بزرگنمایی:
حجت الاسلام ابراهیمی گفت: همه مسلمانان و نیروهای انقلابی برای هر چه پر رنگ تر کردن اربعین به عنوان یک نماد انقلابی، اسلامی و شیعی و نمادی از ایستادگی در برابر زیاده خواهی استکبار تلاش کنند.
تبسم مهر- حجت الاسلام عبدالعلی ابراهیمی درباره فلسفه زیارت اربعین گفت: با توجه به این که اساساً اربعین یک جایگاه ویژه ای در فرهنگ شیعه دارد و هیچ یک از پیامبران و ائمه ما اربعین ندارند و این مسأله به سیدالشهداء (ع) اختصاص دارد، در فرهنگ شیعه اربعین فرصتی است برای بازسازی حادثه کربلا و نهضت خونین ابا عبدالله الحسین (ع) تا از این فرصت برای رسیدن به آن آرمان ها و پیام ها و فلسفه و اهداف آن حرکت بهره برداری بشود.
معاون امور استان های حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: از روزی که امام سجاد (ع) چنین پیشنهادی را داد که در مسیر بازگشت، کاروان آزادگان به مسیر کربلا و به زیارت اربعین برای زیارت ابا عبدالله الحسین (ع) نائل بشوند تا به امروز فلسفه برگزاری مراسم اربعین با این نگاه برای پر رنگ کردن و بهره برداری هر چه بیشتر از نهضت کربلا و پیام سالار شهیدان است. طبیعی است که هر سال این راهپیمایی و زیارت اربعین یک پیام ویژه خود را دارد.
حجت الاسلام عبدالعلی ابراهیمی ادامه داد: امروز که کشور اسلامی عراق در یک دوره ای مورد تهاجم دشمنان شیعه قرار گرفت و ایران اسلامی و انقلاب اسلامی ضد تهاجم استکبار جهانی است به نظر می رسد اربعین فرصتی برای ابلاغ این پیام جهانی شیعه و اسلام و کربلا و ابا عبدالله الحسین (ع) است. همه دشمنان در طول تاریخ نمی خواستند نام سید الشهداء (ع) و کربلا زنده بماند و حماسه آفرین باشد. در نتیجه امروز ما باید اربعین را با شکوه هر چه تمام تر برگزار کنیم و همه مسلمانان و نیروهای انقلابی برای هر چه پر رنگ تر کردن اربعین به عنوان یک نماد انقلابی، اسلامی و شیعی و نمادی از ایستادگی در برابر زیاده خواهی استکبار باید تلاش کنند.
عبدالعلی ابراهیمی پیرامون چگونگی استفاده هر چه بهتر از این فرصت اظهار داشت: آن چیزی که به نظر می رسد ما در مبارزه با کفر جهانی و استکبار جهانی به عنوان مهم ترین وسیله و ابزار باید از آن استفاده کنیم و روز به روز این وسیله را تقویت کنیم اتحاد جهانی اسلام و مسلمانان پیرامون یک نقطه واحد است. همان طور که چند روز پیش آقای سید حسن نصرالله رهبر حزب الله اشاره کردند پیوستن همه مسلمانان به حمایت بی چون و چرای از ولی فقیه. این مسأله نشان داده که اتحاد زیر این پرچم و پیوستن مسلمانان در سایه یک چنین قدرتی می تواند نجات بخش و الهام بخش باشد.
وی افزود: مهم ترین وظیفه ما این است که سعی کنیم در این عرصه و میدان این وحدت را تقویت کنیم. نکته دومی که وجود دارد این است که ملت های مسلمان هر کدام شان درگیر با مشکلات خاص کشور خودشان هستند. باید برای کمک به یکدیگر نیز از این فرصت ها استفاده کنیم. همان طور که بعضی از مسئولین عراقی اعلام کردند که امسال به خاطر وضعیت اقتصادی ای که در ایران به دست استکبار به وجود آمده ما ملت عراق با همه وجود کمک می کنیم تا ایرانیان بتوانند به سهولت و سادگی امسال هم این حرکت زیارت اربعین را انجام دهند. اگر یک چنین حسی در جهان اسلام به وجود بیاید این همان چیزی است که دشمن نمی خواهد و عامل پیروزی ما در جبهه های مختلف دنیای اسلام همین است.
ابراهیمی گفت: نکته سوم هم این است که ما در مسیر برپایی موکب های زیارت و راهپیمایی اربعین در واقع با شکلی جدید سعی می کنیم نیروهای خودمان را به هم متصل کنیم. جوانان انقلابی، نیروهای مؤمن، جهادگر، پاسدار، بسیجی، سرباز، ارتش و همه نیروها به این بهانه دارند برای کمک و پشتیبانی از این حرکت عظیم به میدان می آیند. این یک مانور و فراهم کردن آمادگی برای روز سخت و دشوار است که این هم خودش فی نفسه می تواند یک حرکت بسیار ارزشمندی باشد هم برای ما در ایران و هم برای مسلمانان کشورهای دیگر که از اقصی نقاط به عراق و به زیارت ابا عبدالله الحسین (ع) می آیند و به این جمع راهپیمایان و عشاق الحسین می پیوندند.
ابراهیمی در پاسخ به این سوال که چرا فقط این زیارت در رابطه با امام حسین (ع) وجود دارد عنوان کرد: این خود یک نکته است که کاری که سیدالشهداء (ع) در آن شرایط خاص و حساس کرده کاری بوده که هیچ یک از انبیا و ائمه نکرده اند. امام حسین (ع) بوده که یک تنه در برابر کفر و قدرت ستمگران و ظالمان ایستاده است و با شهادتش دشمن فکر می کرد که پیروز شده و نور خدا را خاموش کرده است. اما از آن جایی که خداوند نمی خواهد این نور خاموش شود، شهادت ابا عبدالله الحسین (ع) وسیله ای برای پیروزی جبهه حق شد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از شهادت ایشان امام سجاد (ع) با همین مظلومیت شهدای کربلا و با همین زیارت اربعین و زیارت کربلا توانست نهضت امام حسین (ع) را زنده نگه دارد و آن را حفظ کند. طبق گفته امام عظیم الشأن و بزرگوارمان گریه بر شهید یعنی حفظ کردن دستاوردها و آرمان های شهید. سیدالشهداء (ع) در رأس شهداست و ما برای حفظ شهادت ایشان هر چه بتوانیم این راه را پر شور تر برگزار کنیم پرچم نهضت کربلا را توانستیم برافراشته تر کنیم.
ابراهیمی افزود: بر اساس جمله معروف «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» امام حسین (ع)، کربلا و یزید همه جا و در هر زمانی وجود دارند. بنابراین مبارزه علیه ظلم و طاغوت هم همیشه باید زنده باشد. در ایران، عراق، افغانستان، یمن، لبنان و در هر کجای عالم. زیارت اربعین برافروختن این نور و شعله الهی یعنی مبارزه با ظلم و ستم است. این چیزی است که به نظر می رسد با اربعین می توان آن را تداوم داد.
عبدالعلی ابراهیمی همچنین پیرامون لوازم و ملزومات زیارت اربعین گفت: اولین ابزار زیارت امام حسین (ع) اخلاص است. همان طور که پیوسته در زیارت ایشان که از راه دور می خوانده اند گفته می شود که یا لَیتَنی کُنتُ مَعَک، امروز داریم به مسیری می رویم که بگوییم حسین جان لبیک. درست است که آن روز نبوده ایم اما امروز هستیم. آن روز اگر می خواستیم جان بدهیم اما نبودیم، امروز مال مان را می دهیم و وقت و زندگی و هر آن چه که داریم را در طبق اخلاص می گذاریم.
وی همچنین اظهار داشت: ادب زیارت اقتضا می کند که ما در مسیر زیارت امام حسین (ع) معنویت را سرلوحه کارمان قرار دهیم. در مسیر زیارت سعی کنیم عشق به خدا و اولیای خدا را در خود تمرین و تقویت کنیم. باید بتوانیم یک پیام و سخنی را از بارگاه ملکوتی و از آن آینه تمام نمای فضیلت ها و ارزش ها برای آن هایی که موفق نشدند بیاوریم. سوغات ما از زیارت اربعین و کربلا نور معنویت و شهادت است و همچنین فضیلت هایی که سیدالشهداء و یارانش داشته اند.
حجت الاسلام ابراهیمی همچنین گفت: در مسیر زیارت امام حسین (ع) سختی ها نباید بهانه ای باشد برای پرخاشگری ها یا خدای نکرده درگیری ها. باید برای زیارت سختی را تحمل کنیم چرا که هر چه سختی بیشتر شد یقیناً فضیلت عبادت و عمل بیشتر می شود. باید در این زیارت دست افتاده ها و نیازمندان را بگیریم و در این مسیر سعی نکنیم کلّ بر دیگران باشیم و خودمان را بر دیگران تحمیل کنیم.