل های ارائه شده برای درمان ناباروری اولیه و ثانویه در سال، 33 هزار سیکل در بخش دولتی است.
معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه درمان زوج های نابارور یکی از اولویت های وزارت بهداشت است، بیان کرد: پیرو اجرای سیاست های جمعیتی، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و با هدف حفاظت مالی و افزایش دسترسی مردم به مراکز درمان ناباروری دولتی به ویژه در مناطق محروم، برنامه حمایت از درمان ناباروری در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به اسناد بالا دستی مشتمل بر بند یک سیاست های جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در تاریخ اردیبهشت سال 93 مبنی بر ارتقا، پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری و نیز سند بین المللی اهداف توسعه هزاره (منتشره در سال 2000)، دسترسی نیازمندان به خدمات درمان ناباروری ضروری است.
جان بابایی، افزایش نرخ رشد جمعیت، کاهش پرداخت ازجیب مردم برای درمان ناباروری، بهبود کیفیت ارائه خدمت، کاهش پرداخت مردم از طریق پوشش 85 درصد از هزینه های درمان ناباروری براساس تعرفه دولتی، تقویت ارائه سیکل های ناباروری در بخش دولتی و غیر دولتی، برقراری پوشش صد در صدی هزینه های حفظ باروری در بیماران سرطانی واجد الشرایط، افزایش ارائه روش های کمک باروری از 33 درصد به 50 درصد از نیاز جمعیت کشور به سیکل های درمانی و افزایش ارائه خدمات در بخش دولتی از 18 به 30 درصد را از دیگر اهداف اجرای برنامه درمان ناباروری برشمرد و گفت: در دو سه سال اخیر، اقدامات بسیاری در راستای تحقق این اهداف به انجام رسیده است.
وی، تشکیل کمیته اهدا و همکاری با مجلس شورای اسلامی در زمینه بازنگری و ساماندهی قانون اهدای جنین مصوبه سال 1383، همکاری با معاونت توسعه و مدیریت منابع فیزیکی درخصوص تدوین استانداردهای فضای فیزیکی مراکز ارائه خدمات درمان ناباروری، تدوین فهرست داروها و خدمات درمان ناباروری جهت شمول بیمه پایه قرار دادن در راستای جزء 2 بند ز تبصره 17 قانون بودجه سال 1397 را از جمله اقداماتی برشمرد که به وزارت بهداشت در راستای تحقق برنامه حمایت از زوج های ناباروری، کمک کرده است.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: اصلاح دستورالعمل تاسیس مراکز ART و اهدای جنین، حمایت مالی از زوجین نابارور شامل پوشش 85 درصد هزینه پروسیچرهای لازم شامل یک سیکل IVF یا میکرو اینجکشن و یک سیکل با جنین فریز و دو سیکل IUI در سال، تدوین چک لیست نظارت برعملکرد مراکز درمان ناباروری و تشکیل بیش از 60 هزار پرونده حمایت مالی از درمان ناباروری زوجین نابارور براساس آخرین گزارش از سامانه را از دیگر اقداماتی برشمرد که به وزارت بهداشت در راستای تحقق برنامه حمایت از زوج های ناباروری، کمک کرده است.
جان بابایی با بیان اینکه به منظور ایجاد زیرساخت درمان زوج های نابارور، بهسازی فضای مراکز درمان ناباروری در مناطق محروم و مراکز آموزشی آغاز شده و درحال تکمیل شدن است، عنوان کرد: در حال حاضر 40 مرکز درمان ناباروری جدید و قدیمی با تجهیزات جدید تخصصی و فوق تخصصی تکمیل و تجهیز شده و یعنی بیش از 90 درصد مراکز درمان ناباروری و اهدای جنین در حال ساخت و بهسازی است.