بزرگنمایی:
رماننویس ادبیات دفاع مقدس درباره کتاب «ستارههای بلوچ» گفت: راوی چنان خالصانه زندگیاش را روایت کرده که همه سؤالهای ذهن مخاطب در موقع خوانش، جواب داده میشود و چیزی از قلم نمیافتد.
معصومه قیطاسی پژوهشگر و رماننویس ادبیات دفاع مقدس با اشاره به کتاب «ستارههای بلوچ» که خاطرات روحانی مدافع حرم عباس نارویی از حضور نبویون (یگان رزمندگان سیستان و بلوچستان) در نبرد سوریه است، بیان داشت: در پژوهش و مصاحبههای کتاب شهدا یک اعتقادی دارم و همیشه هم به آن پایبندم و آن این است که شخصیت اصلی ( چه شهید یا خاطرهگو ) وام گرفته ریشه و اجدادش است که مقطعی از زندگی او را خاص کرده و شخصیتش ساخته شده است.
وی افزود: چه کار جالبی نویسنده ستارههای بلوچ کرده که مدتی در منطقه زیستی خاطرهگو رفته و با رفاقت و صمیمیت، دیوار بینشان کنار رفته است. سادگی و صداقت متن نشانگر تک به تک خاطراتی که نویسنده با مهارت خاص صیدشان کرده است. متأسفانه کاری که برای ما نویسندگان زن، کمی مشکل یا غیر ممکن است.
قیطاسی ابراز داشت: این دومین کتابی است که از نویسندهاش خواندم و لذت بردم. با عباس و خانواده و همرزمانش همقدم شدم و شاهد رشد و ادای تکلیفشان شدم. کهن الگوی این کتاب سفر است، سفری که از همان نوجوانی که باید کلی راه بپیماید تا به مدرسه و بعد دبیرستان برسد و بعد باز برای زندگی، و زنده ماندن و زیستن مجبور است سفر کند تا ترور نشود و بتواند به درس طلبگیاش هم برسد.
روحانی جانباز مدافع حرم عباس نارویی
وی ادامه داد: همین سفرهاست که عباس را میسازد تا در سفر بزرگ و تاریخسازی که در منطقه حلب سوریه، پیشرو دارد از حضرت زینب (س) نشان جانبازی بگیرد و زنگ پایان سفرش به ظاهر سخت زده شود.
این پژوهشگر و رماننویس ادبیات دفاع مقدس با تأکید بر اینکه ستارههای بلوچ خاطرات دیگرنوشت از هموطن غیور از خطه بلوچستان عزیز و مظلوم که بیشیله پیله زندگیاش را روایت میکند، اظهار داشت: نثر ساده و روان است و زبان با دیالوگهای بلوچی که پینوشت دارد به شیرینی و جذابیت کتاب افزوده تا جایی که مخاطب میتواند در اواسط کتاب دیالوگها را متوجه شده و سراغ پینوشت نرود.
وی گفت: همزادپنداری به خاطر صداقت و سادگی متن و راوی باعث میشود حتی در دزدی کلوچهها با راوی و دوستانش همراه شوی و استرس اینکه گیر معلم نیفتند، تمام جانت را میگیرد و زمانی که با لذتی شیرین مشغول خوردن کلوچهها هستند، نفسی راحت بکشی و لبخند بزنی و همین همراه شدن و همزاد پنداری مدیون صمیمیت نویسنده با راویست و نود درصد جذابیت و تمیزی متن را رقم زده است.
روحانی جانباز مدافع حرم عباس نارویی در کنار خانواده
قیطاسی تصریح کرد: راوی چنان خالصانه زندگیاش را روایت کرده که همه سؤالهای ذهن مخاطب در موقع خوانش، جواب داده میشود و چیزی از قلم نمیافتد. شادی و لبخند راوی چنان در متن زیبا و دلنشین است و ناخواسته رفتنش به سوریه جفت و جور میشود که حسرتش در دل مخاطب هم جوانه میزند و غبطه میخورد.
وی افزود: چنین است رمز و راز رسیدن به عشق آل الله، انسانهای مخلصی که مهر تأیید ام المصائب بر پیشانیشان جا خوش میکند و در عین سادگی و رها از تعلقات دنیایی در مسیر زندگی هم مراقبند پر شالشان به رنگ دنیوی نخورد. اینان عشقشان در عرش به اوج میرسد و حب اهل بیت باعث عاقبت بخیریشان. چرا که حب دنیا و خانه و خانواده را قربانی مرتبهای بالاتر کرده و در آنجاست که لباس دفاع و جهاد به انسان عجیب زیبا میشود.
به گزارش فارس، کتاب «ستارههای بلوچ» نوشته محمد محمودی نورآبادی در 31 فصل و 275 صفحه متن و 10 صفحه عکس و اسناد از طرف انتشارات خط مقدم انتشار یافته است و نام فصلها هم بیشتر با کلمات بلوچی انتخاب شده است.
در واقع کتاب «ستارههای بلوچ» روایت جوان دهه شصتی است که از پدر سنی متولد شده که خود اختیار داشته مذهبش را انتخاب کند. بر خلاف خواست پدر از عنوان شغل مهندسی و دکترا چشم میپوشد و عبای روحانیت بر تن میکند، هر چند خود واقف است از لحاظ مادی تأمین نخواهد شد و سختیهای این راه را هم بر جان میخرد و خداوند همان دختر نشان کرده همسایه را شریک زندگیاش قرار میدهد تا همراهی او راه سخت را هموار سازد.
همراهی همسر راوی حتی چند روز بعد از عروسی و فروش زیورآلات برای خرید لوازم زندگی مملو از ساده زیستی و عشق زنان بلوچی است و عشق به زندگی باعث همراهی بیشتر او با همسر روحانیاش میشود. شیخ عباس چه زیبا و ساده اتفاقات قبل و بعد بیمارستان را موازی روایت میکند. شعار نمیدهد و خالصانه از زخم روح و جسم میگوید.
انتهای پیام/