بزرگنمایی:
پیرو اقدامات معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برای جذب نخبگان افغانستانی دسته دیگری از نخبگان بورسیه این کشور وارد ایران شدند.
دسته دیگری از نخبگان کشور افغانستان که مورد پذیرش دانشگاه علومپزشکی یزد قرار گرفتند، مورد استقبال مسؤولان این دانشگاه قرار گرفتند.
سیدعلی حسینی، معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بینالملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در گفتوگو با تبسم مهر، به تشریح جزئیات جذب نخبگان افغانستانی پرداخت و توضیح داد: در سال 1399 از سوی سفیر این کشور پیامی به ما ارسال شد که 100 نفر در کنکور افغانستان شناسایی شدهاند و بلافاصله ما با آنها تماس گرفتیم و از این تعداد 80 نفر آنها علاقهمند بودند که در دانشگاههای ایران در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل دهند.
حسینی با بیان آنکه در آن زمان کشورهای عربستان، ترکیه و سایر کشورها فرصت داشتند تا از این افراد دعوت کنند، افزود: با توجه به اینکه انتخاب این برگزیدگان، ایران بود، ما با چند دانشگاه برای جذب این افراد برگزیده مذاکره کردیم و در نهایت پس از حدود چهار ماه 4 دانشگاه کشور آمادگی خود را برای جایابی و جذب این افراد اعلام کردند که شامل دانشگاههای "شهید بهشتی"، "صنعتی امیرکبیر"، علوم پزشکی شهید بهشتی" و "علوم پزشکی یزد" میشود.
معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین الملل علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با تاکید بر اینکه در این طرح، این افراد برگزیده بورسیه معاونت علمی خواهند شد، یادآور شد: اینکه معاونت علمی نهاد بورسیه کننده این افراد است، با این چهار دانشگاه به توافق رسیدیم.
به گفته وی در قالب این طرح یک گروه 30 نفره در ایران حضور دارند که در دانشگاههای امیرکبیر و شهید بهشتی جایابی شدند و یک گروه 20 نفره نیز به ایران خواهند آمد.
حسینی با بیان اینکه 15 نفر از این 80 نفر نیز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مشغول به تحصیل خواهند شد، اضافه کرد: حدود 70 نفر از این افراد تا مهر ماه سال جاری در ایران حضور خواهند داشت. این افراد، کسانی هستند که 100 برتر کنکور افغانستان و افراد مستعدی هستند و برنامه داریم که در دوره چهار ساله که این افراد مشغول تحصیل در مقطع کارشناسی هستند، بتوانند وارد اکوسیستم نوآوری ایران شوند و یا در شرکتهای دانش بنیان مشغول به فعالیت شوند و یا دانشجویان افغانستانی که در رشتههای پزشکی مشغول به تحصیل هستند، بتوانند در بیمارستانها حضور یابند.
وی تاکید کرد: این روش موجب خواهد شد که اگر این افراد زمانی به کشور خود بازمیگردند، با رزومه خود مشغول به فعالیت شوند و یا در صادرات محصولات ایرانی نقش ایفا کنند.
حسینی با بیان اینکه اغلب افراد تاثیرگذار کشور افغانستان، تحصیلکردگان دانشگاههای ایران هستند، یادآور شد: اجرای این طرح موجب خواهد شد که ارتباطات علمی و فناورانه از طریق همین افراد میان دو کشور تقویت شود.
انتهای پیام